проф. др Ивана Средовић Игњатовић
441-3266 / 441-3137 | |
Научна област | Хемија |
---|---|
Датум избора | 26. јануар 2023. |
Предмети
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese
J. Miočinović, Z. Miloradović, M. Radovanović, I. Sredović-Ignjatović, A. Radulović, M. Nastaj, B. Solowiej, I. Tomašević, Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese, Foods, Vol. 11, No. 3, pp. 374 - 386, 2022
Аутори | Јелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Мира Радовановић, Ивана Средовић Игњатовић, Ана Радуловић, Maciej Nastaj, Bartosz Solowiej и Игор Томашевић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.3390/foods11030374 |
Часопис | Foods |
Волумен | 11 |
Број | 3 |
Страна од | 374 |
Страна до | 386 |
Effect of Ripening in Brine and in a Vacuum on Protein, Fatty Acid, Mineral Profiles and Antioxidant Potential of Reduced-Fat White Cheese
Miroljub Barać, Zlatan Sarić, Tanja Vučić, Ivana Sredović Ignjatović, Danijel Milinčić, Bojana Špirović Trifunović, Milenko Smiljanić, Effect of Ripening in Brine and in a Vacuum on Protein, Fatty Acid, Mineral Profiles and Antioxidant Potential of Reduced-Fat White Cheese, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, Vol. 59, pp. 44 - 55, 2021
Аутори | Мирољуб Бараћ, Златан Сарић, Тања Вучић, Ивана Средовић Игњатовић, Данијел Милинчић, Бојана Шпировић Трифуновић и Миленко Смиљанић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.17113/ftb.59.01.21.6891 |
Часопис | FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
Волумен | 59 |
Страна од | 44 |
Страна до | 55 |
The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses
Tanja Vučić, Danijel Milinčić, Slađana Žilić, Ivana Ignjatović-Sredović, Zlatan Sarić, Olivera Ećim-Đurić, Aleksandar Kostić, Miroljub Barać, The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses, MLJEKARSTVO, Vol. 70, pp. 253 - 265, 2020
Аутори | Тања Вучић, Данијел Милинчић, Слађана Жилић, Ивана Средовић Игњатовић, Златан Сарић, Оливера Ећим - Ђурић, Александар Костић и Мирољуб Бараћ |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2020.0403 |
Часопис | MLJEKARSTVO |
Волумен | 70 |
Страна од | 253 |
Страна до | 265 |
Ambient air particles: The use of ion chromatography and multivariate techniques in analysis of water-soluble ions
Žaklina Todorović, Jelena Radulović, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Antonije Onjia, Ambient air particles: The use of ion chromatography and multivariate techniques in analysis of water-soluble ions, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 86, pp. 753 - 766, 2020
Аутори | Жаклина Тодоровић, Јелена Радуловић, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић и Антоније Оњиа |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.2298/JSC200826077T |
Часопис | Journal of the Serbian Chemical Society |
Волумен | 86 |
Страна од | 753 |
Страна до | 766 |
The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin
Miroljub Barac, Mirjana Pesic, Sladjana Zilic, Milenko Smiljanic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Tanja Vucic, Аleksandar Kostic, Danijel Milincic, The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin, Foods, Vol. 8, pp. 128 - /, 2019
Аутори | Мирољуб Бараћ, Мирјана Пешић, Слађана Жилић, Миленко Смиљанић, Ивана Средовић Игњатовић, Тања Вучић, Александар Костић и Данијел Милинчић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.3390/foods8040128 |
Часопис | Foods |
Волумен | 8 |
Страна од | 128 |
Страна до | / |
The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses
Miroljub Barac, Тanja Vucic, Sladjana Zilic, Мirjana Pesic, Мarina Sokovic, Јovana Petrovic, Аleksandar Kostic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Danijel Milincic, The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses, Foods, Vol. 8, No. 3, pp. 94 - /, 2019
Аутори | Мирољуб Бараћ, Тања Вучић, Слађана Жилић, Мирјана Пешић, Марина Соковић, Јована Петровић, Александар Костић, Ивана Средовић Игњатовић и Данијел Милинчић |
---|---|
Година | 2019 |
Часопис | Foods |
Волумен | 8 |
Број | 3 |
Страна од | 94 |
Страна до | / |
Comparison of sequential and single extraction in order to estimate environmental impact of metals from fly ash
Aleksandra Tasić, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Marija Ilić, Mališa Antić, Comparison of sequential and single extraction in order to estimate environmental impact of metals from fly ash, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 81, pp. 1081 - 1096, 2016
Аутори | Александра Тасић, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић, Марија Илић и Малиша Антић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | https://doi.org/10.2298/JSC160307038T |
Часопис | Journal of the Serbian Chemical Society |
Волумен | 81 |
Страна од | 1081 |
Страна до | 1096 |
Ultrasound and shacking-assisted water leaching of anions and cations from fly ash
Marjetka Savić Biserčić, Lato Pezo, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Andrija Savić, Uroš Jovanović, Velibor Andrić, Ultrasound and shacking-assisted water leaching of anions and cations from fly ash, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 81, pp. 813 - 827, 2016
Аутори | Марјетка Савић Бисерчић, Лато Пезо, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић, Андрија Савић, Урош Јовановић и Велибор Андрић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | https://doi.org/10.2298/JSC151222027B |
Часопис | Journal of the Serbian Chemical Society |
Волумен | 81 |
Страна од | 813 |
Страна до | 827 |
Investigation of different extraction procedures for the determination of major and trace elements in coal by ICP-AES and ion chromatography
Aleksandra Tasić, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Ivan Anđelković, Mališa Antić, Ljubinka Rajaković, Investigation of different extraction procedures for the determination of major and trace elements in coal by ICP-AES and ion chromatography, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 81, pp. 403 - 417, 2016
Аутори | Александра Тасић, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић, Иван Анђелковић, Малиша Антић и Љубинка Рајаковић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | https://doi.org/10.2298/JSC150429078T |
Часопис | Journal of the Serbian Chemical Society |
Волумен | 81 |
Страна од | 403 |
Страна до | 417 |
Aqueous extraction of anions from coal and fly ash followed by ion-chromatographic determination
Aleksandra Tasić, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Danijel Đuranović, Mališa Antić, Aqueous extraction of anions from coal and fly ash followed by ion-chromatographic determination, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 81, pp. 1441 - 1453, 2016
Аутори | Александра Тасић, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић, Данијел Ђурановић и Малиша Антић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | https://doi.org/10.2298/JSC160223086T |
Часопис | Journal of the Serbian Chemical Society |
Волумен | 81 |
Страна од | 1441 |
Страна до | 1453 |
Experimental Design Optimization of the Determination of Total Halogens in Coal by Combustion - Ion Chromatography
Ivana Sredović Ignjatović, Antonije Onjia, Ljubiša Ignjatović, Žaklina Todorović, Ljubinka Rajaković, Experimental Design Optimization of the Determination of Total Halogens in Coal by Combustion - Ion Chromatography, ANALYTICAL LETTERS: AN INTERNATIONAL JOURNAL FOR RAPID COMMUNICATION, Vol. 48, pp. 2597 - 2612, 2015
Аутори | Ивана Средовић Игњатовић, Антоније Оњиа, Љубиша Игњатовић, Жаклина Тодоровић и Љубинка Рајаковић |
---|---|
Година | 2015 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1080/00032719.2015.1041029 |
Часопис | ANALYTICAL LETTERS: AN INTERNATIONAL JOURNAL FOR RAPID COMMUNICATION |
Волумен | 48 |
Страна од | 2597 |
Страна до | 2612 |
Pyrohydrolytic determination of fluorine in coal: A chemometric approach
I. Sredović, Lj. Rajaković, Pyrohydrolytic determination of fluorine in coal: A chemometric approach, JOURNAL OF HAZARDOUS MATERIALS, Vol. 177, pp. 445 - 451, 2010
Аутори | Ивана Средовић Игњатовић и Љубинка Рајаковић |
---|---|
Година | 2010 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.jhazmat.2009.12.053 |
Часопис | JOURNAL OF HAZARDOUS MATERIALS |
Волумен | 177 |
Страна од | 445 |
Страна до | 451 |
Радови у часописима ван SCI листе
Monitoring of the Wines’ Quality by Gas Chromatography: HSS-GC/FID Method Development, Validation, Verification, for Analysis of Volatile Compounds
Saša Šorgić, Ivana Sredović Ignjatović, Mališa Antić, Sabina Šaćirović, Lato Pezo, Vladimir Čejić, Saša Đurović, Monitoring of the Wines’ Quality by Gas Chromatography: HSS-GC/FID Method Development, Validation, Verification, for Analysis of Volatile Compounds, Fermentation, Vol. 8, pp. 38 - /, 2022
Аутори | Саша Шоргић, Ивана Средовић Игњатовић, Малиша Антић, Сабина Шаћировић, Лато Пезо, Владимир Чејић и Саша Ђуровић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.3390/fermentation8020038 |
Часопис | Fermentation |
Волумен | 8 |
Страна од | 38 |
Страна до | / |
Dietary intake and health risk assessment of essential and toxic elements in pepper (Capsicum annuum).
Milica Lučić, Andrijana Miletić, Aleksandra Savić, Steva Lević, Ivana Sredović Ignjatović, Antonije Onjia, Dietary intake and health risk assessment of essential and toxic elements in pepper (Capsicum annuum)., JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, Vol. 111, pp. 104598 - /, 2022
Аутори | Милица Лучић, Андријана Милетић, Александра Савић, Стева Левић, Ивана Средовић Игњатовић и Антоније Оњиа |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.jfca.2022.104598 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS |
Волумен | 111 |
Страна од | 104598 |
Страна до | / |