Doktorske akademske studije
Studijski program: Lanac vrednosti poljoprivredno prehrambenih proizvoda
| I GODINA | |||||||
| I semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Definisanje koncepta istraživanja | 5 | 0 | 0 | 2 | 0 | 10 | |
| Pisanje naučnih radova i diseminacija | 4 | 0 | 0 | 1 | 0 | 5 | |
| Izborni blok 1 | |||||||
| Nauka o podacima, matematičko modeliranje i programiranje u programskom jeziku „R“ | 3 | 0 | 0 | 2 | 0 | 5 | |
| Matematičko programiranje i optimizacija u prehrambenoj tehnologiji | |||||||
| Mašinsko učenje u programskom jeziku Pajton | |||||||
| Projektovanje primenom računara | |||||||
| Modeliranje tehničko-tehnološki procesi u prehrambenom inženjerstvu | |||||||
| Napredne inženjersko softverski alati – veštačke neuronske mreže | |||||||
| Savremene mikroskopske tehnike | |||||||
| Hemija hrane | |||||||
| Instrumentalne metode analize | |||||||
| Tečna hromatografija visokog stepena razdvajanja u analizi hrane | |||||||
| Elektroforetske metode u analizi hrane | |||||||
| Provera autentičnosti hrane- hemijske i molekularno-genetičke metode | |||||||
| Mikrobiološke metode analize | |||||||
| Metode istraživanja u ekološkoj mikrobiologiji | |||||||
| Mikrobiološki monitoring | |||||||
| Metode istraživanja u fitopatologiji | |||||||
| Senzorna analiza hrane, oralni mehanički procesi i reakcije potrošača | |||||||
| UKUPNO: | 18 | 0 | 0 | 9 | 0 | 30 | |
| II semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Intelektualna svojina i patenti | 5 | 0 | 0 | 2 | 0 | 7 | |
| Veštine komunikacije i prezentacije | 5 | 0 | 0 | 5 | 0 | 7 | |
| Izborni blok 2 | |||||||
| Agroekologija | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 8 | |
| Multifunkcionalne uloge i značaj krmnih i specijalnih travnjaka | |||||||
| Navodnjavanje | |||||||
| Bioinformacioni sistemi i nano tehnologije | |||||||
| Genetika biljaka | |||||||
| Precizna poljoprivreda | |||||||
| Poljoprivredna entomologija | |||||||
| Konzervacija zemljišta | |||||||
| Primena modela u biljnoj proizvodnji | |||||||
| Toksikologija i Ekotoksikologija Pesticida | |||||||
| Herbologija | |||||||
| Viša fitopatologija | |||||||
| Mikrobiologija zemljišta | |||||||
| Mikrobiologija voda | |||||||
| Bioremedijacija zemljišta i voda | |||||||
| Biohemija i fiziologija mikroorganizama | |||||||
| Biodiverzitet i evolucija mikroorganizama | |||||||
| Ekološka mikrobiologija | |||||||
| Rizosfera i mikroorganizmi | |||||||
| Genetika mikroorganizama | |||||||
| Hemija bioaktivnih supstanci iz prirodnih resursa | |||||||
| Kvalitet i zagađenje vode | |||||||
| Hemijski zagađivači hrane | |||||||
| Mikrobiologija hrane | |||||||
| Mikrobiološko kvarenje hrane | |||||||
| Savremena dostignuća u biohemiji hrane | |||||||
| Ponašanje i dobrobit farmskih životinja | |||||||
| Biosigurnost na farmama životinja | |||||||
| Novi trendovi u proizvodnji voća | |||||||
| Biotehnologija i hemija pčelinjih proizvoda | |||||||
| Viši kurs nauke i tehnologije mleka | |||||||
| Napredak u nauci i tehnologiji mesa | |||||||
| Bioaktivne supstance gljiva | |||||||
| Novi trendovi u tehnologiji ulja i masti | |||||||
| Trendovi u pakovanju hrane | |||||||
| Inovativni pristup osiguranju bezbednosti hrane | |||||||
| Upravljanje performansama životne sredine u lancu vrednosti hrane | |||||||
| Klimatske promene i hrana | |||||||
| Unapređenje kvaliteta u lancu hrane | |||||||
| Agrarna i ruralna politika | |||||||
| Savremeni biznis modeli u AgTech industriji | |||||||
| Projekt menadžment | |||||||
| Histologija životinja | |||||||
| Ekologija i biološki monitoring slatkovodnih staništa | |||||||
| Odabrana poglavlja iz stočarstva | |||||||
| UKUPNO: | 16 | 0 | 0 | 10 | 0 | 30 | |
| II GODINA | |||||||
| III semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Doktorska disertacija 1 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
| Doktorska disertacija 1 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
| UKUPNO: | 6 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
| IV semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Doktorska disertacija 2 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
| Doktorska disertacija 2 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
| UKUPNO: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
| III GODINA | |||||||
| V semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Doktorska disertacija 3 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
| Doktorska disertacija 3 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
| UKUPNO: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
| VI semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Doktorska disertacija 4 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 15 | |
| Doktorska disertacija 4 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 15 | |
| UKUPNO: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
Napomena: Student bira i polaže tri predmeta iz izbornog bloka 1
Student bira i polaže dva predmeta iz izbornog bloka 2
P Predavanja
V Vežbe
DON Drugi oblici nastave
IR Istraživački rad
