Навигација

проф. др Зорица Радуловић

Редовни професор
Катедра за технолошку микробиологију
441-3161
Научна областТехнолошка микробиологија
Датум избора 7. децембар 2016.

Предмети

О-КВ-20-МАХ - Микробиолошке методе анализе хране
О-МХ-20-МАХ - Микробиолошке методе анализе хране
О-МХ-20-ПРПР - Пробиотици и пребиотици
О-ТА-20-МИКА - Микробиологија анималних производа
О-УБ-20-МАХ - Микробиолошке методе анализе хране
М-МХ-20-БММ - Примена биоактивних материја микробиолошког порекла
М-МХ-20-ИМИК - Индустријска микробиологија
М-МХ-20-ММХ - Методе у микробиологији хране
М-МХ-20-ПМХ - Патогени микроорганизми у храни
М-МХ-20-ПФХ - Пробиотици у производњи функционалне хране
М-ПИ-20-ММХ - Методе у микробиологији хране
C-ТМ-20-КМХ - Виши курс микробиологије хране
C-ТМ-20-МКДЛ - Микробиолошки критеријуми за храну
C-ТМ-20-ПХИД - Примењени хигијенски инжињеринг и дизајн
C-ТМ-20-СПР - Стручна пракса
C-ТМ-20-СР1 - Специјалистички рад 1
C-ТМ-20-ХИГХ - Методе у контроли микробиолошке безбедности и хигијене хране
Д-ТХ-20-ВКТМ - Микробиологија хране и предиктивна микробиологија
Д-ТХ-20-ГЕМ - Генетика микроорганизама
Д-ТХ-20-ММА - Микробиолошке методе анализе
Д-ТХ-20-ОПТМ - Одабрана поглавља из технолошке микробиологије
О-КВ-14-МАХ-13 - Микробиолошке методе анализе хране
О-МХ-14-МАХ - Микробиолошке методе анализе хране
О-МХ-14-ПРПР - Пробиотици и пребиотици
О-ТА-14-МАХ - Микробиолошке методе анализе хране
О-ТА-14-МИКА - Микробиологија анималних производа
О-УБ-14-МАХ - Микробиолошке методе анализе хране
М-МХ-14-БММ - Примена биоактивних материја микробиолошког порекла
М-МХ-14-ИМИК - Индустријска микробиологија
М-МХ-14-ММХ - Мeтоде у микробиологији хране
М-МХ-14-ПМХ - Патогени микроорганизми у храни
М-МХ-14-ПО - Практична обука
М-МХ-14-ПФХ - Пробиотици у производњи функционалне хране
М-МХ-14-СИР1 - Студијски истраживачки рад - 1. део
М-ПИ-14-ММХ - Методе у микробиологији хране
М-ХХ-14-ИМИК - Индустријска микробиологија
C-ТМ-14-КМХ - Виши курс микробиологије хране
C-ТМ-14-МКДЛ - Микробиолошки критеријуми за храну и дизајн лабораторије
C-ТМ-14-ТМИК - Технолошкa микробиологијa
C-ТМ-14-ХИГХ - Методе у контроли микробиолошке безбедности и хигијене хране
C-ТМ-14-ХИД-13 - Хигијенски инжињеринг и дизајн
Д-ТХ-14-ВКТМ - Микробиологија хране и предиктивна микробиологија
Д-ТХ-14-ГЕМ-13 - Генетика микроорганизама
Д-ТХ-14-ДДИ2-13 - Докторска дисертација 2. део
Д-ТХ-14-ДДИ3-13 - Докторска дисертација 3. део
Д-ТХ-14-ДДИ4-13 - Докторска дисертација 4. део
Д-ТХ-14-ДДИ6-13 - Докторска дисертација 6. део
Д-ТХ-14-МИХ - Одабрана поглавља из технолошке микробиологије
Д-ТХ-14-ММА-13 - Микробиолошке методе анализе
Д-ТХ-14-СИР1-13 - Студијски истраживачки рад 1
Д-ТХ-14-СИР2-13 - Студијски истраживачки рад 2
Д-ТХ-14-СИР3-13 - Студијски истраживачки рад 3
Д-ТХ-14-СИР4-13 - Студијски истраживачки рад 4

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Probiotic yogurt and cheese from ultrafiltered milk: Sensory quality and viability of free-living and spray dried Lactiplantibacillus plantarum 564 and Lactiplantibacillus plantarum 299v

M. Mirković, N. Mirković, J. Miočinović, A. Radulović, D. Paunović, M. Ilić, Z. Radulović, Probiotic yogurt and cheese from ultrafiltered milk: Sensory quality and viability of free-living and spray dried Lactiplantibacillus plantarum 564 and Lactiplantibacillus plantarum 299v, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, pp. 15713 - 15713, 2021

АуториМилица Мирковић, Nemanja Mirković, Јелена Миочиновић, Ana Radulović, Dušanka Paunović, Mila Ilić и Зорица Радуловић
Година2021
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Страна од15713
Страна до15713

Autochthonous Enterococcus durans PFMI565 and Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1–4 in Bio-Control of Listeria monocytogenes in Ultrafiltered Cheese

M. Ivanović, N. Mirković, M. Mirković, J. Miočinović, A. Radulović, T. Šolević Knudsen, Z. Radulović, Autochthonous Enterococcus durans PFMI565 and Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1–4 in Bio-Control of Listeria monocytogenes in Ultrafiltered Cheese, Foods, pp. 1448 - 1448, 2021

АуториMarina Ivanović, Nemanja Mirković, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић, Ana Radulović, Tatjana Šolević Knudsen и Зорица Радуловић
Година2021
ЧасописFoods
Страна од1448
Страна до1448

The Sensory Quality and Volatile Profile of Dark Chocolate Enriched with Encapsulated Probiotic Lactobacillus plantarm Bacteria

M. Mirković, S. Seratlić, K. Kilcawley, D. Mannion, N. Mirković, Z. Radulović, The Sensory Quality and Volatile Profile of Dark Chocolate Enriched with Encapsulated Probiotic Lactobacillus plantarm Bacteria, SENSORS, pp. 2570 - 2570, 2018

АуториМилица Мирковић, Sanja Seratlić, Kieran Kilcawley, David Mannion, Nemanja Mirković и Зорица Радуловић
Година2018
ЧасописSENSORS
Страна од2570
Страна до2570

Survival of Spray-Dried and Free-Cells of Potential Probiotic Lactobacillus plantarum 564 in Soft Goat Cheese

Z. Radulović, J. Miočinović, N. Mirković, M. Mirković, D. Paunović, M. Ivanović, S. Seratlić, Survival of Spray-Dried and Free-Cells of Potential Probiotic Lactobacillus plantarum 564 in Soft Goat Cheese, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 1849 - 1854, 2017

АуториЗорица Радуловић, Јелена Миочиновић, Nemanja Mirković, Милица Мирковић, Dušanka Paunović, Marina Ivanović и Sanja Seratlić
Година2017
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од1849
Страна до1854

The application of autochthonous potential probiotic Lactobacillus planatarum 564 in fish oil fortified yoghurt production

Z. Radulović, D. Paunović, M. Petrušić, N. Mirković, J. Miočinović, D. Kekuš, D. Obradović, The application of autochthonous potential probiotic Lactobacillus planatarum 564 in fish oil fortified yoghurt production, Archives of Biological Sciences, pp. 15 - 22, 2015

АуториЗорица Радуловић, Dušanka Paunović, Милица Мирковић, Nemanja Mirković, Јелена Миочиновић, Dušan Kekuš и Dragojlo Obradović
Година2015
ЧасописArchives of Biological Sciences
Страна од15
Страна до22

Viability of probiotic strains Lactobacillus acidophilus NCFM® and Bifidobacteruim lactis HN019 and their impact on sensory and rheological properties of milk and dark chocolates during storage for 180 days

J. Laličić-Petronijević, J. Popov-Raljić, D. Obradović, Z. Radulović, D. Paunović, M. Petrušić, L. Pezo, Viability of probiotic strains Lactobacillus acidophilus NCFM® and Bifidobacteruim lactis HN019 and their impact on sensory and rheological properties of milk and dark chocolates during storage for 180 days, JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS, pp. 541 - 550, 2015

АуториЈованка Лаличић-Петронијевић, Jovanka Popov-Raljić, Dragojlo Obradović, Зорица Радуловић, Dušanka Paunović, Милица Мирковић и Lato Pezo
Година2015
ЧасописJOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Страна од541
Страна до550

Quantification of viable spray-dried potential probiotic lactobacilli using real-time PCR

Z. Radulović, N. Mirković, B. Bogovič-Matijašić, M. Petrušić, T. Petrović, V. Nedović, Quantification of viable spray-dried potential probiotic lactobacilli using real-time PCR, Archives of Biological Sciences, pp. 1465 - 1472, 2012

АуториЗорица Радуловић, Nemanja Mirković, Bojana Bogovič-Matijašić, Милица Мирковић, Тања Петровић и Виктор Недовић
Година2012
ЧасописArchives of Biological Sciences
Страна од1465
Страна до1472