Д-ТХ-20-ТГХ - Одабрана поглавља из технологије готове хране
Спецификација предмета | ||||
---|---|---|---|---|
Назив | Одабрана поглавља из технологије готове хране | |||
Акроним | Д-ТХ-20-ТГХ | |||
Студијски програм | Прехрамбена технологија | |||
Модул | Прехрамбена технологија | |||
Тип студија | докторске академске студије | |||
Наставник (предавач) | ||||
Наставник/сарадник (вежбе) | ||||
Наставник/сарадник (ДОН) | ||||
Број ЕСПБ | 10.0 | Статус предмета | изборни | |
Условљност другим предметима | Облик условљености | |||
Циљеви изучавања предмета | Овим предметом студент треба да стекне продубљена знања, вештине и способности из области технологије готове хране. | |||
Исходи учења (стечена знања) | По завршетку курса студент треба да буде способан да детаљно објасни механизме преноса масе и топлоте при производњи готове хране, примени одговарајуће методе топлотне обраде и конзервисања хране.. | |||
Садржај предмета | ||||
Садржај теоријске наставе | Феномени преноса масе и топлоте; Сува и влажна топлотна обрада намирница, микроталасно загревање; Начини конзервисања топлотом (стерилизација, пастеризација, сушење). | |||
Садржај практичне наставе | Студијски истраживачки рад предвиђен је из поглавља Специјални део. Семинарски рад је предвиђен из поглавља Топлотна обрада хране | |||
Литература | ||||
| ||||
Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године | ||||
Предавања | Вежбе | ДОН | Студијски и истраживачки рад | Остали часови |
6 | 0 | 4 | ||
Методе извођења наставе | Теоријска и интерактивна настава уз рачунске и лабораторијске вежбе. Од метода интерактивне наставе користе се индивидуалне и тимске колаборативне и кооперативне методе активног учења. | |||
Оцена знања (максимални број поена 100) | ||||
Предиспитне обавезе | Поена | Завршни испит | Поена | |
Активности у току предавања | Писмени испит | |||
Практична настава | Усмени испит | 50 | ||
Пројекти | ||||
Колоквијуми | ||||
Семинари | 50 |