Докторске академске студије
Студијски програм: Ланац вредности пољопривредно прехрамбених производа
I ГОДИНА | |||||||
I семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Дефинисање концепта истраживања | 5 | 0 | 0 | 2 | 0 | 10 | |
Писање научних радова и дисеминација | 4 | 0 | 0 | 1 | 0 | 5 | |
Изборни блок 1 | |||||||
Наука о подацима, математичко моделирање и програмирање у програмском језику „R“ | 3 | 0 | 0 | 2 | 0 | 5 | |
Математичко програмирање и оптимизација у прехрамбеној технологији | |||||||
Машинско учење у програмском језику Пајтон | |||||||
Пројектовање применом рачунара | |||||||
Моделирање техничко-технолошки процеси у прехрамбеном инжењерству | |||||||
Напредне инжењерско софтверски алати – вештачке неуронске мреже | |||||||
Савремене микроскопске технике | |||||||
Хемија хране | |||||||
Инструменталне методе анализе | |||||||
Течна хроматографија високог степена раздвајања у анализи хране | |||||||
Електрофоретске методе у анализи хране | |||||||
Провера аутентичности хране- хемијске и молекуларно-генетичке методе | |||||||
Микробиолошке методе анализе | |||||||
Методе истраживања у еколошкој микробиологији | |||||||
Микробиолошки мониторинг | |||||||
Методе истраживања у фитопатологији | |||||||
Сензорна анализа хране, орални механички процеси и реакције потрошача | |||||||
УКУПНО: | 18 | 0 | 0 | 9 | 0 | 30 | |
II семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Интелектуална својина и патенти | 5 | 0 | 0 | 2 | 0 | 7 | |
Вештине комуникације и презентације | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 7 | |
Изборни блок 2 | |||||||
Агроекологија | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 8 | |
Мултифункционалне улоге и значај крмних и специјалних травњака | |||||||
Наводњавање | |||||||
Биоинформациони системи и нано технологије | |||||||
Генетика биљака | |||||||
Прецизна пољопривреда | |||||||
Пољопривредна ентомологија | |||||||
Конзервација земљишта | |||||||
Примена модела у биљној производњи | |||||||
Токсикологија и Екотоксикологија Пестицида | |||||||
Хербологија | |||||||
Виша фитопатологија | |||||||
Микробиологија земљишта | |||||||
Микробиологија вода | |||||||
Биоремедијација земљишта и вода | |||||||
Биохемија и физиологија микроорганизама | |||||||
Биодиверзитет и еволуција микроорганизама | |||||||
Еколошка микробиологија | |||||||
Ризосфера и микроорганизми | |||||||
Генетика микроорганизама | |||||||
Хемија биоактивних супстанци из природних ресурса | |||||||
Квалитет и загађење воде | |||||||
Хемијски загађивачи хране | |||||||
Микробиологија хране | |||||||
Микробиолошко кварење хране | |||||||
Савремена достигнућа у биохемији хране | |||||||
Понашање и добробит фармских животиња | |||||||
Биосигурносt на фармама животиња | |||||||
Нови трендови у производњи воћа | |||||||
Биотехнологија и хемиja пчелињих производа | |||||||
Виши курс науке и технологије млека | |||||||
Напредак у науци и технологији меса | |||||||
Биоактивне супстанце гљива | |||||||
Нови трендови у технологији уља и масти | |||||||
Tрендови у паковању хране | |||||||
Иновативни приступ осигурању безбедности хране | |||||||
Управљање перформансама животне средине у ланцу вредности хране | |||||||
Климатске промене и храна | |||||||
Унапређење квалитета у ланцу хране | |||||||
Агрaрна и рурална политика | |||||||
Савремени бизнис модели у AgTech индустрији | |||||||
Пројект менаџмент | |||||||
Хистологија животиња | |||||||
Екологија и биолошки мониторинг слатководних станишта | |||||||
Одабрана поглавља из сточарства | |||||||
УКУПНО: | 16 | 0 | 0 | 10 | 0 | 30 | |
II ГОДИНА | |||||||
III семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Докторска дисертација 1 НИР | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
Докторска дисертација 1 - израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
УКУПНО: | 6 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
IV семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Докторска дисертација 2 НИР | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
Докторска дисертација 2 - израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
УКУПНО: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
III ГОДИНА | |||||||
V семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Докторска дисертација 3 НИР | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
Докторска дисертација 3 - израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
УКУПНО: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
VI семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Докторска дисертација 4 НИР | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
Докторска дисертација 4 - израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
УКУПНО: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 |
Напомена: Студент бира и полаже три предмета из изборног блока 1
Студент бира и полаже два предмета из изборног блока 2
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад