Навигација

проф. др Ивана Средовић Игњатовић

Ванредни професор
Катедра за хемију и биохемију
441-3266 / 441-3137
Научна областХемија
Датум избора 26. јануар 2023.

Предмети

О-КВ-20-АНХЕ - Аналитичка хемија
О-МХ-20-АНХЕ - Аналитичка хемија
О-ТА-20-АНХЕ - Аналитичка хемија
О-ТР-20-АНХЕ - Аналитичка хемија
О-УБ-20-АНХЕ - Аналитичка хемија
М-ХХ-20-ХАХ - Хемија и аналитика хране
C-ТМ-20-АМХ - Аналитичке методе у микробиологији хране
C-ХХ-20-АМХ - Аналитичке методе у микробиологији хране
Д-ТХ-20-ИМА - Инструменталне методе анализе
О-КВ-14-АНХЕ-13 - Аналитичка хемија
О-МХ-14-АНХЕ - Аналитичка хемија
О-ТА-14-АНХЕ-13 - Аналитичка хемија
О-ТР-14-АНХЕ-13 - Аналитичка хемија
О-УБ-14-АНХЕ-08 - Аналитичка хемија
М-ПИ-14-ХМА-13 - Хемијске методе анализе хране
М-ХХ-14-ХАХ - Хемија и аналитика хране
C-ТМ-14-АМХ - Аналитичке методе у микробиологији хране
Д-ТХ-14-ДДИ2-13 - Докторска дисертација 2. део
Д-ТХ-14-ДДИ3-13 - Докторска дисертација 3. део
Д-ТХ-14-ДДИ4-13 - Докторска дисертација 4. део
Д-ТХ-14-ДДИ6-13 - Докторска дисертација 6. део
Д-ТХ-14-ИМА-13 - Инструменталне методе анализа
Д-ТХ-14-СИР1-13 - Студијски истраживачки рад 1
Д-ТХ-14-СИР2-13 - Студијски истраживачки рад 2
Д-ТХ-14-СИР3-13 - Студијски истраживачки рад 3
Д-ТХ-14-СИР4-13 - Студијски истраживачки рад 4

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese

J. Miočinović, Z. Miloradović, M. Radovanović, I. Sredović-Ignjatović, A. Radulović, M. Nastaj, B. Solowiej, I. Tomašević, Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese, Foods, Vol. 11, No. 3, pp. 374 - 386, 2022

АуториЈелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Мира Радовановић, Ивана Средовић Игњатовић, Ана Радуловић, Maciej Nastaj, Bartosz Solowiej и Игор Томашевић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods11030374
ЧасописFoods
Волумен11
Број3
Страна од374
Страна до386

Effect of Ripening in Brine and in a Vacuum on Protein, Fatty Acid, Mineral Profiles and Antioxidant Potential of Reduced-Fat White Cheese

Miroljub Barać, Zlatan Sarić, Tanja Vučić, Ivana Sredović Ignjatović, Danijel Milinčić, Bojana Špirović Trifunović, Milenko Smiljanić, Effect of Ripening in Brine and in a Vacuum on Protein, Fatty Acid, Mineral Profiles and Antioxidant Potential of Reduced-Fat White Cheese, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, Vol. 59, pp. 44 - 55, 2021

АуториМирољуб Бараћ, Златан Сарић, Тања Вучић, Ивана Средовић Игњатовић, Данијел Милинчић, Бојана Шпировић Трифуновић и Миленко Смиљанић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.17113/ftb.59.01.21.6891
ЧасописFOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
Волумен59
Страна од44
Страна до55

The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses

Tanja Vučić, Danijel Milinčić, Slađana Žilić, Ivana Ignjatović-Sredović, Zlatan Sarić, Olivera Ećim-Đurić, Aleksandar Kostić, Miroljub Barać, The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses, MLJEKARSTVO, Vol. 70, pp. 253 - 265, 2020

АуториТања Вучић, Данијел Милинчић, Слађана Жилић, Ивана Средовић Игњатовић, Златан Сарић, Оливера Ећим - Ђурић, Александар Костић и Мирољуб Бараћ
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2020.0403
ЧасописMLJEKARSTVO
Волумен70
Страна од253
Страна до265

Ambient air particles: The use of ion chromatography and multivariate techniques in analysis of water-soluble ions

Žaklina Todorović, Jelena Radulović, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Antonije Onjia, Ambient air particles: The use of ion chromatography and multivariate techniques in analysis of water-soluble ions, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 86, pp. 753 - 766, 2020

АуториЖаклина Тодоровић, Јелена Радуловић, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић и Антоније Оњиа
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.2298/JSC200826077T
ЧасописJournal of the Serbian Chemical Society
Волумен86
Страна од753
Страна до766

The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin

Miroljub Barac, Mirjana Pesic, Sladjana Zilic, Milenko Smiljanic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Tanja Vucic, Аleksandar Kostic, Danijel Milincic, The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin, Foods, Vol. 8, pp. 128 - /, 2019

АуториМирољуб Бараћ, Мирјана Пешић, Слађана Жилић, Миленко Смиљанић, Ивана Средовић Игњатовић, Тања Вучић, Александар Костић и Данијел Милинчић
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods8040128
ЧасописFoods
Волумен8
Страна од128
Страна до/

The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses

Miroljub Barac, Тanja Vucic, Sladjana Zilic, Мirjana Pesic, Мarina Sokovic, Јovana Petrovic, Аleksandar Kostic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Danijel Milincic, The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses, Foods, Vol. 8, No. 3, pp. 94 - /, 2019

АуториМирољуб Бараћ, Тања Вучић, Слађана Жилић, Мирјана Пешић, Марина Соковић, Јована Петровић, Александар Костић, Ивана Средовић Игњатовић и Данијел Милинчић
Година2019
ЧасописFoods
Волумен8
Број3
Страна од94
Страна до/

Comparison of sequential and single extraction in order to estimate environmental impact of metals from fly ash

Aleksandra Tasić, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Marija Ilić, Mališa Antić, Comparison of sequential and single extraction in order to estimate environmental impact of metals from fly ash, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 81, pp. 1081 - 1096, 2016

АуториАлександра Тасић, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић, Марија Илић и Малиша Антић
Година2016
DOIhttps://doi.org/10.2298/JSC160307038T
ЧасописJournal of the Serbian Chemical Society
Волумен81
Страна од1081
Страна до1096

Ultrasound and shacking-assisted water leaching of anions and cations from fly ash

Marjetka Savić Biserčić, Lato Pezo, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Andrija Savić, Uroš Jovanović, Velibor Andrić, Ultrasound and shacking-assisted water leaching of anions and cations from fly ash, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 81, pp. 813 - 827, 2016

АуториМарјетка Савић Бисерчић, Лато Пезо, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић, Андрија Савић, Урош Јовановић и Велибор Андрић
Година2016
DOIhttps://doi.org/10.2298/JSC151222027B
ЧасописJournal of the Serbian Chemical Society
Волумен81
Страна од813
Страна до827

Investigation of different extraction procedures for the determination of major and trace elements in coal by ICP-AES and ion chromatography

Aleksandra Tasić, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Ivan Anđelković, Mališa Antić, Ljubinka Rajaković, Investigation of different extraction procedures for the determination of major and trace elements in coal by ICP-AES and ion chromatography, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 81, pp. 403 - 417, 2016

АуториАлександра Тасић, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић, Иван Анђелковић, Малиша Антић и Љубинка Рајаковић
Година2016
DOIhttps://doi.org/10.2298/JSC150429078T
ЧасописJournal of the Serbian Chemical Society
Волумен81
Страна од403
Страна до417

Aqueous extraction of anions from coal and fly ash followed by ion-chromatographic determination

Aleksandra Tasić, Ivana Sredović Ignjatović, Ljubiša Ignjatović, Danijel Đuranović, Mališa Antić, Aqueous extraction of anions from coal and fly ash followed by ion-chromatographic determination, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 81, pp. 1441 - 1453, 2016

АуториАлександра Тасић, Ивана Средовић Игњатовић, Љубиша Игњатовић, Данијел Ђурановић и Малиша Антић
Година2016
DOIhttps://doi.org/10.2298/JSC160223086T
ЧасописJournal of the Serbian Chemical Society
Волумен81
Страна од1441
Страна до1453

Experimental Design Optimization of the Determination of Total Halogens in Coal by Combustion - Ion Chromatography

Ivana Sredović Ignjatović, Antonije Onjia, Ljubiša Ignjatović, Žaklina Todorović, Ljubinka Rajaković, Experimental Design Optimization of the Determination of Total Halogens in Coal by Combustion - Ion Chromatography, ANALYTICAL LETTERS: AN INTERNATIONAL JOURNAL FOR RAPID COMMUNICATION, Vol. 48, pp. 2597 - 2612, 2015

АуториИвана Средовић Игњатовић, Антоније Оњиа, Љубиша Игњатовић, Жаклина Тодоровић и Љубинка Рајаковић
Година2015
DOIhttp://dx.doi.org/10.1080/00032719.2015.1041029
ЧасописANALYTICAL LETTERS: AN INTERNATIONAL JOURNAL FOR RAPID COMMUNICATION
Волумен48
Страна од2597
Страна до2612

Pyrohydrolytic determination of fluorine in coal: A chemometric approach

I. Sredović, Lj. Rajaković, Pyrohydrolytic determination of fluorine in coal: A chemometric approach, JOURNAL OF HAZARDOUS MATERIALS, Vol. 177, pp. 445 - 451, 2010

АуториИвана Средовић Игњатовић и Љубинка Рајаковић
Година2010
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.jhazmat.2009.12.053
ЧасописJOURNAL OF HAZARDOUS MATERIALS
Волумен177
Страна од445
Страна до451

Радови у часописима ван SCI листе

Monitoring of the Wines’ Quality by Gas Chromatography: HSS-GC/FID Method Development, Validation, Verification, for Analysis of Volatile Compounds

Saša Šorgić, Ivana Sredović Ignjatović, Mališa Antić, Sabina Šaćirović, Lato Pezo, Vladimir Čejić, Saša Đurović, Monitoring of the Wines’ Quality by Gas Chromatography: HSS-GC/FID Method Development, Validation, Verification, for Analysis of Volatile Compounds, Fermentation, Vol. 8, pp. 38 - /, 2022

АуториСаша Шоргић, Ивана Средовић Игњатовић, Малиша Антић, Сабина Шаћировић, Лато Пезо, Владимир Чејић и Саша Ђуровић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.3390/fermentation8020038
ЧасописFermentation
Волумен8
Страна од38
Страна до/

Dietary intake and health risk assessment of essential and toxic elements in pepper (Capsicum annuum).

Milica Lučić, Andrijana Miletić, Aleksandra Savić, Steva Lević, Ivana Sredović Ignjatović, Antonije Onjia, Dietary intake and health risk assessment of essential and toxic elements in pepper (Capsicum annuum)., JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, Vol. 111, pp. 104598 - /, 2022

АуториМилица Лучић, Андријана Милетић, Александра Савић, Стева Левић, Ивана Средовић Игњатовић и Антоније Оњиа
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.jfca.2022.104598
ЧасописJOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
Волумен111
Страна од104598
Страна до/