Doktorske akademske studije
Studijski program: Prehrambena tehnologija
| I GODINA | |||||||
| I semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| D-TH-20-MNR | Metode naučnoistraživačkog rada | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 6 |
| D-TH-20-EST | Eksperimentalna statistika | 6 | 0 | 0 | 2 | 0 | 10 |
| D-TH-20-IMA | Instrumentalne metode analize | 6 | 0 | 0 | 1 | 0 | 7 |
| D-TH-20-MMA | Mikrobiološke metode analize | 6 | 0 | 0 | 1 | 0 | 7 |
| UKUPNO: | 21 | 0 | 0 | 7 | 0 | 30 | |
| II semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Izborni blok 1 | |||||||
| D-TH-20-TRA | Hemijske i biohemijske transformacije proizvoda animalnog porekla | 5 | 0 | 0 | 3 | 0 | 12 |
| D-TH-20-TRB | Hemijske i biohemijske transformacije proizvoda biljnog porekla | ||||||
| D-TH-20-VKTM | Mikrobiologija hrane i prediktivna mikrobiologija | ||||||
| D-TH-20-INBH | In vivo, in vitro i in silico pristupi u bezbednosti hrane | ||||||
| D-TH-20-VKSA | Viši kurs senzorne analize hrane | ||||||
| D-TH-20-TSAP | Tehnološka svojstva sirovina animalnog porekla | ||||||
| Izborni blok 2 | |||||||
| D-TH-20-PTI | Prehrambeno-tehnološko inženjerstvo | 5 | 0 | 0 | 3 | 0 | 12 |
| D-TH-20-KORH | Viši kurs organske hemije | ||||||
| D-TH-20-GEM | Genetika mikroorganizama | ||||||
| D-TH-20-MEMP | Membranski procesi u prehrambenoj industriji | ||||||
| D-TH-20-IUK | Inženjering upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane | ||||||
| Odabrana poglavlja iz obrade sirovina animalnog porekla | |||||||
| D-TH-20-DD1NIR | Doktorska disertacija 1 NIR | 0 | 0 | 0 | 10 | 0 | 5 |
| UKUPNO: | 10 | 0 | 0 | 16 | 0 | 30 | |
| II GODINA | |||||||
| III semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Izborni blok 3 | |||||||
| D-TH-20-THL | Odabrana poglavlja iz tehnologije hlađenja i smrzavanja prehrambenih proizvoda | 6 | 0 | 0 | 4 | 0 | 10 |
| D-TH-20-TVS | Odabrana poglavlja iz tehnologije voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholnih pića | ||||||
| D-TH-20-TGH | Odabrana poglavlja iz tehnologije gotove hrane | ||||||
| D-TH-20-TSP | Odabrana poglavlja iz tehnologije slada i piva | ||||||
| D-TH-20-TVI | Odabrana poglavlja iz tehnologije vina | ||||||
| D-TH-20-TJP | Odabrana poglavlja iz tehnologije jakih alkoholnih pića | ||||||
| Odabrana poglavlja iz tehnologije prerade žita i brašna | |||||||
| Odabrana poglavlja iz tehnologije šećera i skroba | |||||||
| Odabrana poglavlja iz tehnologije ulja i masti | |||||||
| Odabrana poglavlja iz tehnologije konditorskih proizvoda | |||||||
| Problemi, izazovi i trendovi u tehnologiji duvana | |||||||
| D-TH-20-TKAP | Odabrana poglavlja iz tehnologije i kvaliteta proizvoda animalnog porekla | ||||||
| D-TH-20-OPTM | Odabrana poglavlja iz tehnološke mikrobiologije | ||||||
| D-TH-20-PTB | Odabrana poglavlja iz prehrambeno-tehnološke biohemije | ||||||
| D-TH-20-UBH | Odabrana poglavlja iz upravljanja bezbednošću u proizvodnji hrane | ||||||
| D-TH-20-UKH | Odabrana poglavlja iz upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane | ||||||
| D-TH-20-UŽS | Odabrana poglavlja iz zaštite životne sredine u prehrambenoj industriji | ||||||
| D-TH-20-HBKP | Hemijska i biohemijska karakterizacija prirodnih polisaharidnih i polifenolnih jednjenja | ||||||
| D-TH-20-TVP | Odabrana poglavlja iz tehnologije voća i povrća | ||||||
| Doktorska disertacija 2 NIR | 0 | 0 | 0 | 10 | 0 | 10 | |
| Doktorska disertacija 1 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 10 | |
| UKUPNO: | 6 | 0 | 0 | 14 | 10 | 30 | |
| IV semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Doktorska disertacija 3 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 10 | |
| Doktorska disertacija 2 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 20 | |
| UKUPNO: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
| III GODINA | |||||||
| V semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Doktorska disertacija 4 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 10 | |
| Doktorska disertacija 3 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 20 | |
| UKUPNO: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
| VI semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| Doktorska disertacija 5 NIR | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | 10 | |
| Doktorska disertacija 4 - izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 20 | |
| UKUPNO: | 0 | 0 | 0 | 20 | 10 | 30 | |
Napomena: Student bira i polaže jedan od predmeta iz svakog izbornog bloka.
P Predavanja
V Vežbe
DON Drugi oblici nastave
IR Istraživački rad
