Навигација

Студијски програм: Ланац вредности пољопривредно прехрамбених производа

I ГОДИНА
I семестар
Шифра  Назив предмета  Фонд часова ЕСПБ
П В ДОН ИР ОСТАЛО
  Дефинисање концепта истраживања 5 0 0 2 0 10
  Писање научних радова и дисеминација 4 0 0 1 0 5
Изборни блок 1
  Наука о подацима, математичко моделирање и програмирање у програмском језику „R“ 3 0 0 2 0 5
  Математичко програмирање и оптимизација у прехрамбеној технологији
  Машинско учење у програмском језику Пајтон
  Пројектовање применом рачунара
  Моделирање техничко-технолошки процеси у прехрамбеном инжењерству
  Напредне инжењерско софтверски алати – вештачке неуронске мреже
  Савремене микроскопске технике
  Хемија хране
  Инструменталне методе анализе
  Течна хроматографија високог степена раздвајања у анализи хране
  Електрофоретске методе у анализи хране
  Провера аутентичности хране- хемијске и молекуларно-генетичке методе
  Микробиолошке методе анализе
  Методе истраживања у еколошкој микробиологији
  Микробиолошки мониторинг
  Методе истраживања у фитопатологији
  Сензорна анализа хране, орални механички процеси и реакције потрошача
УКУПНО: 18 0 0 9 0 30
II семестар
Шифра  Назив предмета  Фонд часова ЕСПБ
П В ДОН ИР ОСТАЛО
  Интелектуална својина и патенти 5 0 0 2 0 7
  Вештине комуникације и презентације 5 0 0 5 0 7
Изборни блок 2
  Агроекологија 3 0 0 3 0 8
  Мултифункционалне улоге и значај крмних и специјалних травњака
  Наводњавање
  Биоинформациони системи и нано технологије
  Генетика биљака
  Прецизна пољопривреда
  Пољопривредна ентомологија
  Конзервација земљишта
  Примена модела у биљној производњи
  Токсикологија и Екотоксикологија Пестицида
  Хербологија
  Виша фитопатологија
  Микробиологија земљишта
  Микробиологија вода
  Биоремедијација земљишта и вода
  Биохемија и физиологија микроорганизама
  Биодиверзитет и еволуција микроорганизама
  Еколошка микробиологија
  Ризосфера и микроорганизми
  Генетика микроорганизама
  Хемија биоактивних супстанци из природних ресурса
  Квалитет и загађење воде
  Хемијски загађивачи хране
  Микробиологија хране
  Микробиолошко кварење хране
  Савремена достигнућа у биохемији хране
  Понашање и добробит фармских животиња
  Биосигурносt на фармама животиња
  Нови трендови у производњи воћа
  Биотехнологија и хемиja пчелињих производа
  Виши курс науке и технологије млека
  Напредак у науци и технологији меса
  Биоактивне супстанце гљива
  Нови трендови у технологији уља и масти
  Tрендови у паковању хране
  Иновативни приступ осигурању безбедности хране
  Управљање перформансама животне средине у ланцу вредности хране
  Климатске промене и храна
  Унапређење квалитета у ланцу хране
  Агрaрна и рурална политика
  Савремени бизнис модели у AgTech индустрији
  Пројект менаџмент
  Хистологија животиња
  Екологија и биолошки мониторинг слатководних станишта
  Одабрана поглавља из сточарства
УКУПНО: 16 0 0 10 0 30
 
II ГОДИНА
III семестар
Шифра  Назив предмета  Фонд часова ЕСПБ
П В ДОН ИР ОСТАЛО
  Докторска дисертација 1 НИР 0 0 0 20 0 15
  Докторска дисертација 1 - израда и  одбрана 0 0 0 0 10 15
УКУПНО: 6 0 0 20 10 30
IV семестар
Шифра  Назив предмета  Фонд часова ЕСПБ
П В ДОН ИР ОСТАЛО
  Докторска дисертација 2 НИР 0 0 0 20 0 15
  Докторска дисертација 2 - израда и  одбрана 0 0 0 0 10 15
УКУПНО: 0 0 0 20 10 30
 
III ГОДИНА
V семестар
Шифра  Назив предмета  Фонд часова ЕСПБ
П В ДОН ИР ОСТАЛО
  Докторска дисертација 3 НИР 0 0 0 20 0 15
  Докторска дисертација 3 - израда и  одбрана 0 0 0 0 10 15
УКУПНО: 0 0 0 20 10 30
VI семестар
Шифра  Назив предмета  Фонд часова ЕСПБ
П В ДОН ИР ОСТАЛО
  Докторска дисертација 4 НИР 0 0 0 20 0 15
  Докторска дисертација 4 - израда и  одбрана 0 0 0 0 10 15
УКУПНО: 0 0 0 20 10 30

 

Напомена: Студент бира и полаже три предмета из изборног блока 1
                    Студент бира и полаже два предмета из изборног блока 2

П         Предавања

В         Вежбе

ДОН   Други облици наставе

ИР      Истраживачки рад

СПЕЦИФИКАЦИЈА ПРЕДМЕТА

КОМПЕТЕНТНОСТ НАСТАВНИКА

КОМПЕТЕНТНОСТ МЕНТОРА