Doktorske akademske studije
Studijski program: Lanac vrednosti poljoprivredno prehrambenih proizvoda
I GODINA | |||||||
I semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Definisanje koncepta istraživanja | 5 | 0 | 0 | 2 | 0 | 10 | |
Pisanje naučnih radova i diseminacija | 4 | 0 | 0 | 1 | 0 | 5 | |
Izborni blok 1 | |||||||
Nauka o podacima, matematičko modeliranje i programiranje u programskom jeziku „R“ | 3 | 0 | 0 | 2 | 0 | 5 | |
Matematičko programiranje i optimizacija u prehrambenoj tehnologiji | |||||||
Mašinsko učenje u programskom jeziku Pajton | |||||||
Projektovanje primenom računara | |||||||
Modeliranje tehničko-tehnološki procesi u prehrambenom inženjerstvu | |||||||
Napredne inženjersko softverski alati – veštačke neuronske mreže | |||||||
Savremene mikroskopske tehnike | |||||||
Hemija hrane | |||||||
Instrumentalne metode analize | |||||||
Tečna hromatografija visokog stepena razdvajanja u analizi hrane | |||||||
Elektroforetske metode u analizi hrane | |||||||
Provera autentičnosti hrane- hemijske i molekularno-genetičke metode | |||||||
Mikrobiološke metode analize | |||||||
Metode istraživanja u ekološkoj mikrobiologiji | |||||||
Mikrobiološki monitoring | |||||||
Metode istraživanja u fitopatologiji | |||||||
Senzorna analiza hrane, oralni mehanički procesi i reakcije potrošača | |||||||
UKUPNO: | 18 | 0 | 0 | 9 | 0 | 30 | |
II semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Intelektualna svojina i patenti | 5 | 0 | 0 | 2 | 0 | 7 | |
Veštine komunikacije i prezentacije | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 7 | |
Izborni blok 2 | |||||||
Agroekologija | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 8 | |
Multifunkcionalne uloge i značaj krmnih i specijalnih travnjaka | |||||||
Navodnjavanje | |||||||
Bioinformacioni sistemi i nano tehnologije | |||||||
Genetika biljaka | |||||||
Precizna poljoprivreda | |||||||
Poljoprivredna entomologija | |||||||
Konzervacija zemljišta | |||||||
Primena modela u biljnoj proizvodnji | |||||||
Toksikologija i Ekotoksikologija Pesticida | |||||||
Herbologija | |||||||
Viša fitopatologija | |||||||
Mikrobiologija zemljišta | |||||||
Mikrobiologija voda | |||||||
Bioremedijacija zemljišta i voda | |||||||
Biohemija i fiziologija mikroorganizama | |||||||
Biodiverzitet i evolucija mikroorganizama | |||||||
Ekološka mikrobiologija | |||||||
Rizosfera i mikroorganizmi | |||||||
Genetika mikroorganizama | |||||||
Hemija bioaktivnih supstanci iz prirodnih resursa | |||||||
Kvalitet i zagađenje vode | |||||||
Hemijski zagađivači hrane | |||||||
Mikrobiologija hrane | |||||||
Mikrobiološko kvarenje hrane | |||||||
Savremena dostignuća u biohemiji hrane | |||||||
Ponašanje i dobrobit farmskih životinja | |||||||
Biosigurnost na farmama životinja | |||||||
Novi trendovi u proizvodnji voća | |||||||
Biotehnologija i hemija pčelinjih proizvoda | |||||||
Viši kurs nauke i tehnologije mleka | |||||||
Napredak u nauci i tehnologiji mesa | |||||||
Bioaktivne supstance gljiva | |||||||
Novi trendovi u tehnologiji ulja i masti | |||||||
Trendovi u pakovanju hrane | |||||||
Inovativni pristup osiguranju bezbednosti hrane | |||||||
Upravljanje performansama životne sredine u lancu vrednosti hrane | |||||||
Klimatske promene i hrana | |||||||
Unapređenje kvaliteta u lancu hrane | |||||||
Agrarna i ruralna politika | |||||||
Savremeni biznis modeli u AgTech industriji | |||||||
Projekt menadžment | |||||||
Histologija životinja | |||||||
Ekologija i biološki monitoring slatkovodnih staništa | |||||||
Odabrana poglavlja iz stočarstva | |||||||
UKUPNO: | 16 | 0 | 0 | 10 | 0 | 30 | |
II GODINA | |||||||
III semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Doktorska disertacija 1 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
Doktorska disertacija 1 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
UKUPNO: | 6 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
IV semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Doktorska disertacija 2 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
Doktorska disertacija 2 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
UKUPNO: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
III GODINA | |||||||
V semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Doktorska disertacija 3 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
Doktorska disertacija 3 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
UKUPNO: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
VI semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Doktorska disertacija 4 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
Doktorska disertacija 4 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
UKUPNO: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 |
Napomena: Student bira i polaže tri predmeta iz izbornog bloka 1
Student bira i polaže dva predmeta iz izbornog bloka 2
P Predavanja
V Vežbe
DON Drugi oblici nastave
IR Istraživački rad