Навигација

проф. др Мирјана Пешић

Редовни професор
Катедра за хемију и биохемију
441-3468
Научна областБиохемија
Датум избора 7. јул 2021.

Предмети

О-ВВ-20-ОБИО - Основи биохемије
О-ЗХ-20-ОБИО - Основи биохемије
О-КВ-20-БИО - Биохемија
О-МХ-20-БИО - Биохемија
О-РА-20-ОБИО - Основи биохемије
О-ТР-20-БИО - Биохемија
О-ТР-20-НСХ - Непожељне биоактивне супстанце хране
О-УБ-20-БИО - Биохемија
О-УБ-20-НСХ - Непожељне биоактивне супстанце хране
О-ФМ-20-ОБИО - Основи биохемије
О-ХК-20-ОБИО - Основи биохемије
М-ХХ-20-БИОХ - Биоорганска хемија
М-ХХ-20-БТП - Биохемијске трансформације протеина током производње
М-ХХ-20-БХИ - Биохемија хране и исхране
М-ХХ-20-ЕНЗХ - Ензимологија хране
М-ХХ-20-ОНИР - Основе научно истраживачког рада
М-ХХ-20-ТФС - Технолошка функционална својства протеина, угљених хидрата и липида
C-ТМ-20-СПР - Стручна пракса
C-ХХ-20-ВИТА - Витамини и антиоксиданси у храни
C-ХХ-20-ВКБХ - Виши курс биохемије хране
C-ХХ-20-ЕМОД - Ензимске модификације у прехрамбеној технологији
C-ХХ-20-ППБ - Протеини и протеински производи биљног порекла
C-ХХ-20-СБМ - Секундарни биљни метаболити као биолошки активна једињења
C-ХХ-20-СПР - Стручна пракса
C-ХХ-20-СР1 - Специјалистички рад 1
Д-ТХ-20-ДД1НИР - Докторска дисертација 1 НИР
Д-ТХ-20-ПТБ - Одабрана поглавља из прехрамбено-технолошке биохемије
Д-ТХ-20-ТРА - Хемијске и биохемијске трансформације производа анималног порекла
О-ВВ-14-БИО-12 - Основи биохемије
О-ЗО-14-БИО-13 - Основи биохемије
О-КВ-14-БИО-13 - Биохемија
О-КВ-14-БИОХ-13 - Биохемија хране
О-МХ-14-БИО - Биохемија
О-МХ-14-БИОХ - Биохемија хране
О-РА-14-БИО-13 - Основи биохемије
О-ТА-14-БИО-13 - Биохемија
О-ТА-14-БИОХ-13 - Биохемија хране
О-ТР-14-БИО-13 - Биохемија
О-ТР-14-БИОХ-13 - Биохемија хране
О-ТР-14-НСХ - Непожељне биоактивне супстанце хране
О-УБ-14-БИО-13 - Биохемија
О-УБ-14-БИОХ-12 - Биохемија хране
О-ФМ-14-БИО-13 - Основи биохемије
О-ХК-14-БИО-13 - Основи биохемије
М-МХ-14-НИР - Увод у научно истраживачки рад
М-ПИ-14-НИР - Увод у научно истраживачки рад
М-УБ-14-НИР - Увод у научно истраживачки рад
М-ХХ-14-БТП - Биохемијске трансформације протеина током производње хране
М-ХХ-14-БХИ - Биохемија хране и исхране
М-ХХ-14-НИР - Увод у научноистраживачки рад
М-ХХ-14-ПО - Практична обука
М-ХХ-14-СИР1 - Студијски истраживачки рад - 1. део
М-ХХ-14-ТФС - Технолошка функционална својства протеина, угљених хидрата и липида
C-ХХ-14-ВИТА - Витамини и антиоксиданси у храни
C-ХХ-14-ЕМОД - Ензимске модификације у прехрамбеној технологији
C-ХХ-14-ППБ - Протеини и протеински производи биљног порекла
C-ХХ-14-СБМ - Секундарни биљни метаболити као биолошки активна једињења
Д-ТХ-14-ДДИ2-13 - Докторска дисертација 2. део
Д-ТХ-14-ДДИ3-13 - Докторска дисертација 3. део
Д-ТХ-14-ДДИ4-13 - Докторска дисертација 4. део
Д-ТХ-14-ДДИ6-13 - Докторска дисертација 6. део
Д-ТХ-14-МНР - Методе научноистраживачког рада
Д-ТХ-14-ПТБ-13 - Одабрана поглавља из прехрамбено-технолошке биохемије
Д-ТХ-14-СИР1-13 - Студијски истраживачки рад 1
Д-ТХ-14-СИР2-13 - Студијски истраживачки рад 2
Д-ТХ-14-СИР3-13 - Студијски истраживачки рад 3
Д-ТХ-14-СИР4-13 - Студијски истраживачки рад 4
Д-ТХ-14-ТРА-13 - Хемијске и биохемијске трансформације производа анималног порекла

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Phenolic compounds and biopotential of grape pomace extracts from Prokupac red variety

D. Milinčić, N. Stanisavljević, A. Kostić, S. Soković Bajić, M. Kojić, U. Gašić, M. Barać, S. Stanojević, Ž. Tešić, M. Pešić, Phenolic compounds and biopotential of grape pomace extracts from Prokupac red variety, FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT, Vol. 138, pp. 110739 - 110739, Mar, 2021

АуториДанијел Милинчић, Немања Станисављевић, Александар Костић, Светлана Соковић Бајић, Милан Којић, Урош Гашић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.110739
ЧасописFOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT
Волумен138
Страна од110739
Страна до110739

Polyphenol bioaccessibility and antioxidant properties of in vitro digested spray-dried thermally-treated skimmed goat milk enriched with pollen

A. Kostić, D. Milinčić, N. Stanisavljević, U. Gašić, S. Lević, M. Kojić, Ž. Tešić, V. Nedović, M. Barać, M. Pešić, Polyphenol bioaccessibility and antioxidant properties of in vitro digested spray-dried thermally-treated skimmed goat milk enriched with pollen, FOOD CHEMISTRY, Vol. 351, pp. 129310 - 129310, Jul, 2021

АуториАлександар Костић, Данијел Милинчић, Немања Станисављевић, Урош Гашић, Стева Левић, Милан Којић, Живослав Тешић, Виктор Недовић, Мирољуб Бараћ и Мирјана Пешић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129310
ЧасописFOOD CHEMISTRY
Волумен351
Страна од129310
Страна до129310

In vitro assessment of pesticide residues bioaccessibility in conventionally grown blueberries as affected by complex food matrix

D. Milinčić, U. Vojinović, А. Костић, М. Пешић, B. Špirović, Д. Бркић, M. Stević, M. Kojić, N. Stanisavljević, In vitro assessment of pesticide residues bioaccessibility in conventionally grown blueberries as affected by complex food matrix, CHEMOSPHERE, Vol. 252, pp. 1 - 12, 2020

АуториDanijel Milinčić, Uroš Vojinović, Александар Костић, Мирјана Пешић, Bojana Špirović, Драгица Бркић, Милан Стевић, Milan Kojić и Nemanja Stanisavljević
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.chemosphere.2020.126568
ЧасописCHEMOSPHERE
Волумен252
Страна од1
Страна до12

Polyphenolic profiles, antioxidant, and in vitro anticancer activities of the seeds of Puno and Titicaca quinoa cultivars

R. Stikić, D. Milinčić, A. Kostić, Z Jovanović, U. Gašić, Ž. Tešić, N. Djordjević, S. Savić, B. Czekus, M. Pešić, Polyphenolic profiles, antioxidant, and in vitro anticancer activities of the seeds of Puno and Titicaca quinoa cultivars, CEREAL CHEMISTRY, Vol. 97, pp. 626 - 633, 2020

АуториRadmila Stikić, Danijel Milinčić, Александар Костић, Зорица Јовановић, Uroš Gašić, Živoslav Tešić, Nataša Djordjević, Sladjana Savić, Boriz Czekus и Мирјана Пешић
Година2020
DOI10.1002/cche.10278
ЧасописCEREAL CHEMISTRY
Волумен97
Страна од626
Страна до633

Nutritional and techno-functional properties of monofloral bee-collected sunflower (Helianthus annuus L.) pollen

A. Kostić, D. Milinčić, B. Špirović Trifunović, S. Stanojević, S. Lević, N. Nedić, V. Nedović, Ž. Tešić, M. Pešić, Nutritional and techno-functional properties of monofloral bee-collected sunflower (Helianthus annuus L.) pollen, Emirates Journal of Food and Agriculture, Vol. 32, No. 11, pp. 768 - 777, Nov, 2020

АуториАлександар Костић, Данијел Милинчић, Бојана Шпировић Трифуновић, Слађана Станојевић, Стева Левић, Небојша Недић, Виктор Недовић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2020
DOIhttp://dx.doi.org/10.9755/ejfa.2020.v32.i11.2188
ЧасописEmirates Journal of Food and Agriculture
Волумен32
Број11
Страна од768
Страна до777

Grape seed flour of different grape pomaces: Fatty acid profile, soluble sugar profile and nutritional value

D. Milinčić, A. Kostić, B. Špirović Trifunović, Ž. Tešić, T. Tosti, A. Dramićanin, M. Barać, M. Pešić, Grape seed flour of different grape pomaces: Fatty acid profile, soluble sugar profile and nutritional value, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 85, No. 3, pp. 305 - 319, Jan, 2020

АуториДанијел Милинчић, Александар Костић, Бојана Шпировић Трифуновић, Живослав Тешић, Томислав Тости, Александра Драмићанин, Мирољуб Бараћ и Мирјана Пешић
Година2020
DOIhttp://dx.doi.org/10.2298/JSC190713117M
ЧасописJournal of the Serbian Chemical Society
Волумен85
Број3
Страна од305
Страна до319

The fatty acid and triacylglycerol profiles of conventionally and organically produced grains of maize, spelt and buckwheat

J. Golijan, D. Milinčić, R. Petronijević, M. Pešić, M. Barać, M. Sečanski, S. Lekić, A. Kostić, The fatty acid and triacylglycerol profiles of conventionally and organically produced grains of maize, spelt and buckwheat, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, Vol. 90, pp. 102845 - 102845, Sep, 2019

АуториЈелена Голијан, Данијел Милинчић, Радивој Петронијевић, Мирјана Пешић, Мирољуб Бараћ, Миле Сечански, Славољуб Лекић и Александар Костић
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.jcs.2019.102845
ЧасописJOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Волумен90
Страна од102845
Страна до102845

The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin

Miroljub Barac, Mirjana Pesic, Sladjana Zilic, Milenko Smiljanic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Tanja Vucic, Аleksandar Kostic, Danijel Milincic, The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin, Foods, Vol. 8, pp. 128 - /, 2019

АуториМирољуб Бараћ, Мирјана Пешић, Слађана Жилић, Миленко Смиљанић, Ивана Средовић Игњатовић, Тања Вучић, Александар Костић и Данијел Милинчић
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods8040128
ЧасописFoods
Волумен8
Страна од128
Страна до/

The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses

Miroljub Barac, Тanja Vucic, Sladjana Zilic, Мirjana Pesic, Мarina Sokovic, Јovana Petrovic, Аleksandar Kostic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Danijel Milincic, The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses, Foods, Vol. 8, No. 3, pp. 94 - /, 2019

АуториМирољуб Бараћ, Тања Вучић, Слађана Жилић, Мирјана Пешић, Марина Соковић, Јована Петровић, Александар Костић, Ивана Средовић Игњатовић и Данијел Милинчић
Година2019
ЧасописFoods
Волумен8
Број3
Страна од94
Страна до/

Phytochemical analysis and total antioxidant capacity of rhizome, above-ground vegetative parts and flower of three Iris species

A. Kostić, U. Gašić, M. Pešić, S. Stanojević, M. Barać, M. Mačukanović - Jocić, S. Avramov, Ž. Tešić, Phytochemical analysis and total antioxidant capacity of rhizome, above-ground vegetative parts and flower of three Iris species, CHEMISTRY & BIODIVERSITY, Vol. 16, No. 3, pp. e1800565 - e1800565, Mar, 2019

АуториАлександар Костић, Урош Гашић, Мирјана Пешић, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Марина Мачукановић - Јоцић, Стеван Аврамов и Живослав Тешић
Година2019
DOIhttp://dx.doi.org/10.1002/cbdv.201800565
ЧасописCHEMISTRY & BIODIVERSITY
Волумен16
Број3
Страна одe1800565
Страна доe1800565

Polyphenolic profile and antioxidant properties of bee-collected pollen from sunflower (Helianthus annuus L.) plant

A. Kostić, D. Milinčić, U. Gašić, N. Nedić, S. Stanojević, Ž. Tešić, M. Pešić, Polyphenolic profile and antioxidant properties of bee-collected pollen from sunflower (Helianthus annuus L.) plant, FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT, Vol. 112, pp. 108244 - 108244, Jun, 2019

АуториАлександар Костић, Данијел Милинчић, Урош Гашић, Небојша Недић, Слађана Станојевић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.lwt.2019.06.011
ЧасописFOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT
Волумен112
Страна од108244
Страна до108244

Mold / aflatoxin contamination of honey bee collected pollen from different Serbian regions

A. Kostić, T. Petrović, V. Krnjaja, N. Nedić, Ž. Tešić, D. Milojković-Opsenica, M. Barać, S. Stanojević, M. Pešić, Mold / aflatoxin contamination of honey bee collected pollen from different Serbian regions, JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH, Vol. 56, No. 1, pp. 13 - 20, Jan, 2017

АуториАлександар Костић, Тања Петровић, Весна Крњаја, Небојша Недић, Живослав Тешић, Душанка Милојковић-Опсеница, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић и Мирјана Пешић
Година2017
DOIhttp://dx.doi.org/10.1080/00218839.2016.1259897
ЧасописJOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
Волумен56
Број1
Страна од13
Страна до20

Fatty acid’s profile of Serbian bee-collected pollen – chemotaxonomic and nutritional approach

A. Kostić, M. Pešić, D. Trbović, R. Petronijević, A. Dramićanin, D. Milojković-Opsenica, Ž. Tešić, Fatty acid’s profile of Serbian bee-collected pollen – chemotaxonomic and nutritional approach, JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH, Vol. 56, No. 5, pp. 533 - 542, May, 2017

АуториАлександар Костић, Мирјана Пешић, Дејана Трбовић, Радивој Петронијевић, Александра Драмићанин, Душанка Милојковић-Опсеница и Живослав Тешић
Година2017
DOIhttp://dx.doi.org/10.1080/00218839.2017.1356206
ЧасописJOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
Волумен56
Број5
Страна од533
Страна до542

Physicochemical properties and techno-functional properties of bee pollen collected in Serbia

A. Kostić, M. Barać, S. Stanojević, D. Milojković-Opsenica, Ž. Tešić, B. Šikoparija, P. Radišić, M. Prentović, M. Pešić, Physicochemical properties and techno-functional properties of bee pollen collected in Serbia, FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT, Vol. 62, No. 1, pp. 301 - 309, Jan, 2015

АуториАлександар Костић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић, Душанка Милојковић-Опсеница, Живослав Тешић, Бранко Шикопарија, Предраг Радишић, Марија Прентовић и Мирјана Пешић
Година2015
DOIhttp://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2015.01.031
ЧасописFOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT
Волумен62
Број1
Страна од301
Страна до309

The influence of addition of polyacrylic hydrogel on protein, minerals and trace elements content in milk protein solutions

A. Kostić, M. Pešić, M. Barać, S. Stanojević, Č. Lačnjevac, O. Maćej, M. Stojanović, The influence of addition of polyacrylic hydrogel on protein, minerals and trace elements content in milk protein solutions, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, Vol. 52, No. 1, pp. 128 - 134, 2014

АуториАлександар Костић, Мирјана Пешић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић, Часлав Лачњевац, Огњен Маћеј и Мирјана Стојановић
Година2014
ЧасописFOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
Волумен52
Број1
Страна од128
Страна до134

Primary proteolysis of white brined goat cheese monitored by high molarity Tris buffer SDS- PAGE system

М. Бараћ, M. Smiljanić, М. Пешић, С. Станојевић, S. Jovanović, O. Maćej, Primary proteolysis of white brined goat cheese monitored by high molarity Tris buffer SDS- PAGE system, MLJEKARSTVO, Vol. 63, No. 3, pp. 122 - 131, 2013

АуториМирољуб Бараћ, Milenko Smiljanić, Мирјана Пешић, Слађана Станојевић, Снежана Јовановић и Ognjen Maćej
Година2013
ЧасописMLJEKARSTVO
Волумен63
Број3
Страна од122
Страна до131

Радови у часописима ван SCI листе

Hieracium waldsteinii (Asteraceae) and Onosma stellulata (Boraginaceae) as a source of antioxidant and antimicrobial agents

A. Kostić, M. Mačukanović - Jocić, D. Milinčić, J. Petrović, U. Gašić, N. Gligorijević, S. Jarić, M. Soković, Ž. Tešić, M. Pešić, Hieracium waldsteinii (Asteraceae) and Onosma stellulata (Boraginaceae) as a source of antioxidant and antimicrobial agents, CHEMISTRY & BIODIVERSITY, Vol. 19, No. 4, pp. e202200069 - e202200069, Apr, 2022

АуториАлександар Костић, Марина Мачукановић - Јоцић, Данијел Милинчић, Јована Петровић, Урош Гашић, Невенка Глигоријевић, Снежана Јарић, Марина Соковић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2022
DOIhttp://dx.doi.org/10.1002/cbdv.202200069
ЧасописCHEMISTRY & BIODIVERSITY
Волумен19
Број4
Страна одe202200069
Страна доe202200069

Micro/trace/toxic elements and insecticide residues level in monofloral bee-collected sunflower pollen- health risk assessment

A. Kostić, B. Dojčinović, B. Špirović Trifunović, D. Milinčić, N. Nedić, S. Stanojević, M. Pešić, Micro/trace/toxic elements and insecticide residues level in monofloral bee-collected sunflower pollen- health risk assessment, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 57, No. 7, pp. 568 - 575, May, 2022

АуториАлександар Костић, Биљана Дојчиновић, Бојана Шпировић Трифуновић, Данијел Милинчић, Небојша Недић, Слађана Станојевић и Мирјана Пешић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.1080/03601234.2022.2079348
ЧасописJOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES
Волумен57
Број7
Страна од568
Страна до575

Bioaccessibility of phenolic compounds and antioxidant properties of goat-milk powder fortified with grape-pomace-seed extract after In Vitro gastrointestinal digestion

D. Milinčić, N. Stanisavljević, A. Kostić, U. Gašić, S. Stanojević, Ž. Tešić, M. Pešić, Bioaccessibility of phenolic compounds and antioxidant properties of goat-milk powder fortified with grape-pomace-seed extract after In Vitro gastrointestinal digestion, Antioxidants , Vol. 11, No. 11, pp. 2164 - 2164, Nov, 2022

АуториДанијел Милинчић, Немања Станисављевић, Александар Костић, Урош Гашић, Слађана Станојевић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.3390/antiox11112164
ЧасописAntioxidants
Волумен11
Број11
Страна од2164
Страна до2164

Health benefits and applications of goji berries in functional food products development: a review

B. Vidović, D. Milinčić, M. Marčetić, J. Đuriš, T. Ilić, A. Kostić, M. Pešić, Health benefits and applications of goji berries in functional food products development: a review, Antioxidants , Vol. 11, No. 2, pp. 248 - 248, Feb, 2022

АуториБојана Видовић, Данијел Милинчић, Мирјана Марчетић, Јелена Ђуриш, Тијана Илић, Александар Костић и Мирјана Пешић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.3390/antiox11020248
ЧасописAntioxidants
Волумен11
Број2
Страна од248
Страна до248

Phytochemical profile and antioxidant properties of bee-collected artichoke (Cynara scolymus) pollen

A. Kostić, D. Milinčić, N. Nedić, U. Gašić, B. Špirović Trifunović, D. Vojt, Ž. Tešić, M. Pešić, Phytochemical profile and antioxidant properties of bee-collected artichoke (Cynara scolymus) pollen, Antioxidants , Vol. 10, No. 7, pp. 1091 - 1091, Jul, 2021

АуториАлександар Костић, Данијел Милинчић, Небојша Недић, Урош Гашић, Бојана Шпировић Трифуновић, Денис Војт, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.3390/antiox10071091
ЧасописAntioxidants
Волумен10
Број7
Страна од1091
Страна до1091

Phenolic Compounds and Antioxidant Properties of Field-Grown and In Vitro Leaves, and Calluses in Blackberry and Blueberry

T. Kolarević, D. Milinčić, T. Vujović, U. Gašić, LJ. Prokić, A. Kostić, R. Cerovic, S. Stanojević, Ž. Tešić, M. Pešić, Phenolic Compounds and Antioxidant Properties of Field-Grown and In Vitro Leaves, and Calluses in Blackberry and Blueberry, Horticulturae, Vol. 7, No. 11, pp. 1 - 17, 2021

АуториTijana Kolarević, Danijel Milinčić, Tatjana Vujović, Uroš Gašić, Љиљана Прокић, Александар Костић, Radosav Cerovic, Слађана Станојевић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.3390/horticulturae7110420
ЧасописHorticulturae
Волумен7
Број11
Страна од1
Страна до17

Skimmed goat milk powder enriched with grape pomace seed extract: Phenolics and protein characterization and antioxidant properties

D. Milinčić, A. Kostić, U. Gašić, S. Lević, S. Stanojević, M. Barać, Ž. Tešić, V. Nedović, M. Pešić, Skimmed goat milk powder enriched with grape pomace seed extract: Phenolics and protein characterization and antioxidant properties, Biomolecules, Vol. 11, No. 7, pp. 965 - 965, Jul, 2021

АуториДанијел Милинчић, Александар Костић, Урош Гашић, Стева Левић, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Живослав Тешић, Виктор Недовић и Мирјана Пешић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.3390/biom11070965
ЧасописBiomolecules
Волумен11
Број7
Страна од965
Страна до965

The application of pollen as functional food and feed ingredient - the present and perspectives

A. Kostić, D. Milinčić, M. Barać, M. Shariati, Ž. Tešić, M. Pešić, The application of pollen as functional food and feed ingredient - the present and perspectives, Biomolecules, Vol. 10, No. 1, pp. 84 - 84, Jan, 2020

АуториАлександар Костић, Данијел Милинчић, Мирољуб Бараћ, Мухамед Схариати, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/biom10010084
ЧасописBiomolecules
Волумен10
Број1
Страна од84
Страна до84

Mycotoxins and mycotoxin producing fungi in pollen: Review.

A. Kostić, D. Milinčić, T. Petrović, V. Krnjaja, S. Stanojević, M. Barać, Ž. Tešić, M. Pešić, Mycotoxins and mycotoxin producing fungi in pollen: Review., Toxins, Vol. 11, No. 2, pp. 64 - 64, 2019

АуториАлександар Костић, Данијел Милинчић, Тања Петровић, Весна Крњаја, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.3390/toxins11020064
ЧасописToxins
Волумен11
Број2
Страна од64
Страна до64