Навигација

проф. др Драгана Михајловић

Редовни професор
Катедра за технологију конзервисања и врења
441-3263
Научна областНаука о конзервисању и врењу
Датум избора 14. новембар 2023.

Предмети

О-КВ-20-ГОТХ - Технологија готове хране
О-КВ-20-ФУХР - Функционална својства хране
О-МХ-20-ФУХР - Функционална својства хране
О-РА-20-ПРПО - Прерада поврћа
О-ТР-20-ФУХР - Функционална својства хране
О-УБ-20-ГОТХ - Технологија готове хране
О-ХК-20-ПРПО - Прерада поврћа
М-ПИ-20-МОПК - Моделирање и оптимизација поступка конзервисања топлотом
М-ПИ-20-МР1 - Мастер рад - СИР
М-ПИ-20-СП - Стручна пракса
М-ПИ-20-ТОХ - Топлотна обраде хране
Д-ТХ-20-ТГХ - Одабрана поглавља из технологије готове хране
О-КВ-14-ГОТХ-13 - Технологија готове хране
О-КВ-14-ПО2-13 - Практична обука 2
О-КВ-14-ФУХР-13 - Функционална својства хране
О-МХ-14-ГОТХ - Технологија готове хране
О-МХ-14-ФСХ - Функционална својства хране
О-РА-14-ПРПО - Прерада поврћа
О-ТР-14-ФУХР-13 - Функционална својства хране
О-УБ-14-ГОТХ - Технологија готове хране
О-ХК-14-ПРП - Прерада поврћа
М-ПИ-14-МОП - Моделирање и оптимизација поступака конзервисања топлотом
М-ПИ-14-ТОХ - Топлотна обрада хране
Д-ТХ-14-ТГХ-13 - Одабрана поглавља из технологије готове хране

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Impact of plum processing on the quality and oxidative stability of cold-pressed kernel oil

B. Rabrenović, M. Demin, M. Basić, L. Pezo, D. Mihajlović, F. Softić, Impact of plum processing on the quality and oxidative stability of cold-pressed kernel oil, GRASAS Y ACEITES, Vol. 72, No. 1, pp. е395 - e405, 2021

АуториБиљана Рабреновић, Мирјана Демин, Милица Басић, Лато Пезо, Драгана Михајловић и Филип Софтић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.3989/gya.0100201
ЧасописGRASAS Y ACEITES
Волумен72
Број1
Страна оде395
Страна доe405

Multi-elemental analysis, pattern recognition techniques of wild and cultivated rosehip from Serbia and nutritional aspect

J. Popović-Đorđević, D. Mihajlović, A. Milić, Đ. Krstić, S. Moghaddam, V. Roje, Multi-elemental analysis, pattern recognition techniques of wild and cultivated rosehip from Serbia and nutritional aspect, BIOLOGICAL TRACE ELEMENT RESEARCH, Vol. 199, pp. 1110 - 1122, 2020

АуториЈелена Поповић-Ђорђевић, Драгана Михајловић, Александра Милић, Ђурђа Крстић, Sina Moghaddam и Vibor Roje
Година2020
DOIdoi.org/10.1007/s12011-020-02199-4
ЧасописBIOLOGICAL TRACE ELEMENT RESEARCH
Волумен199
Страна од1110
Страна до1122

Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.)

D. Mihajlović, A. Kalušević, T. Petrović, D. Đinović, J. Popović-Đorđević, Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.), NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA, Vol. 47, No. 1, pp. 108 - 113, 2019

АуториДрагана Михајловић, Ana Kalušević, Тања Петровић, Душица Ђиновић и Јелена Поповић-Ђорђевић
Година2019
DOIDOI:47.15835/nbha47111221
ЧасописNOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
Волумен47
Број1
Страна од108
Страна до113

Secondary lipid oxidation products of oil in white mustard seeds (Sinapis albae semen)

D. Mihajlović, T. Šolević-Knudsen, B. Zlatković, M. Antić, Secondary lipid oxidation products of oil in white mustard seeds (Sinapis albae semen), OXIDATION COMMUNICATIONS, Vol. 36, No. 3, pp. 669 - 675, 2013

АуториДрагана Михајловић, Татјана Шолевић-Кнудсен, Бранислав Златковић и Малиша Антић
Година2013
DOIhttp://scibulcom.net/ocr.php?gd=2013&bk=3
ЧасописOXIDATION COMMUNICATIONS
Волумен36
Број3
Страна од669
Страна до675

Sinalbin degradation products in mild yellow mustard paste

D. Mihajlović, T. Šolević-Knudsen, M. Krivokapić, B. Zlatković, M. Antić, Sinalbin degradation products in mild yellow mustard paste, HEMIJSKA INDUSTRIJA, Vol. 66, No. 1, pp. 29 - 32, 2012

АуториДрагана Михајловић, Татјана Шолевић-Кнудсен, Мирјана Кривокапић, Бранислав Златковић и Малиша Антић
Година2012
DOIhttps://doi.org/10.2298/HEMIND110627055P
ЧасописHEMIJSKA INDUSTRIJA
Волумен66
Број1
Страна од29
Страна до32

Радови у часописима ван SCI листе

The influence of cutting thickness, shape and moisture content on oil absorption during potato frying

D. Mihajlović, J. Marković, L. Stričević, V. Vujasinović, M. Stevanović, A. Ćirković, B. Rabrenović, The influence of cutting thickness, shape and moisture content on oil absorption during potato frying, Journal of Agricultural Sciences, Vol. 66, No. 1, pp. 67 - 74, 2021

АуториДрагана Михајловић, Јована Марковић, Лазар Стричевић, Весна Вујасиновић, Милица Стевановић, Александра Ћирковић и Биљана Рабреновић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.2298/JAS2101067P
ЧасописJournal of Agricultural Sciences
Волумен66
Број1
Страна од67
Страна до74

Fatty acid composition of the rosehip seed oil

D. Vasić, D. Mihajlović, B. Špirović-Trifunović, J. Miladinović, L. Vujošević, D. Đinović, J. Popović-Đorđević, Fatty acid composition of the rosehip seed oil, Acta Agriculturae Serbica , Vol. 25, No. 49, pp. 45 - 49, 2020

АуториDušan Vasić, Драгана Михајловић, Бојана Шпировић-Трифуновић, Јелена Миладиновић, Лазар Вујошевић, Душица Ђиновић и Јелена Поповић-Ђорђевић
Година2020
ЧасописActa Agriculturae Serbica
Волумен25
Број49
Страна од45
Страна до49

Quality parameters of sunflower oil and palm olein during multiple frying

D. Mihajlović, M. Demin, T. Petrović, J. Marković, V. Vujasinović, B. Rabrenović, Quality parameters of sunflower oil and palm olein during multiple frying, Journal of Agricultural Sciences, Vol. 65, No. 1, pp. 61 - 68, 2020

АуториДрагана Михајловић, Мирјана Демин, Тања Петровић, Јована Марковић, Весна Вујасиновић и Биљана Рабреновић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.2298/JAS2001061P
ЧасописJournal of Agricultural Sciences
Волумен65
Број1
Страна од61
Страна до68

Утицај различите температуре сушења на антиоксидативна својства јабуке сорте Idared и Golden Delicious

D. Mihajlović, M. Veljović, T. Petrović, I. Pokeržnik, J. Rajić, B. Zlatković, Утицај различите температуре сушења на антиоксидативна својства јабуке сорте Idared и Golden Delicious, Воћарство, Vol. 49, No. 191-192, pp. 73 - 79, 2015

АуториДрагана Михајловић, Миле Вељовић, Тања Петровић, Иван Покержник, Јасмина Рајић и Бранислав Златковић
Година2015
ЧасописВоћарство
Волумен49
Број191-192
Страна од73
Страна до79

Natural mycobiota and aflatoxin B1 presence in bee pollen collected in Serbia

T. Petrović, N. Nedić, D. Mihajlović, J. Rajić, K. Matović, Z. Radulović, V. Krnjaja, Natural mycobiota and aflatoxin B1 presence in bee pollen collected in Serbia, Biotechnology in Animal Husbandry, Vol. 30, No. 4, pp. 731 - 741, 2014

АуториТања Петровић, Небојша Недић, Драгана Михајловић, Јасмина Рајић, К Матовић, Зорица Радуловић и Весна Крњаја
Година2014
DOIdoi https://doi.org/10.2298/BAH1404731P
ЧасописBiotechnology in Animal Husbandry
Волумен30
Број4
Страна од731
Страна до741