D-TH-20-TGH - Odabrana poglavlja iz tehnologije gotove hrane
Specifikacija predmeta | ||||
---|---|---|---|---|
Naziv | Odabrana poglavlja iz tehnologije gotove hrane | |||
Akronim | D-TH-20-TGH | |||
Studijski program | Prehrambena tehnologija | |||
Modul | Prehrambena tehnologija | |||
Tip studija | doktorske akademske studije | |||
Nastavnik (predavač) | ||||
Nastavnik/saradnik (vežbe) | ||||
Nastavnik/saradnik (DON) | ||||
Broj ESPB | 10.0 | Status predmeta | izborni | |
Uslovljnost drugim predmetima | Oblik uslovljenosti | |||
Ciljevi izučavanja predmeta | Ovim predmetom student treba da stekne produbljena znanja, veštine i sposobnosti iz oblasti tehnologije gotove hrane. | |||
Ishodi učenja (stečena znanja) | Po završetku kursa student treba da bude sposoban da detaljno objasni mehanizme prenosa mase i toplote pri proizvodnji gotove hrane, primeni odgovarajuće metode toplotne obrade i konzervisanja hrane.. | |||
Sadržaj predmeta | ||||
Sadržaj teorijske nastave | Fenomeni prenosa mase i toplote; Suva i vlažna toplotna obrada namirnica, mikrotalasno zagrevanje; Načini konzervisanja toplotom (sterilizacija, pasterizacija, sušenje). | |||
Sadržaj praktične nastave | Studijski istraživački rad predviđen je iz poglavlja Specijalni deo. Seminarski rad je predviđen iz poglavlja Toplotna obrada hrane | |||
Literatura | ||||
| ||||
Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine | ||||
Predavanja | Vežbe | DON | Studijski i istraživački rad | Ostali časovi |
6 | 0 | 4 | ||
Metode izvođenja nastave | Teorijska i interaktivna nastava uz računske i laboratorijske vežbe. Od metoda interaktivne nastave koriste se individualne i timske kolaborativne i kooperativne metode aktivnog učenja. | |||
Ocena znanja (maksimalni broj poena 100) | ||||
Predispitne obaveze | Poena | Završni ispit | Poena | |
Aktivnosti u toku predavanja | Pismeni ispit | |||
Praktična nastava | Usmeni ispit | 50 | ||
Projekti | ||||
Kolokvijumi | ||||
Seminari | 50 |