Докторске академске студије
Студијски програм: Ланац вредности пољопривредно прехрамбених производа
| I ГОДИНА | |||||||
| I семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Дефинисање концепта истраживања | 5 | 0 | 0 | 2 | 0 | 10 | |
| Писање научних радова и дисеминација | 4 | 0 | 0 | 1 | 0 | 5 | |
| Изборни блок 1 | |||||||
| Наука о подацима, математичко моделирање и програмирање у програмском језику „R“ | 3 | 0 | 0 | 2 | 0 | 5 | |
| Математичко програмирање и оптимизација у прехрамбеној технологији | |||||||
| Машинско учење у програмском језику Пајтон | |||||||
| Пројектовање применом рачунара | |||||||
| Моделирање техничко-технолошки процеси у прехрамбеном инжењерству | |||||||
| Напредне инжењерско софтверски алати – вештачке неуронске мреже | |||||||
| Савремене микроскопске технике | |||||||
| Хемија хране | |||||||
| Инструменталне методе анализе | |||||||
| Течна хроматографија високог степена раздвајања у анализи хране | |||||||
| Електрофоретске методе у анализи хране | |||||||
| Провера аутентичности хране- хемијске и молекуларно-генетичке методе | |||||||
| Микробиолошке методе анализе | |||||||
| Методе истраживања у еколошкој микробиологији | |||||||
| Микробиолошки мониторинг | |||||||
| Методе истраживања у фитопатологији | |||||||
| Сензорна анализа хране, орални механички процеси и реакције потрошача | |||||||
| УКУПНО: | 18 | 0 | 0 | 9 | 0 | 30 | |
| II семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Интелектуална својина и патенти | 5 | 0 | 0 | 2 | 0 | 7 | |
| Вештине комуникације и презентације | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 7 | |
| Изборни блок 2 | |||||||
| Агроекологија | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 8 | |
| Мултифункционалне улоге и значај крмних и специјалних травњака | |||||||
| Наводњавање | |||||||
| Биоинформациони системи и нано технологије | |||||||
| Генетика биљака | |||||||
| Прецизна пољопривреда | |||||||
| Пољопривредна ентомологија | |||||||
| Конзервација земљишта | |||||||
| Примена модела у биљној производњи | |||||||
| Токсикологија и Екотоксикологија Пестицида | |||||||
| Хербологија | |||||||
| Виша фитопатологија | |||||||
| Микробиологија земљишта | |||||||
| Микробиологија вода | |||||||
| Биоремедијација земљишта и вода | |||||||
| Биохемија и физиологија микроорганизама | |||||||
| Биодиверзитет и еволуција микроорганизама | |||||||
| Еколошка микробиологија | |||||||
| Ризосфера и микроорганизми | |||||||
| Генетика микроорганизама | |||||||
| Хемија биоактивних супстанци из природних ресурса | |||||||
| Квалитет и загађење воде | |||||||
| Хемијски загађивачи хране | |||||||
| Микробиологија хране | |||||||
| Микробиолошко кварење хране | |||||||
| Савремена достигнућа у биохемији хране | |||||||
| Понашање и добробит фармских животиња | |||||||
| Биосигурносt на фармама животиња | |||||||
| Нови трендови у производњи воћа | |||||||
| Биотехнологија и хемиja пчелињих производа | |||||||
| Виши курс науке и технологије млека | |||||||
| Напредак у науци и технологији меса | |||||||
| Биоактивне супстанце гљива | |||||||
| Нови трендови у технологији уља и масти | |||||||
| Tрендови у паковању хране | |||||||
| Иновативни приступ осигурању безбедности хране | |||||||
| Управљање перформансама животне средине у ланцу вредности хране | |||||||
| Климатске промене и храна | |||||||
| Унапређење квалитета у ланцу хране | |||||||
| Агрaрна и рурална политика | |||||||
| Савремени бизнис модели у AgTech индустрији | |||||||
| Пројект менаџмент | |||||||
| Хистологија животиња | |||||||
| Екологија и биолошки мониторинг слатководних станишта | |||||||
| Одабрана поглавља из сточарства | |||||||
| УКУПНО: | 16 | 0 | 0 | 10 | 0 | 30 | |
| II ГОДИНА | |||||||
| III семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Докторска дисертација 1 НИР | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
| Докторска дисертација 1 - израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
| УКУПНО: | 6 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
| IV семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Докторска дисертација 2 НИР | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
| Докторска дисертација 2 - израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
| УКУПНО: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
| III ГОДИНА | |||||||
| V семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Докторска дисертација 3 НИР | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
| Докторска дисертација 3 - израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
| УКУПНО: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
| VI семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Докторска дисертација 4 НИР | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
| Докторска дисертација 4 - израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
| УКУПНО: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
Напомена: Студент бира и полаже три предмета из изборног блока 1
Студент бира и полаже два предмета из изборног блока 2
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад
