Навигација

проф. др Стева Левић

Ванредни професор
Катедра за хемију и биохемију
441-3437
Научна областБиохемија
Датум избора 25. новембар 2021.

Предмети

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

High Heat Treatment of Goat Cheese Milk. The Effect on Sensory Profile, Consumer Acceptance and Microstructure of Cheese

Z. Miloradović, N. Tomić, N. Kljajević, S. Lević, V. Pavlović, M. Blažić, J. Miočinović, High Heat Treatment of Goat Cheese Milk. The Effect on Sensory Profile, Consumer Acceptance and Microstructure of Cheese, Foods, Vol. 10, No. 5, pp. 1116 - 1128, 2021

АуториЗорана Милорадовић, Никола Томић, Немања Кљајевић, Стева Левић, Владимир Павловић, Маријана Блажић и Јелена Миочиновић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods10051116
ЧасописFoods
Волумен10
Број5
Страна од1116
Страна до1128

Polyphenol bioaccessibility and antioxidant properties of in vitro digested spray-dried thermally-treated skimmed goat milk enriched with pollen

A. Kostić, D. Milinčić, N. Stanisavljević, U. Gašić, S. Lević, M. Kojić, Ž. Tešić, V. Nedović, M. Barać, M. Pešić, Polyphenol bioaccessibility and antioxidant properties of in vitro digested spray-dried thermally-treated skimmed goat milk enriched with pollen, FOOD CHEMISTRY, Vol. 351, pp. 129310 - 129310, Jul, 2021

АуториАлександар Костић, Данијел Милинчић, Немања Станисављевић, Урош Гашић, Стева Левић, Милан Којић, Живослав Тешић, Виктор Недовић, Мирољуб Бараћ и Мирјана Пешић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129310
ЧасописFOOD CHEMISTRY
Волумен351
Страна од129310
Страна до129310

Rheology and Microstructures of Rennet Gels from Differently Heated Goat Milk

Z. Miloradović, N. Kljajević, J. Miočinović, S. Lević, V. Pavlović, M. Blažić, P. Puđa, Rheology and Microstructures of Rennet Gels from Differently Heated Goat Milk, Foods, Vol. 9, No. 3, pp. 283 - 293, 2020

АуториЗорана Милорадовић, Немања Кљајевић, Јелена Миочиновић, Стева Левић, Владимир Павловић, Маријана Блажић и Предраг Пуђа
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods9030283
ЧасописFoods
Волумен9
Број3
Страна од283
Страна до293

Nutritional and techno-functional properties of monofloral bee-collected sunflower (Helianthus annuus L.) pollen

A. Kostić, D. Milinčić, B. Špirović Trifunović, S. Stanojević, S. Lević, N. Nedić, V. Nedović, Ž. Tešić, M. Pešić, Nutritional and techno-functional properties of monofloral bee-collected sunflower (Helianthus annuus L.) pollen, Emirates Journal of Food and Agriculture, Vol. 32, No. 11, pp. 768 - 777, Nov, 2020

АуториАлександар Костић, Данијел Милинчић, Бојана Шпировић Трифуновић, Слађана Станојевић, Стева Левић, Небојша Недић, Виктор Недовић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2020
DOIhttp://dx.doi.org/10.9755/ejfa.2020.v32.i11.2188
ЧасописEmirates Journal of Food and Agriculture
Волумен32
Број11
Страна од768
Страна до777

Leaf glandular trichomes of micropropagated Inula britannica–Effect of sucrose on trichome density, distribution and chemical profile

J. Stanojković, S. Todorović, I. Pećinar, S. Lević, S. Ćalić, D. Janošević, Leaf glandular trichomes of micropropagated Inula britannica–Effect of sucrose on trichome density, distribution and chemical profile, INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS, pp. 1 - 8, 2020

АуториJelena Stanojković, Slađana Todorović, Илинка Пећинар, Стева Левић, S Ćalić и Dušica Janošević
Година2020
DOIdoi.org/10.1016/j.indcrop.2020.113101
ЧасописINDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Страна од1
Страна до8

Biological potential of extracts of the wild edible Basidiomycete mushroom Grifola frondosa

A. Klaus, M. Kozarski, N. Todorovic, D. Jakovljevic, Z. Zizak, V. Pavlović, S. Lević, M. Nikšić, LJLD. Van Griensven, Biological potential of extracts of the wild edible Basidiomycete mushroom Grifola frondosa, FOOD RESEARCH INTERNATIONAL, Vol. 67, pp. 272 - 283, 2015

АуториАнита Клаус, Маја Козарски, Nina Todorovic, Dragica Jakovljevic, Zeljko Zizak, Владимир Павловић, Стева Левић, Miomir Nikšić и Leo JLD Van Griensven
Година2015
ЧасописFOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Волумен67
Страна од272
Страна до283

The utilisation of grapeseed oil in improving the quality of dry fermented sausages

S. Stajić, Д. Живковић, V. Tomović, В. Недовић, M. Perunović, С. Левић, N. Kovjanić, N. Stanišić, The utilisation of grapeseed oil in improving the quality of dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 49, No. 11, pp. 2356 - 2363, 2014

АуториСлавиша Стајић, Душан Живковић, Vladimir Tomović, Виктор Недовић, Marija Perunović, Стева Левић, Nataša Kovjanić и Nikola Stanišić
Година2014
DOIhttps://doi:10.1111/ijfs.12555
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен49
Број11
Страна од2356
Страна до2363

Радови у часописима ван SCI листе

Dietary intake and health risk assessment of essential and toxic elements in pepper (Capsicum annuum).

Milica Lučić, Andrijana Miletić, Aleksandra Savić, Steva Lević, Ivana Sredović Ignjatović, Antonije Onjia, Dietary intake and health risk assessment of essential and toxic elements in pepper (Capsicum annuum)., JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, Vol. 111, pp. 104598 - /, 2022

АуториМилица Лучић, Андријана Милетић, Александра Савић, Стева Левић, Ивана Средовић Игњатовић и Антоније Оњиа
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.jfca.2022.104598
ЧасописJOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
Волумен111
Страна од104598
Страна до/

Skimmed goat milk powder enriched with grape pomace seed extract: Phenolics and protein characterization and antioxidant properties

D. Milinčić, A. Kostić, U. Gašić, S. Lević, S. Stanojević, M. Barać, Ž. Tešić, V. Nedović, M. Pešić, Skimmed goat milk powder enriched with grape pomace seed extract: Phenolics and protein characterization and antioxidant properties, Biomolecules, Vol. 11, No. 7, pp. 965 - 965, Jul, 2021

АуториДанијел Милинчић, Александар Костић, Урош Гашић, Стева Левић, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Живослав Тешић, Виктор Недовић и Мирјана Пешић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.3390/biom11070965
ЧасописBiomolecules
Волумен11
Број7
Страна од965
Страна до965

Primena Ramanove spektroskopije u cilju utvrđivanja uticaja herbicida na sadržaj karotenoida u listovima Chenopodium album i Abutilon theophrasti

F. Vranješ, I. Pećinar, S. Lević, S. Vrbničanin, D. Božić, Primena Ramanove spektroskopije u cilju utvrđivanja uticaja herbicida na sadržaj karotenoida u listovima Chenopodium album i Abutilon theophrasti, Acta Herbologica, pp. 63 - 72, 2020

АуториFilip Vranješ, Илинка Пећинар, Стева Левић, Сава Врбничанин и Драгана Божић
Година2020
DOIdoi.org/10.5937/29actaherb-26835
ЧасописActa Herbologica
Страна од63
Страна до72

Physico-Chemical Characteristics and Sensory Quality of Dry Fermented Sausages with Flaxseed Oil Preparations

S. Stajić, N. Stanišić, С. Левић, V. Tomović, S. Lilić, D. Vranić, M. Jokanović, Д. Живковић, Physico-Chemical Characteristics and Sensory Quality of Dry Fermented Sausages with Flaxseed Oil Preparations, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 68, No. 4, pp. 367 - 375, 2018

АуториСлавиша Стајић, Nikola Stanišić, Стева Левић, Vladimir Tomović, Slobodan Lilić, Danijela Vranić, Marija Jokanović и Душан Живковић
Година2018
DOIhttps://doi:10.1080/1828051X.2018.1443287
ЧасописPolish Journal of Food and Nutrition Sciences
Волумен68
Број4
Страна од367
Страна до375