Навигација

проф. др Јелена Миочиновић

Редовни професор
Катедра за технологију анималних производа
441-3368
Научна областТехнологија анималних производа
Датум избора 23. септембар 2020.

Предмети

О-МХ-20-ОТМЛ - Основе технологије млека
О-МХ-20-ПОМЛ - Познавање и обрада млека
О-ТА-20-TМЛ1 - Технологија млека 1
О-ТА-20-СПР - Стручна пракса
О-ТА-20-ХФМЛ - Хемија и физика млека
О-УБ-20-ОТМЛ - Основе технологије млека
О-УБ-20-ПОМЛ - Познавање и обрада млека
М-МХ-20-СПИ - Сировине у прехрамбеној индустрији
М-МХ-20-ФМАХ - Физичке методе анализе хране
М-ПИ-20-МР1 - Мастер рад - СИР
М-ПИ-20-СП - Стручна пракса
М-ПИ-20-СПИ - Сировине у прехрамбеној индустрији
М-ПИ-20-ТТМЛ - Технологија млека
М-ПИ-20-ФМАХ - Физичке методе анализе хране
М-ХХ-20-СПИ - Сировине у прехрамбеној индустрији
М-ХХ-20-ФМАХ - Физичке методе анализе хране
Д-ТХ-20-ТКАП - Одабрана поглавља из технологије и квалитета производа анималног порекла
Д-ТХ-20-ТСАП - Технолошка својства сировина анималног порекла
О-МХ-14-ОТМЛ - Основи технологије млека
О-МХ-14-ПОМЛ - Познавање и обрада млека
О-ТА-14-КМП - Технологија киселомлечних производа
О-ТА-14-МУТА - Машине и уређаји у технологији анималних производа
О-ТА-14-НХ - Нова храна
О-ТА-14-ПО1-13 - Практична обука 1
О-ТА-14-ПО2-13 - Практична обука 2
О-ТА-14-ПО3-13 - Практична обука 3
О-ТА-14-ТМЛ1-13 - Технологија млека 1
О-ТА-14-ТМЛ2 - Технологија млека 2
О-ТА-14-ТПРО-13 - Технолошко пројектовање
О-ТА-14-ХФМЛ-13 - Хемија и физика млека
О-УБ-14-ОТМЛ - Основи технологије млека
О-УБ-14-ПОМЛ - Познавање и обрада млека
М-МХ-14-ТТМЛ - Трендови у технологији млека
М-ПИ-14-ТТМЛ - Трендови у технологији млека
М-ПИ-14-ФМАХ - Физичке методе анализе хране
М-УБ-14-ТТМЛ - Трендови у технологији млека
М-ХХ-14-ТТМЛ - Трендови у технологији млека
Д-ТХ-14-ДДИ2-13 - Докторска дисертација 2. део
Д-ТХ-14-ДДИ3-13 - Докторска дисертација 3. део
Д-ТХ-14-ДДИ4-13 - Докторска дисертација 4. део
Д-ТХ-14-ДДИ6-13 - Докторска дисертација 6. део
Д-ТХ-14-ОПМ-13 - Одабрана поглавља из обраде и прераде млека
Д-ТХ-14-СИР1-13 - Студијски истраживачки рад 1
Д-ТХ-14-СИР2-13 - Студијски истраживачки рад 2
Д-ТХ-14-СИР3-13 - Студијски истраживачки рад 3
Д-ТХ-14-СИР4-13 - Студијски истраживачки рад 4
Д-ТХ-14-ХФМ-13 - Одабрана поглавља из хемије и физике млека

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese

J. Miočinović, Z. Miloradović, M. Radovanović, I. Sredović-Ignjatović, A. Radulović, M. Nastaj, B. Solowiej, I. Tomašević, Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese, Foods, Vol. 11, No. 3, pp. 374 - 386, 2022

АуториЈелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Мира Радовановић, Ивана Средовић Игњатовић, Ана Радуловић, Maciej Nastaj, Bartosz Solowiej и Игор Томашевић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods11030374
ЧасописFoods
Волумен11
Број3
Страна од374
Страна до386

Rheology of buffalo milk rennet coagulation and gels affected by coagulation temperature, CaCl2, pH and milk heat treatment

M. Radovanović, M. Hovjecki, A. Radulović, V. Rac, J. Miočinović, R. Jovanović, P. Puđa, Rheology of buffalo milk rennet coagulation and gels affected by coagulation temperature, CaCl2, pH and milk heat treatment, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 121, pp. 105122 - 105126, 2021

АуториМира Радовановић, Марина Ховјецки, Ана Радуловић, Владислав Рац, Јелена Миочиновић, Раде Јовановић и Предраг Пуђа
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105122
ЧасописINTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Волумен121
Страна од105122
Страна до105126

High Heat Treatment of Goat Cheese Milk. The Effect on Sensory Profile, Consumer Acceptance and Microstructure of Cheese

Z. Miloradović, N. Tomić, N. Kljajević, S. Lević, V. Pavlović, M. Blažić, J. Miočinović, High Heat Treatment of Goat Cheese Milk. The Effect on Sensory Profile, Consumer Acceptance and Microstructure of Cheese, Foods, Vol. 10, No. 5, pp. 1116 - 1128, 2021

АуториЗорана Милорадовић, Никола Томић, Немања Кљајевић, Стева Левић, Владимир Павловић, Маријана Блажић и Јелена Миочиновић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods10051116
ЧасописFoods
Волумен10
Број5
Страна од1116
Страна до1128

Serbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese

Z. Miloradović, M. Blažić, I. Barukčić, M. Furnols, N. Šmigić, I. Tomašević, J. Miočinović, Serbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese, BRITISH FOOD JOURNAL, pp. 1 - 17, 2021

АуториЗорана Милорадовић, Маријана Блажић, Ирена Барукчић, Maria Furnols, Нада Шмигић, Игор Томашевић и Јелена Миочиновић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1108/BFJ-04-2021-0409
ЧасописBRITISH FOOD JOURNAL
Страна од1
Страна до17

Autochthonous Enterococcus durans PFMI565 and Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1–4 in Bio-Control of Listeria monocytogenes in Ultrafiltered Cheese

M. Ivanović, N. Mirković, M. Mirković, J. Miočinović, A. Radulović, T. Šolević Knudsen, Z. Radulović, Autochthonous Enterococcus durans PFMI565 and Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1–4 in Bio-Control of Listeria monocytogenes in Ultrafiltered Cheese, Foods, pp. 1448 - 1448, 2021

АуториMarina Ivanović, Nemanja Mirković, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић, Ana Radulović, Tatjana Šolević Knudsen и Зорица Радуловић
Година2021
ЧасописFoods
Страна од1448
Страна до1448

Food safety at home: Serbian students

A. Radulović, I. Marklinder, М. Мирковић, Ј. Миочиновић, S. Janković-Šoja, Food safety at home: Serbian students, BRITISH FOOD JOURNAL, pp. 3689 - 3703, 2021

АуториAna Radulović, Ingela Marklinder, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић и Свјетлана Јанковић-Шоја
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1108/BFJ-10-2020-0983
ЧасописBRITISH FOOD JOURNAL
Страна од3689
Страна до3703

Probiotic yogurt and cheese from ultrafiltered milk: Sensory quality and viability of free-living and spray dried Lactiplantibacillus plantarum 564 and Lactiplantibacillus plantarum 299v

M. Mirković, N. Mirković, J. Miočinović, A. Radulović, D. Paunović, M. Ilić, Z. Radulović, Probiotic yogurt and cheese from ultrafiltered milk: Sensory quality and viability of free-living and spray dried Lactiplantibacillus plantarum 564 and Lactiplantibacillus plantarum 299v, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, pp. 15713 - 15713, 2021

АуториМилица Мирковић, Nemanja Mirković, Јелена Миочиновић, Ana Radulović, Dušanka Paunović, Mila Ilić и Зорица Радуловић
Година2021
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Страна од15713
Страна до15713

Rheological and textural properties of goat's milk set-type yoghurt as affected by heat treatment, transglutaminase addition and storage

M. Hovjecki, Z. Miloradović, N. Mirković, A. Radulović, P. Puđa, J. Miočinović, Rheological and textural properties of goat's milk set-type yoghurt as affected by heat treatment, transglutaminase addition and storage, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, Vol. 101, No. 14, pp. 5898 - 5906, 2021

АуториМарина Ховјецки, Зорана Милорадовић, Немања Мирковић, Ана Радуловић, Предраг Пуђа и Јелена Миочиновић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1002/jsfa.11242
ЧасописJOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Волумен101
Број14
Страна од5898
Страна до5906

Food safety at home: Serbian students

A. Radulović, I. Marklinder, M. Mirković, J. Miočinović, S. Janković-Šoja, Food safety at home: Serbian students, BRITISH FOOD JOURNAL, Vol. 123, No. 11, pp. 3689 - 3703, 2021

АуториАна Радуловић, Ингела Марклиндер, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић и Свјетлана Јанковић-Шоја
Година2021
ЧасописBRITISH FOOD JOURNAL
Волумен123
Број11
Страна од3689
Страна до3703

Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter

B. Milovanović, J. Miočinović, V. Tomović, I. Djekic, B. Solowiej, L. Jose Manuel, B. Francisco, I. Tomašević, Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 120, pp. 105084 - 105094, 2021

АуториБојана Миловановић, Јелена Миочиновић, Владимир Томовић, Илија Ђекић, Bartosz Solowiej, Lorenzo Jose Manuel Jose Manuel, Barba Francisco и Игор Томашевић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105084
ЧасописINTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Волумен120
Страна од105084
Страна до105094

Influence of heat treatment of goat milk on casein micelle size, rheological and textural properties of acid gels and set type yoghurts

M. Hovjecki, Z. Miloradović, V. Rac, P. Puđa, J. Miočinović, Influence of heat treatment of goat milk on casein micelle size, rheological and textural properties of acid gels and set type yoghurts, JOURNAL OF TEXTURE STUDIES, Vol. 51, No. 4, pp. 680 - 687, 2020

АуториМарина Ховјецки, Зорана Милорадовић, Владислав Рац, Предраг Пуђа и Јелена Миочиновић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.1111/jtxs.12524
ЧасописJOURNAL OF TEXTURE STUDIES
Волумен51
Број4
Страна од680
Страна до687

What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?

B. Milovanović, I. Djekic, J. Miočinović, V. Đorđević, L. Jose Manuel, B. Francisko, D. Morlein, I. Tomašević, What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?, Foods, Vol. 9, No. 11, pp. 1629 - 1639, 2020

АуториБојана Миловановић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Весна Ђорђевић, Лорензо Јосе Мануел, Барба Франциско, Даниел Морлеин и Игор Томашевић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods9111629
ЧасописFoods
Волумен9
Број11
Страна од1629
Страна до1639

Bioactivity and Sensory Properties of Probiotic Yogurt Fortified with Apple Pomace Flour

M. Jovanović, M. Petrović, J. Miočinović, S. Zlatanović, J. Laličić-Petronijević, D. Mitić-Ćulafić, S. Gorjanović, Bioactivity and Sensory Properties of Probiotic Yogurt Fortified with Apple Pomace Flour, Foods, Vol. 9, No. 6, pp. 763 - 776, 2020

АуториМарина Јовановић, Марија Петровић, Јелена Миочиновић, Снежана Златановић, Јованка Лаличић-Петронијевић, Драгана Митић-Ћулафић и Станислава Горјановић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods9060763
ЧасописFoods
Волумен9
Број6
Страна од763
Страна до776

Lactolisterin BU-producer Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1-4: Biocontrol of Listeria monocytogenes and Staphylocococcus aureus in fresh soft cheese and effect on immunological response of rats

N. Mirković, J. Kulaš, Z. Miloradović, M. Miljković, D. Tucović, J. Miočinović, B. Jovčić, I. Mirkov, M. Kojić, Lactolisterin BU-producer Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1-4: Biocontrol of Listeria monocytogenes and Staphylocococcus aureus in fresh soft cheese and effect on immunological response of rats, FOOD CONTROL, Vol. 111, pp. 107076 - 107085, 2020

АуториНемања Мирковић, Јелена Кулаш, Зорана Милорадовић, Марија Миљковић, Дина Туцовић, Јелена Миочиновић, Бранко Јовчић, Ивана Мирков и Милан Којић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.foodcont.2019.107076
ЧасописFOOD CONTROL
Волумен111
Страна од107076
Страна до107085

Rheology and Microstructures of Rennet Gels from Differently Heated Goat Milk

Z. Miloradović, N. Kljajević, J. Miočinović, S. Lević, V. Pavlović, M. Blažić, P. Puđa, Rheology and Microstructures of Rennet Gels from Differently Heated Goat Milk, Foods, Vol. 9, No. 3, pp. 283 - 293, 2020

АуториЗорана Милорадовић, Немања Кљајевић, Јелена Миочиновић, Стева Левић, Владимир Павловић, Маријана Блажић и Предраг Пуђа
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods9030283
ЧасописFoods
Волумен9
Број3
Страна од283
Страна до293

Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions

Н. Кљајевић, И. Томашевић, З. Милорадовић, А. Недељковић, Ј. Миочиновић, S. Jovanović, Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 1, pp. 299 - 303, 2018

АуториНемања Кајевић, Игор Томашевић, Зорана Милорадовић, Александар Недељковић, Јелена Миочиновић и Снежана Јовановић
Година2018
ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Волумен55
Број1
Страна од299
Страна до303

The influence of milk heat treatment on composition, texture, colour and sensory characteristics of cows' and goats' Quark-type cheeses

Z. Miloradović, J. Miočinović, N. Kljajević, I. Tomašević, P. Puđa, The influence of milk heat treatment on composition, texture, colour and sensory characteristics of cows' and goats' Quark-type cheeses, SMALL RUMINANT RESEARCH, Vol. 169, pp. 154 - 159, 2018

АуториЗорана Милорадовић, Јелена Миочиновић, Немања Кљајевић, Игор Томашевић и Предраг Пуђа
Година2018
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2018.09.012
ЧасописSMALL RUMINANT RESEARCH
Волумен169
Страна од154
Страна до159

Survival of Spray-Dried and Free-Cells of Potential Probiotic Lactobacillus plantarum 564 in Soft Goat Cheese

Z. Radulović, J. Miočinović, N. Mirković, M. Mirković, D. Paunović, M. Ivanović, S. Seratlić, Survival of Spray-Dried and Free-Cells of Potential Probiotic Lactobacillus plantarum 564 in Soft Goat Cheese, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 1849 - 1854, 2017

АуториЗорица Радуловић, Јелена Миочиновић, Nemanja Mirković, Милица Мирковић, Dušanka Paunović, Marina Ivanović и Sanja Seratlić
Година2017
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од1849
Страна до1854

Textural and physico-chemical characteristics of white brined goat cheeses made from frozen milk and curd. The use of square I - distance statistics

N. Kljajević, Z. Miloradović, Ј. Миочиновић, S. Jovanović, Textural and physico-chemical characteristics of white brined goat cheeses made from frozen milk and curd. The use of square I - distance statistics, MLJEKARSTVO, Vol. 67, No. 2, pp. 130 - 137, 2017

АуториNemanja Kljajević, Zorana Miloradović, Јелена Миочиновић и Снежана Јовановић
Година2017
ЧасописMLJEKARSTVO
Волумен67
Број2
Страна од130
Страна до137

The application of autochthonous potential probiotic Lactobacillus planatarum 564 in fish oil fortified yoghurt production

Z. Radulović, D. Paunović, M. Petrušić, N. Mirković, J. Miočinović, D. Kekuš, D. Obradović, The application of autochthonous potential probiotic Lactobacillus planatarum 564 in fish oil fortified yoghurt production, Archives of Biological Sciences, pp. 15 - 22, 2015

АуториЗорица Радуловић, Dušanka Paunović, Милица Мирковић, Nemanja Mirković, Јелена Миочиновић, Dušan Kekuš и Dragojlo Obradović
Година2015
ЧасописArchives of Biological Sciences
Страна од15
Страна до22

Радови у часописима ван SCI листе

Welfare Assessment on Different-Sized Dairy Goat Farms in the Northern Serbian Province of Vojvodina

S. Paskaš, J. Miočinović, M. Savić, M. Đukić-Stojčić, I. Pihler, B. Zsolt, Welfare Assessment on Different-Sized Dairy Goat Farms in the Northern Serbian Province of Vojvodina, JOURNAL OF APPLIED ANIMAL WELFARE SCIENCE, pp. 1 - 10, 2022

АуториСнежана Паскаш, Јелена Миочиновић, Мила Савић, Мирјана Ђукић-Стојчић, Иван Пихлер и Becskei Zsolt Zsolt
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.1080/10888705.2022.2025537
ЧасописJOURNAL OF APPLIED ANIMAL WELFARE SCIENCE
Страна од1
Страна до10

The application of Failure Mode Effects Analysis in the long supply chain-A case study of ultra filtrated milk cheese

B. Aleksić, I. Djekic, J. Miočinović, Z. Miloradović, N. Memiši, N. Šmigić, The application of Failure Mode Effects Analysis in the long supply chain-A case study of ultra filtrated milk cheese, FOOD CONTROL, Vol. 138, pp. 109057 - 109066, 2022

АуториБиљана Алексић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Нургин Мемиши и Нада Шмигић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109057
ЧасописFOOD CONTROL
Волумен138
Страна од109057
Страна до109066

Improvement of Hygiene Practices and Milk Hygiene Due to Systematic Implementation of Preventive and Corrective Measures

LJ. Mihajlović, M. Cincović, D. Nakov, B. Stanković, J. Miočinović, S. Hristov, Improvement of Hygiene Practices and Milk Hygiene Due to Systematic Implementation of Preventive and Corrective Measures, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 72, No. 1, pp. 76 - 86, 2022

АуториЉубиша Михајловић, Марко Цинцовић, Димитар Наков, Бранислав Станковић, Јелена Миочиновић и Славча Христов
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.2478/acve-2022-0006
ЧасописACTA VETERINARIA-BEOGRAD
Волумен72
Број1
Страна од76
Страна до86

Microstructure of kajmak skin layer made during kajmak production

M. Radovanović, A. Nedeljković, J. Miočinović, V. Pavlović, P. Puđa, Microstructure of kajmak skin layer made during kajmak production, MLJEKARSTVO, Vol. 70, No. 3, pp. 150 - 161, 2020

АуториМира Радовановић, Александар Недељковић, Јелена Миочиновић, Владимир Павловић и Предраг Пуђа
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2020.0302
ЧасописMLJEKARSTVO
Волумен70
Број3
Страна од150
Страна до161

Consumer attitudes towards goat milk and goat milk products in Vojvodina

S. Paskaš, J. Miočinović, T. Lopičić Vasić, I. Mugosa, M. Pajić, B. Zsolt, Consumer attitudes towards goat milk and goat milk products in Vojvodina, Mljekarstvo, Vol. 70, No. 3, pp. 171 - 183, 2020

АуториСнежана Паскаш, Јелена Миочиновић, Тијана Лопичић Васић, Изабела Мугоса, Марија Пајић и Becskei Zsolt
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2020.0304
ЧасописMljekarstvo
Волумен70
Број3
Страна од171
Страна до183