Navigacija

Zašto upisati Poljoprivredni fakultet

 

Svako od nas se u životu nađe na velikoj životnoj raskrsnici. Sada se i Ti nalaziš na jednoj od najvažnih. Izbor fakulteta je izbor Tvoje budućnosti.

Zašto da Tvoj izbor bude baš Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu?

Razloga je mnogo. Najvažniji razlog su Tvoja interesovanja. Ako se pitaš šta ćeš naučiti, o tome možeš više saznati na ovim stranama. Pogledaj studijske programe Fakulteta i izaberi onaj koji Ti najviše odgovara.

Verovatno ne znaš da je Poljoprivredni fakultet osnovan 1919. godine i da je danas najznačajnija ustanova visokog obrazovanja u oblasti poljoprivrede i prehrambene tehnologije koja ima vodeću ulogu u razvoju obrazovanja i nauke u Srbiji i jugoistočnom regionu Evrope. Poljoprivredni fakultet Ti pruža odlične uslove studiranja, svremeno opremljene slušaonice, laboratorije, studenstsku čitaonicu, biblioteku.

Poljoprivredni fakultet zapošljava preko 300 nastavnika (redovni profesori, vanredni profesori, docenti) i saradnika (asistenti i saradnici u nastavi) koji će Ti preneti svoja znanja i omogućiti da stekneš vrhunsko obrazovanje i održiš kontinuitet u usavršavanju. U centru svih naših aktivnosti je student. Nastavnici i saradnici sa Fakulteta svojim radom i zalaganjem se trude da kod studenata formiraju pozitivan stav prema učenju, razvijaju želju za daljim obrazovanjem i napredovanjem u karijeri. Posebnu pažnju poklanjamo pružanju ne samo teorijskih, već i praktičnih znanja, stoga je stručna praksa obavezan sastavni deo nastavnog plana na osnovnim akademskim studijama.

Naš zadatak je da Tebi omogućimo, uz uvažavanje najviših akademskih standarda, sticanje znanja, veština i sposobnosti analitičkog rasuđivanja u skladu sa potrebama društva i projektovanim nacionalnim razvojem.

Možda se pitaš, šta ćeš raditi sutra, gde se zapošljavaju studenti koji diplomiraju na Poljoprivrednom fakultetu.

Sa ponosom možemo reći da se naši studenti zapošljavaju u: ministarstvima (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja; Ministarstvo zaštite životne sredine; Ministarstvo privrede; Ministarstvo unutrašnjih poslova; Ministarstvo finansija); naučno-istraživačkim institutima (Institut za proučavanje lekovitog bilja „Josif Pančić“, Institut za kukuruz „Zemun polje“, Institut za higijenu i tehnologiju mesa Beograd, Institut za pesticide i zaštitu životne sredine, Institut za stočarstvo Zemun-Beograd, Ekonomski institut itd.); državnim službama (inspekcijske službe, sudski veštaci, poljoprivredne stanice i zavodi, poljoprivredne stručne službe); srednjim i visokim školama i fakultetima; privrednim društvima, javnim preduzećima, bankama, asocijacijama i udruženjima (privredne komore, JP „Srbijašume“, JVP „Srbijavode“, JKP „Gradsko zelenilo“, Gradske pijace, poljoprivredne apoteke, Galenika fitofarmacija, Štark, Bambi, Jafa, Swisslion, Polimark, JAT ketering, pekarske industrije, pivare, vinarije, Navip, Koka-kola, Pepsi, Vino Župa, Imlek, PKB, Frikom, VISAN, Metro, Idea, Agrobanka, Komercijalna banka, Delta Agrar, Agroekonomik, revizorske kuće, organizacije koje se bave zaštitom životne sredine), kao i u mnogim drugim institucijama. Posebno smo ponosni na naše studente koji su po diplomiranju osnovali svoja preduzeća ili gazdinstva koja danas uspešno posluju.

 

Da li poljoprivreda ima budućnost?

Slobodno možemo da kažemo da je poljoprivreda grana privrede koja će imati siguran razvoj i perspektivu. Ako misliš da je to naše subjektivno mišljenje, znaj i da organizacija UN za hranu i poljoprivredu (FAO) procenjuje da svetska proizvodnja hrane do 2050. godine treba da poraste za čitavih 70 odsto da bi podmirila potrebe budućih deset milijardi stanovnika planete.

Sve što Te interesuje o upisu, studijama, uslovima studiranja možeš naći na ovim stranicama. Ako imaš pitanja ili su Ti potrebne dodatne informacija možeš kontaktirati Studentsku službu Fakulteta koje će Ti dati odgovor.

Treba da znaš i da studentski život nije samo učenje, nego i druženje sa koleginicama i kolgama, studentske žurke, studentske konferencije i još mnogo toga. O tome ćeš više saznati od naših studenata.

Pogledaj šta kažu naši studenti: I deo

Neka Tvoj izbor bude Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, neka BUDUĆNOST ZEMLJE bude i TVOJA BUDUĆNOST!

Slike

  • /uploads/attachment/strana/2778/buducnost-zemlje.jpg