проф. др Јелена Миочиновић
| 441-3368 | |
| Научна област | Технологија анималних производа |
|---|---|
| Датум избора | 23. септембар 2020. |
Предмети
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese
J. Miočinović, Z. Miloradović, M. Radovanović, I. Sredović-Ignjatović, A. Radulović, M. Nastaj, B. Solowiej, I. Tomašević, Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese, Foods, Vol. 11, No. 3, pp. 374 - 386, 2022
| Аутори | Јелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Мира Радовановић, Ивана Средовић Игњатовић, Ана Радуловић, Maciej Nastaj, Bartosz Solowiej и Игор Томашевић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods11030374 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 11 |
| Број | 3 |
| Страна од | 374 |
| Страна до | 386 |
Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter
B. Milovanović, J. Miočinović, V. Tomović, I. Djekic, B. Solowiej, L. Jose Manuel, B. Francisco, I. Tomašević, Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 120, pp. 105084 - 105094, 2021
| Аутори | Бојана Миловановић, Јелена Миочиновић, Владимир Томовић, Илија Ђекић, Bartosz Solowiej, Lorenzo Jose Manuel Jose Manuel, Barba Francisco и Игор Томашевић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105084 |
| Часопис | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL |
| Волумен | 120 |
| Страна од | 105084 |
| Страна до | 105094 |
Food safety at home: Serbian students
A. Radulović, I. Marklinder, М. Мирковић, Ј. Миочиновић, S. Janković-Šoja, Food safety at home: Serbian students, BRITISH FOOD JOURNAL, pp. 3689 - 3703, 2021
| Аутори | Ana Radulović, Ingela Marklinder, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић и Свјетлана Јанковић-Шоја |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.1108/BFJ-10-2020-0983 |
| Часопис | BRITISH FOOD JOURNAL |
| Страна од | 3689 |
| Страна до | 3703 |
Probiotic yogurt and cheese from ultrafiltered milk: Sensory quality and viability of free-living and spray dried Lactiplantibacillus plantarum 564 and Lactiplantibacillus plantarum 299v
M. Mirković, N. Mirković, J. Miočinović, A. Radulović, D. Paunović, M. Ilić, Z. Radulović, Probiotic yogurt and cheese from ultrafiltered milk: Sensory quality and viability of free-living and spray dried Lactiplantibacillus plantarum 564 and Lactiplantibacillus plantarum 299v, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, pp. 15713 - 15713, 2021
| Аутори | Милица Мирковић, Nemanja Mirković, Јелена Миочиновић, Ana Radulović, Dušanka Paunović, Mila Ilić и Зорица Радуловић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
| Страна од | 15713 |
| Страна до | 15713 |
Autochthonous Enterococcus durans PFMI565 and Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1–4 in Bio-Control of Listeria monocytogenes in Ultrafiltered Cheese
M. Ivanović, N. Mirković, M. Mirković, J. Miočinović, A. Radulović, T. Šolević Knudsen, Z. Radulović, Autochthonous Enterococcus durans PFMI565 and Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1–4 in Bio-Control of Listeria monocytogenes in Ultrafiltered Cheese, Foods, pp. 1448 - 1448, 2021
| Аутори | Marina Ivanović, Nemanja Mirković, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић, Ana Radulović, Tatjana Šolević Knudsen и Зорица Радуловић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| Часопис | Foods |
| Страна од | 1448 |
| Страна до | 1448 |
High Heat Treatment of Goat Cheese Milk. The Effect on Sensory Profile, Consumer Acceptance and Microstructure of Cheese
Z. Miloradović, N. Tomić, N. Kljajević, S. Lević, V. Pavlović, M. Blažić, J. Miočinović, High Heat Treatment of Goat Cheese Milk. The Effect on Sensory Profile, Consumer Acceptance and Microstructure of Cheese, Foods, Vol. 10, No. 5, pp. 1116 - 1128, 2021
| Аутори | Зорана Милорадовић, Никола Томић, Немања Кљајевић, Стева Левић, Владимир Павловић, Маријана Блажић и Јелена Миочиновић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods10051116 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 10 |
| Број | 5 |
| Страна од | 1116 |
| Страна до | 1128 |
Food safety at home: Serbian students
A. Radulović, I. Marklinder, M. Mirković, J. Miočinović, S. Janković-Šoja, Food safety at home: Serbian students, BRITISH FOOD JOURNAL, Vol. 123, No. 11, pp. 3689 - 3703, 2021
| Аутори | Ана Радуловић, Ингела Марклиндер, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић и Свјетлана Јанковић-Шоја |
|---|---|
| Година | 2021 |
| Часопис | BRITISH FOOD JOURNAL |
| Волумен | 123 |
| Број | 11 |
| Страна од | 3689 |
| Страна до | 3703 |
Rheological and textural properties of goat's milk set-type yoghurt as affected by heat treatment, transglutaminase addition and storage
M. Hovjecki, Z. Miloradović, N. Mirković, A. Radulović, P. Puđa, J. Miočinović, Rheological and textural properties of goat's milk set-type yoghurt as affected by heat treatment, transglutaminase addition and storage, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, Vol. 101, No. 14, pp. 5898 - 5906, 2021
| Аутори | Марина Ховјецки, Зорана Милорадовић, Немања Мирковић, Ана Радуловић, Предраг Пуђа и Јелена Миочиновић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.1002/jsfa.11242 |
| Часопис | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE |
| Волумен | 101 |
| Број | 14 |
| Страна од | 5898 |
| Страна до | 5906 |
Serbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese
Z. Miloradović, M. Blažić, I. Barukčić, M. Furnols, N. Šmigić, I. Tomašević, J. Miočinović, Serbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese, BRITISH FOOD JOURNAL, pp. 1 - 17, 2021
| Аутори | Зорана Милорадовић, Маријана Блажић, Ирена Барукчић, Maria Furnols, Нада Шмигић, Игор Томашевић и Јелена Миочиновић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.1108/BFJ-04-2021-0409 |
| Часопис | BRITISH FOOD JOURNAL |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 17 |
Rheology of buffalo milk rennet coagulation and gels affected by coagulation temperature, CaCl2, pH and milk heat treatment
M. Radovanović, M. Hovjecki, A. Radulović, V. Rac, J. Miočinović, R. Jovanović, P. Puđa, Rheology of buffalo milk rennet coagulation and gels affected by coagulation temperature, CaCl2, pH and milk heat treatment, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 121, pp. 105122 - 105126, 2021
| Аутори | Мира Радовановић, Марина Ховјецки, Ана Радуловић, Владислав Рац, Јелена Миочиновић, Раде Јовановић и Предраг Пуђа |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105122 |
| Часопис | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL |
| Волумен | 121 |
| Страна од | 105122 |
| Страна до | 105126 |
Lactolisterin BU-producer Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1-4: Biocontrol of Listeria monocytogenes and Staphylocococcus aureus in fresh soft cheese and effect on immunological response of rats
N. Mirković, J. Kulaš, Z. Miloradović, M. Miljković, D. Tucović, J. Miočinović, B. Jovčić, I. Mirkov, M. Kojić, Lactolisterin BU-producer Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1-4: Biocontrol of Listeria monocytogenes and Staphylocococcus aureus in fresh soft cheese and effect on immunological response of rats, FOOD CONTROL, Vol. 111, pp. 107076 - 107085, 2020
| Аутори | Немања Мирковић, Јелена Кулаш, Зорана Милорадовић, Марија Миљковић, Дина Туцовић, Јелена Миочиновић, Бранко Јовчић, Ивана Мирков и Милан Којић |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2019.107076 |
| Часопис | FOOD CONTROL |
| Волумен | 111 |
| Страна од | 107076 |
| Страна до | 107085 |
Bioactivity and Sensory Properties of Probiotic Yogurt Fortified with Apple Pomace Flour
M. Jovanović, M. Petrović, J. Miočinović, S. Zlatanović, J. Laličić-Petronijević, D. Mitić-Ćulafić, S. Gorjanović, Bioactivity and Sensory Properties of Probiotic Yogurt Fortified with Apple Pomace Flour, Foods, Vol. 9, No. 6, pp. 763 - 776, 2020
| Аутори | Марина Јовановић, Марија Петровић, Јелена Миочиновић, Снежана Златановић, Јованка Лаличић-Петронијевић, Драгана Митић-Ћулафић и Станислава Горјановић |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods9060763 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 9 |
| Број | 6 |
| Страна од | 763 |
| Страна до | 776 |
What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?
B. Milovanović, I. Djekic, J. Miočinović, V. Đorđević, L. Jose Manuel, B. Francisko, D. Morlein, I. Tomašević, What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?, Foods, Vol. 9, No. 11, pp. 1629 - 1639, 2020
| Аутори | Бојана Миловановић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Весна Ђорђевић, Лорензо Јосе Мануел, Барба Франциско, Даниел Морлеин и Игор Томашевић |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods9111629 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 9 |
| Број | 11 |
| Страна од | 1629 |
| Страна до | 1639 |
Rheology and Microstructures of Rennet Gels from Differently Heated Goat Milk
Z. Miloradović, N. Kljajević, J. Miočinović, S. Lević, V. Pavlović, M. Blažić, P. Puđa, Rheology and Microstructures of Rennet Gels from Differently Heated Goat Milk, Foods, Vol. 9, No. 3, pp. 283 - 293, 2020
| Аутори | Зорана Милорадовић, Немања Кљајевић, Јелена Миочиновић, Стева Левић, Владимир Павловић, Маријана Блажић и Предраг Пуђа |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods9030283 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 9 |
| Број | 3 |
| Страна од | 283 |
| Страна до | 293 |
Influence of heat treatment of goat milk on casein micelle size, rheological and textural properties of acid gels and set type yoghurts
M. Hovjecki, Z. Miloradović, V. Rac, P. Puđa, J. Miočinović, Influence of heat treatment of goat milk on casein micelle size, rheological and textural properties of acid gels and set type yoghurts, JOURNAL OF TEXTURE STUDIES, Vol. 51, No. 4, pp. 680 - 687, 2020
| Аутори | Марина Ховјецки, Зорана Милорадовић, Владислав Рац, Предраг Пуђа и Јелена Миочиновић |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.1111/jtxs.12524 |
| Часопис | JOURNAL OF TEXTURE STUDIES |
| Волумен | 51 |
| Број | 4 |
| Страна од | 680 |
| Страна до | 687 |
The influence of milk heat treatment on composition, texture, colour and sensory characteristics of cows' and goats' Quark-type cheeses
Z. Miloradović, J. Miočinović, N. Kljajević, I. Tomašević, P. Puđa, The influence of milk heat treatment on composition, texture, colour and sensory characteristics of cows' and goats' Quark-type cheeses, SMALL RUMINANT RESEARCH, Vol. 169, pp. 154 - 159, 2018
| Аутори | Зорана Милорадовић, Јелена Миочиновић, Немања Кљајевић, Игор Томашевић и Предраг Пуђа |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2018.09.012 |
| Часопис | SMALL RUMINANT RESEARCH |
| Волумен | 169 |
| Страна од | 154 |
| Страна до | 159 |
Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions
Н. Кљајевић, И. Томашевић, З. Милорадовић, А. Недељковић, Ј. Миочиновић, S. Jovanović, Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 1, pp. 299 - 303, 2018
| Аутори | Немања Кајевић, Игор Томашевић, Зорана Милорадовић, Александар Недељковић, Јелена Миочиновић и Снежана Јовановић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE |
| Волумен | 55 |
| Број | 1 |
| Страна од | 299 |
| Страна до | 303 |
Survival of Spray-Dried and Free-Cells of Potential Probiotic Lactobacillus plantarum 564 in Soft Goat Cheese
Z. Radulović, J. Miočinović, N. Mirković, M. Mirković, D. Paunović, M. Ivanović, S. Seratlić, Survival of Spray-Dried and Free-Cells of Potential Probiotic Lactobacillus plantarum 564 in Soft Goat Cheese, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 1849 - 1854, 2017
| Аутори | Зорица Радуловић, Јелена Миочиновић, Nemanja Mirković, Милица Мирковић, Dušanka Paunović, Marina Ivanović и Sanja Seratlić |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Часопис | ANIMAL SCIENCE JOURNAL |
| Страна од | 1849 |
| Страна до | 1854 |
Textural and physico-chemical characteristics of white brined goat cheeses made from frozen milk and curd. The use of square I - distance statistics
N. Kljajević, Z. Miloradović, Ј. Миочиновић, S. Jovanović, Textural and physico-chemical characteristics of white brined goat cheeses made from frozen milk and curd. The use of square I - distance statistics, MLJEKARSTVO, Vol. 67, No. 2, pp. 130 - 137, 2017
| Аутори | Nemanja Kljajević, Zorana Miloradović, Јелена Миочиновић и Снежана Јовановић |
|---|---|
| Година | 2017 |
| Часопис | MLJEKARSTVO |
| Волумен | 67 |
| Број | 2 |
| Страна од | 130 |
| Страна до | 137 |
The application of autochthonous potential probiotic Lactobacillus planatarum 564 in fish oil fortified yoghurt production
Z. Radulović, D. Paunović, M. Petrušić, N. Mirković, J. Miočinović, D. Kekuš, D. Obradović, The application of autochthonous potential probiotic Lactobacillus planatarum 564 in fish oil fortified yoghurt production, Archives of Biological Sciences, pp. 15 - 22, 2015
| Аутори | Зорица Радуловић, Dušanka Paunović, Милица Мирковић, Nemanja Mirković, Јелена Миочиновић, Dušan Kekuš и Dragojlo Obradović |
|---|---|
| Година | 2015 |
| Часопис | Archives of Biological Sciences |
| Страна од | 15 |
| Страна до | 22 |
Радови у часописима ван SCI листе
The application of Failure Mode Effects Analysis in the long supply chain-A case study of ultra filtrated milk cheese
B. Aleksić, I. Djekic, J. Miočinović, Z. Miloradović, N. Memiši, N. Šmigić, The application of Failure Mode Effects Analysis in the long supply chain-A case study of ultra filtrated milk cheese, FOOD CONTROL, Vol. 138, pp. 109057 - 109066, 2022
| Аутори | Биљана Алексић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Нургин Мемиши и Нада Шмигић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109057 |
| Часопис | FOOD CONTROL |
| Волумен | 138 |
| Страна од | 109057 |
| Страна до | 109066 |
Welfare Assessment on Different-Sized Dairy Goat Farms in the Northern Serbian Province of Vojvodina
S. Paskaš, J. Miočinović, M. Savić, M. Đukić-Stojčić, I. Pihler, B. Zsolt, Welfare Assessment on Different-Sized Dairy Goat Farms in the Northern Serbian Province of Vojvodina, JOURNAL OF APPLIED ANIMAL WELFARE SCIENCE, pp. 1 - 10, 2022
| Аутори | Снежана Паскаш, Јелена Миочиновић, Мила Савић, Мирјана Ђукић-Стојчић, Иван Пихлер и Becskei Zsolt Zsolt |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | https://doi.org/10.1080/10888705.2022.2025537 |
| Часопис | JOURNAL OF APPLIED ANIMAL WELFARE SCIENCE |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 10 |
Improvement of Hygiene Practices and Milk Hygiene Due to Systematic Implementation of Preventive and Corrective Measures
LJ. Mihajlović, M. Cincović, D. Nakov, B. Stanković, J. Miočinović, S. Hristov, Improvement of Hygiene Practices and Milk Hygiene Due to Systematic Implementation of Preventive and Corrective Measures, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 72, No. 1, pp. 76 - 86, 2022
| Аутори | Љубиша Михајловић, Марко Цинцовић, Димитар Наков, Бранислав Станковић, Јелена Миочиновић и Славча Христов |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | https://doi.org/10.2478/acve-2022-0006 |
| Часопис | ACTA VETERINARIA-BEOGRAD |
| Волумен | 72 |
| Број | 1 |
| Страна од | 76 |
| Страна до | 86 |
Consumer attitudes towards goat milk and goat milk products in Vojvodina
S. Paskaš, J. Miočinović, T. Lopičić Vasić, I. Mugosa, M. Pajić, B. Zsolt, Consumer attitudes towards goat milk and goat milk products in Vojvodina, Mljekarstvo, Vol. 70, No. 3, pp. 171 - 183, 2020
| Аутори | Снежана Паскаш, Јелена Миочиновић, Тијана Лопичић Васић, Изабела Мугоса, Марија Пајић и Becskei Zsolt |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2020.0304 |
| Часопис | Mljekarstvo |
| Волумен | 70 |
| Број | 3 |
| Страна од | 171 |
| Страна до | 183 |
Microstructure of kajmak skin layer made during kajmak production
M. Radovanović, A. Nedeljković, J. Miočinović, V. Pavlović, P. Puđa, Microstructure of kajmak skin layer made during kajmak production, MLJEKARSTVO, Vol. 70, No. 3, pp. 150 - 161, 2020
| Аутори | Мира Радовановић, Александар Недељковић, Јелена Миочиновић, Владимир Павловић и Предраг Пуђа |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2020.0302 |
| Часопис | MLJEKARSTVO |
| Волумен | 70 |
| Број | 3 |
| Страна од | 150 |
| Страна до | 161 |
