проф. др Мирољуб Бараћ
441-3268 | |
Научна област | Биохемија |
---|---|
Датум избора | 16. мај 2012. |
Предмети
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Polyphenol bioaccessibility and antioxidant properties of in vitro digested spray-dried thermally-treated skimmed goat milk enriched with pollen
A. Kostić, D. Milinčić, N. Stanisavljević, U. Gašić, S. Lević, M. Kojić, Ž. Tešić, V. Nedović, M. Barać, M. Pešić, Polyphenol bioaccessibility and antioxidant properties of in vitro digested spray-dried thermally-treated skimmed goat milk enriched with pollen, FOOD CHEMISTRY, Vol. 351, pp. 129310 - 129310, Jul, 2021
Аутори | Александар Костић, Данијел Милинчић, Немања Станисављевић, Урош Гашић, Стева Левић, Милан Којић, Живослав Тешић, Виктор Недовић, Мирољуб Бараћ и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129310 |
Часопис | FOOD CHEMISTRY |
Волумен | 351 |
Страна од | 129310 |
Страна до | 129310 |
Effect of Ripening in Brine and in a Vacuum on Protein, Fatty Acid, Mineral Profiles and Antioxidant Potential of Reduced-Fat White Cheese
Miroljub Barać, Zlatan Sarić, Tanja Vučić, Ivana Sredović Ignjatović, Danijel Milinčić, Bojana Špirović Trifunović, Milenko Smiljanić, Effect of Ripening in Brine and in a Vacuum on Protein, Fatty Acid, Mineral Profiles and Antioxidant Potential of Reduced-Fat White Cheese, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, Vol. 59, pp. 44 - 55, 2021
Аутори | Мирољуб Бараћ, Златан Сарић, Тања Вучић, Ивана Средовић Игњатовић, Данијел Милинчић, Бојана Шпировић Трифуновић и Миленко Смиљанић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.17113/ftb.59.01.21.6891 |
Часопис | FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
Волумен | 59 |
Страна од | 44 |
Страна до | 55 |
Phenolic compounds and biopotential of grape pomace extracts from Prokupac red variety
D. Milinčić, N. Stanisavljević, A. Kostić, S. Soković Bajić, M. Kojić, U. Gašić, M. Barać, S. Stanojević, Ž. Tešić, M. Pešić, Phenolic compounds and biopotential of grape pomace extracts from Prokupac red variety, FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT, Vol. 138, pp. 110739 - 110739, Mar, 2021
Аутори | Данијел Милинчић, Немања Станисављевић, Александар Костић, Светлана Соковић Бајић, Милан Којић, Урош Гашић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.110739 |
Часопис | FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT |
Волумен | 138 |
Страна од | 110739 |
Страна до | 110739 |
Grape seed flour of different grape pomaces: Fatty acid profile, soluble sugar profile and nutritional value
D. Milinčić, A. Kostić, B. Špirović Trifunović, Ž. Tešić, T. Tosti, A. Dramićanin, M. Barać, M. Pešić, Grape seed flour of different grape pomaces: Fatty acid profile, soluble sugar profile and nutritional value, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 85, No. 3, pp. 305 - 319, Jan, 2020
Аутори | Данијел Милинчић, Александар Костић, Бојана Шпировић Трифуновић, Живослав Тешић, Томислав Тости, Александра Драмићанин, Мирољуб Бараћ и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | http://dx.doi.org/10.2298/JSC190713117M |
Часопис | Journal of the Serbian Chemical Society |
Волумен | 85 |
Број | 3 |
Страна од | 305 |
Страна до | 319 |
The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses
Tanja Vučić, Danijel Milinčić, Slađana Žilić, Ivana Ignjatović-Sredović, Zlatan Sarić, Olivera Ećim-Đurić, Aleksandar Kostić, Miroljub Barać, The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses, MLJEKARSTVO, Vol. 70, pp. 253 - 265, 2020
Аутори | Тања Вучић, Данијел Милинчић, Слађана Жилић, Ивана Средовић Игњатовић, Златан Сарић, Оливера Ећим - Ђурић, Александар Костић и Мирољуб Бараћ |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2020.0403 |
Часопис | MLJEKARSTVO |
Волумен | 70 |
Страна од | 253 |
Страна до | 265 |
The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin
Miroljub Barac, Mirjana Pesic, Sladjana Zilic, Milenko Smiljanic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Tanja Vucic, Аleksandar Kostic, Danijel Milincic, The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin, Foods, Vol. 8, pp. 128 - /, 2019
Аутори | Мирољуб Бараћ, Мирјана Пешић, Слађана Жилић, Миленко Смиљанић, Ивана Средовић Игњатовић, Тања Вучић, Александар Костић и Данијел Милинчић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.3390/foods8040128 |
Часопис | Foods |
Волумен | 8 |
Страна од | 128 |
Страна до | / |
Phytochemical analysis and total antioxidant capacity of rhizome, above-ground vegetative parts and flower of three Iris species
A. Kostić, U. Gašić, M. Pešić, S. Stanojević, M. Barać, M. Mačukanović - Jocić, S. Avramov, Ž. Tešić, Phytochemical analysis and total antioxidant capacity of rhizome, above-ground vegetative parts and flower of three Iris species, CHEMISTRY & BIODIVERSITY, Vol. 16, No. 3, pp. e1800565 - e1800565, Mar, 2019
Аутори | Александар Костић, Урош Гашић, Мирјана Пешић, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Марина Мачукановић - Јоцић, Стеван Аврамов и Живослав Тешић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1002/cbdv.201800565 |
Часопис | CHEMISTRY & BIODIVERSITY |
Волумен | 16 |
Број | 3 |
Страна од | e1800565 |
Страна до | e1800565 |
The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses
Miroljub Barac, Тanja Vucic, Sladjana Zilic, Мirjana Pesic, Мarina Sokovic, Јovana Petrovic, Аleksandar Kostic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Danijel Milincic, The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses, Foods, Vol. 8, No. 3, pp. 94 - /, 2019
Аутори | Мирољуб Бараћ, Тања Вучић, Слађана Жилић, Мирјана Пешић, Марина Соковић, Јована Петровић, Александар Костић, Ивана Средовић Игњатовић и Данијел Милинчић |
---|---|
Година | 2019 |
Часопис | Foods |
Волумен | 8 |
Број | 3 |
Страна од | 94 |
Страна до | / |
The fatty acid and triacylglycerol profiles of conventionally and organically produced grains of maize, spelt and buckwheat
J. Golijan, D. Milinčić, R. Petronijević, M. Pešić, M. Barać, M. Sečanski, S. Lekić, A. Kostić, The fatty acid and triacylglycerol profiles of conventionally and organically produced grains of maize, spelt and buckwheat, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, Vol. 90, pp. 102845 - 102845, Sep, 2019
Аутори | Јелена Голијан, Данијел Милинчић, Радивој Петронијевић, Мирјана Пешић, Мирољуб Бараћ, Миле Сечански, Славољуб Лекић и Александар Костић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.jcs.2019.102845 |
Часопис | JOURNAL OF CEREAL SCIENCE |
Волумен | 90 |
Страна од | 102845 |
Страна до | 102845 |
Mold / aflatoxin contamination of honey bee collected pollen from different Serbian regions
A. Kostić, T. Petrović, V. Krnjaja, N. Nedić, Ž. Tešić, D. Milojković-Opsenica, M. Barać, S. Stanojević, M. Pešić, Mold / aflatoxin contamination of honey bee collected pollen from different Serbian regions, JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH, Vol. 56, No. 1, pp. 13 - 20, Jan, 2017
Аутори | Александар Костић, Тања Петровић, Весна Крњаја, Небојша Недић, Живослав Тешић, Душанка Милојковић-Опсеница, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1080/00218839.2016.1259897 |
Часопис | JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH |
Волумен | 56 |
Број | 1 |
Страна од | 13 |
Страна до | 20 |
Preliminary investigation of mineral content of pollen collected from different Serbian maize hybrids – is there any potential nutritional value?
A. Kostić, L. Kaluđerović, B. Dojčinović, M. Barać, V. Babić, M. Mačukanović - Jocić, Preliminary investigation of mineral content of pollen collected from different Serbian maize hybrids – is there any potential nutritional value?, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, Vol. 97, No. 9, pp. 2803 - 2809, Sep, 2017
Аутори | Александар Костић, Лазар Калуђеровић, Биљана Дојчиновић, Мирољуб Бараћ, Војка Бабић и Марина Мачукановић - Јоцић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.8108 |
Часопис | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE |
Волумен | 97 |
Број | 9 |
Страна од | 2803 |
Страна до | 2809 |
Physicochemical properties and techno-functional properties of bee pollen collected in Serbia
A. Kostić, M. Barać, S. Stanojević, D. Milojković-Opsenica, Ž. Tešić, B. Šikoparija, P. Radišić, M. Prentović, M. Pešić, Physicochemical properties and techno-functional properties of bee pollen collected in Serbia, FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT, Vol. 62, No. 1, pp. 301 - 309, Jan, 2015
Аутори | Александар Костић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић, Душанка Милојковић-Опсеница, Живослав Тешић, Бранко Шикопарија, Предраг Радишић, Марија Прентовић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2015 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2015.01.031 |
Часопис | FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT |
Волумен | 62 |
Број | 1 |
Страна од | 301 |
Страна до | 309 |
The influence of addition of polyacrylic hydrogel on protein, minerals and trace elements content in milk protein solutions
A. Kostić, M. Pešić, M. Barać, S. Stanojević, Č. Lačnjevac, O. Maćej, M. Stojanović, The influence of addition of polyacrylic hydrogel on protein, minerals and trace elements content in milk protein solutions, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, Vol. 52, No. 1, pp. 128 - 134, 2014
Аутори | Александар Костић, Мирјана Пешић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић, Часлав Лачњевац, Огњен Маћеј и Мирјана Стојановић |
---|---|
Година | 2014 |
Часопис | FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
Волумен | 52 |
Број | 1 |
Страна од | 128 |
Страна до | 134 |
Primary proteolysis of white brined goat cheese monitored by high molarity Tris buffer SDS- PAGE system
М. Бараћ, M. Smiljanić, М. Пешић, С. Станојевић, S. Jovanović, O. Maćej, Primary proteolysis of white brined goat cheese monitored by high molarity Tris buffer SDS- PAGE system, MLJEKARSTVO, Vol. 63, No. 3, pp. 122 - 131, 2013
Аутори | Мирољуб Бараћ, Milenko Smiljanić, Мирјана Пешић, Слађана Станојевић, Снежана Јовановић и Ognjen Maćej |
---|---|
Година | 2013 |
Часопис | MLJEKARSTVO |
Волумен | 63 |
Број | 3 |
Страна од | 122 |
Страна до | 131 |
Effects of high hidrostatic pressure on the viscosity of β-lactoglobulin solution
D. Marjanović, S. Jovanović, A. Baars, М. Бараћ, Effects of high hidrostatic pressure on the viscosity of β-lactoglobulin solution, MLJEKARSTVO, Vol. 62, No. 2, pp. 135 - 144, 2011
Аутори | Danijela Marjanović, Снежана Јовановић, Albert Baars и Мирољуб Бараћ |
---|---|
Година | 2011 |
Часопис | MLJEKARSTVO |
Волумен | 62 |
Број | 2 |
Страна од | 135 |
Страна до | 144 |
SDS-PAGE Analysis of Soluble Proteins in Reconstituted Milk Exposed to Different Heat Treatment
S. Jovanović, М. Бараћ, O. Maćej, T. Vučić, Č. Lačnjevac, SDS-PAGE Analysis of Soluble Proteins in Reconstituted Milk Exposed to Different Heat Treatment, SENSORS, Vol. 7, No. 3, pp. 371 - 383, 2007
Аутори | Снежана Јовановић, Мирољуб Бараћ, Ognjen Maćej, Tanja Vučić и Časlav Lačnjevac |
---|---|
Година | 2007 |
Часопис | SENSORS |
Волумен | 7 |
Број | 3 |
Страна од | 371 |
Страна до | 383 |
PAGE analysis of milk proteins altered by high thermal treatment.
S. Jovanović, М. Бараћ, O. Maćej, J. Denin Đurđević, PAGE analysis of milk proteins altered by high thermal treatment., ACTA ALIMENTARIA, Vol. 34, No. 2, pp. 105 - 112, 2005
Аутори | Снежана Јовановић, Мирољуб Бараћ, Ognjen Maćej и Jelena Denin Đurđević |
---|---|
Година | 2005 |
Часопис | ACTA ALIMENTARIA |
Волумен | 34 |
Број | 2 |
Страна од | 105 |
Страна до | 112 |
Радови у часописима ван SCI листе
Skimmed goat milk powder enriched with grape pomace seed extract: Phenolics and protein characterization and antioxidant properties
D. Milinčić, A. Kostić, U. Gašić, S. Lević, S. Stanojević, M. Barać, Ž. Tešić, V. Nedović, M. Pešić, Skimmed goat milk powder enriched with grape pomace seed extract: Phenolics and protein characterization and antioxidant properties, Biomolecules, Vol. 11, No. 7, pp. 965 - 965, Jul, 2021
Аутори | Данијел Милинчић, Александар Костић, Урош Гашић, Стева Левић, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Живослав Тешић, Виктор Недовић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.3390/biom11070965 |
Часопис | Biomolecules |
Волумен | 11 |
Број | 7 |
Страна од | 965 |
Страна до | 965 |
The application of pollen as functional food and feed ingredient - the present and perspectives
A. Kostić, D. Milinčić, M. Barać, M. Shariati, Ž. Tešić, M. Pešić, The application of pollen as functional food and feed ingredient - the present and perspectives, Biomolecules, Vol. 10, No. 1, pp. 84 - 84, Jan, 2020
Аутори | Александар Костић, Данијел Милинчић, Мирољуб Бараћ, Мухамед Схариати, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.3390/biom10010084 |
Часопис | Biomolecules |
Волумен | 10 |
Број | 1 |
Страна од | 84 |
Страна до | 84 |
Mycotoxins and mycotoxin producing fungi in pollen: Review.
A. Kostić, D. Milinčić, T. Petrović, V. Krnjaja, S. Stanojević, M. Barać, Ž. Tešić, M. Pešić, Mycotoxins and mycotoxin producing fungi in pollen: Review., Toxins, Vol. 11, No. 2, pp. 64 - 64, 2019
Аутори | Александар Костић, Данијел Милинчић, Тања Петровић, Весна Крњаја, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.3390/toxins11020064 |
Часопис | Toxins |
Волумен | 11 |
Број | 2 |
Страна од | 64 |
Страна до | 64 |
Nitrogen matter changes during ripening of semihard cheese based on milk protein coaggregates
S. Jovanović, O. Maćej, М. Бараћ, T. Vučić, Nitrogen matter changes during ripening of semihard cheese based on milk protein coaggregates, MLJEKARSTVO, Vol. 57, No. 3, pp. 169 - 193, 2007
Аутори | Снежана Јовановић, Ognjen Maćej, Мирољуб Бараћ и Tanja Vučić |
---|---|
Година | 2007 |
Часопис | MLJEKARSTVO |
Волумен | 57 |
Број | 3 |
Страна од | 169 |
Страна до | 193 |
A modification of a method for phytic acid determination
D. Veličković, B. Vucelić-Radović, S. Blagojević, M. Barać, S. Stanojević, M.Ljubičić, A modification of a method for phytic acid determination, Journal of Serbian Chemical Society, Vol. 64, pp. 303 - 310, 1999
Аутори | Драгутин Величковић, Биљана Вуцелић-Радовић, Срђан Благојевић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић и Маја Козарски |
---|---|
Година | 1999 |
Часопис | Journal of Serbian Chemical Society |
Волумен | 64 |
Страна од | 303 |
Страна до | 310 |