Д-ТХ-20-ТГХ - Одабрана поглавља из технологије готове хране
| Спецификација предмета | ||||
|---|---|---|---|---|
| Назив | Одабрана поглавља из технологије готове хране | |||
| Акроним | Д-ТХ-20-ТГХ | |||
| Студијски програм | Прехрамбена технологија | |||
| Модул | Прехрамбена технологија | |||
| Тип студија | докторске академске студије | |||
| Наставник (предавач) | ||||
| Наставник/сарадник (вежбе) | ||||
| Наставник/сарадник (ДОН) | ||||
| Број ЕСПБ | 10.0 | Статус предмета | изборни | |
| Условљност другим предметима | Облик условљености | |||
| Циљеви изучавања предмета | Овим предметом студент треба да стекне продубљена знања, вештине и способности из области технологије готове хране. | |||
| Исходи учења (стечена знања) | По завршетку курса студент треба да буде способан да детаљно објасни механизме преноса масе и топлоте при производњи готове хране, примени одговарајуће методе топлотне обраде и конзервисања хране.. | |||
| Садржај предмета | ||||
| Садржај теоријске наставе | Феномени преноса масе и топлоте; Сува и влажна топлотна обрада намирница, микроталасно загревање; Начини конзервисања топлотом (стерилизација, пастеризација, сушење). | |||
| Садржај практичне наставе | Студијски истраживачки рад предвиђен је из поглавља Специјални део. Семинарски рад је предвиђен из поглавља Топлотна обрада хране | |||
| Литература | ||||
| ||||
| Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године | ||||
| Предавања | Вежбе | ДОН | Студијски и истраживачки рад | Остали часови |
| 6 | 0 | 4 | ||
| Методе извођења наставе | Теоријска и интерактивна настава уз рачунске и лабораторијске вежбе. Од метода интерактивне наставе користе се индивидуалне и тимске колаборативне и кооперативне методе активног учења. | |||
| Оцена знања (максимални број поена 100) | ||||
| Предиспитне обавезе | Поена | Завршни испит | Поена | |
| Активности у току предавања | Писмени испит | |||
| Практична настава | Усмени испит | 50 | ||
| Пројекти | ||||
| Колоквијуми | ||||
| Семинари | 50 | |||
