Navigacija

Studijski program: Lanac vrednosti poljoprivredno prehrambenih proizvoda

I GODINA
I semestar
Šifra  Naziv predmeta  Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Definisanje koncepta istraživanja 5 0 0 2 0 10
  Pisanje naučnih radova i diseminacija 4 0 0 1 0 5
Izborni blok 1
  Nauka o podacima, matematičko modeliranje i programiranje u programskom jeziku „R“ 3 0 0 2 0 5
  Matematičko programiranje i optimizacija u prehrambenoj tehnologiji
  Mašinsko učenje u programskom jeziku Pajton
  Projektovanje primenom računara
  Modeliranje tehničko-tehnološki procesi u prehrambenom inženjerstvu
  Napredne inženjersko softverski alati – veštačke neuronske mreže
  Savremene mikroskopske tehnike
  Hemija hrane
  Instrumentalne metode analize
  Tečna hromatografija visokog stepena razdvajanja u analizi hrane
  Elektroforetske metode u analizi hrane
  Provera autentičnosti hrane- hemijske i molekularno-genetičke metode
  Mikrobiološke metode analize
  Metode istraživanja u ekološkoj mikrobiologiji
  Mikrobiološki monitoring
  Metode istraživanja u fitopatologiji
  Senzorna analiza hrane, oralni mehanički procesi i reakcije potrošača
UKUPNO: 18 0 0 9 0 30
II semestar
Šifra  Naziv predmeta  Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Intelektualna svojina i patenti 5 0 0 2 0 7
  Veštine komunikacije i prezentacije 5 0 0 5 0 7
Izborni blok 2
  Agroekologija 3 0 0 3 0 8
  Multifunkcionalne uloge i značaj krmnih i specijalnih travnjaka
  Navodnjavanje
  Bioinformacioni sistemi i nano tehnologije
  Genetika biljaka
  Precizna poljoprivreda
  Poljoprivredna entomologija
  Konzervacija zemljišta
  Primena modela u biljnoj proizvodnji
  Toksikologija i Ekotoksikologija Pesticida
  Herbologija
  Viša fitopatologija
  Mikrobiologija zemljišta
  Mikrobiologija voda
  Bioremedijacija zemljišta i voda
  Biohemija i fiziologija mikroorganizama
  Biodiverzitet i evolucija mikroorganizama
  Ekološka mikrobiologija
  Rizosfera i mikroorganizmi
  Genetika mikroorganizama
  Hemija bioaktivnih supstanci iz prirodnih resursa
  Kvalitet i zagađenje vode
  Hemijski zagađivači hrane
  Mikrobiologija hrane
  Mikrobiološko kvarenje hrane
  Savremena dostignuća u biohemiji hrane
  Ponašanje i dobrobit farmskih životinja
  Biosigurnost na farmama životinja
  Novi trendovi u proizvodnji voća
  Biotehnologija i hemija pčelinjih proizvoda
  Viši kurs nauke i tehnologije mleka
  Napredak u nauci i tehnologiji mesa
  Bioaktivne supstance gljiva
  Novi trendovi u tehnologiji ulja i masti
  Trendovi u pakovanju hrane
  Inovativni pristup osiguranju bezbednosti hrane
  Upravljanje performansama životne sredine u lancu vrednosti hrane
  Klimatske promene i hrana
  Unapređenje kvaliteta u lancu hrane
  Agrarna i ruralna politika
  Savremeni biznis modeli u AgTech industriji
  Projekt menadžment
  Histologija životinja
  Ekologija i biološki monitoring slatkovodnih staništa
  Odabrana poglavlja iz stočarstva
UKUPNO: 16 0 0 10 0 30
 
II GODINA
III semestar
Šifra  Naziv predmeta  Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Doktorska disertacija 1 NIR 0 0 0 20 0 15
  Doktorska disertacija 1 - izrada i  odbrana 0 0 0 0 10 15
UKUPNO: 6 0 0 20 10 30
IV semestar
Šifra  Naziv predmeta  Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Doktorska disertacija 2 NIR 0 0 0 20 0 15
  Doktorska disertacija 2 - izrada i  odbrana 0 0 0 0 10 15
UKUPNO: 0 0 0 20 10 30
 
III GODINA
V semestar
Šifra  Naziv predmeta  Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Doktorska disertacija 3 NIR 0 0 0 20 0 15
  Doktorska disertacija 3 - izrada i  odbrana 0 0 0 0 10 15
UKUPNO: 0 0 0 20 10 30
VI semestar
Šifra  Naziv predmeta  Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Doktorska disertacija 4 NIR 0 0 0 20 0 15
  Doktorska disertacija 4 - izrada i  odbrana 0 0 0 0 10 15
UKUPNO: 0 0 0 20 10 30

 

Napomena: Student bira i polaže tri predmeta iz izbornog bloka 1
                    Student bira i polaže dva predmeta iz izbornog bloka 2

P         Predavanja

V         Vežbe

DON   Drugi oblici nastave

IR      Istraživački rad

SPECIFIKACIJA PREDMETA

KOMPETENTNOST NASTAVNIKA

KOMPETENTNOST MENTORA