Навигација

проф. др Мирјана Демин

Редовни професор
Катедра за технологију ратарских производа
441-3264
Научна областНаука о преради ратарских сировина
Датум избора 27. мај 2020.

Предмети

О-КВ-20-ЖИТО - Технологија жита
О-МХ-20-БРАШ - Технологија брашна
О-ТР-20-БРАШ - Технологија брашна
О-ТР-20-ЖБГ - Жита без глутена
О-ТР-20-ЖИТО - Технологија жита
О-ТР-20-СПР - Стручна пракса
М-МХ-20-СПИ - Сировине у прехрамбеној индустрији
М-ПИ-20-МКР - Методе у контроли квалитета ратарских производа
М-ПИ-20-МР1 - Мастер рад - СИР
М-ПИ-20-НТЖБ - Технологије у преради жита и брашна
М-ПИ-20-СП - Стручна пракса
М-ПИ-20-СПИ - Сировине у прехрамбеној индустрији
М-ХХ-20-СПИ - Сировине у прехрамбеној индустрији
Д-ТХ-20-ТЖБ - Одабрана поглавља из технологије прераде жита и брашна
О-МХ-14-БРАШ - Технологија брашна
О-ТР-14-БРАШ-13 - Технологија брашна
О-ТР-14-ЖИТО-13 - Технологија жита
О-ТР-14-ОЖИТ - Органска прерада жита
О-ТР-14-ПО1-13 - Практична обука 1
О-ТР-14-ПО2-13 - Практична обука 2
О-ТР-14-ПО3-13 - Практична обука 3
О-УБ-14-БРАШ - Технологија брашна
М-МХ-14-НТЖБ - Нове технологије у преради жита и брашна
М-ПИ-14-НТЖБ - Нове технологије у преради жита и брашна
М-УБ-14-НТЖБ - Нове технологије у преради жита и брашна
М-ХХ-14-НТЖБ - Нове технологије у преради жита и брашна
Д-ТХ-14-ДДИ2-13 - Докторска дисертација 2. део
Д-ТХ-14-ДДИ3-13 - Докторска дисертација 3. део
Д-ТХ-14-ДДИ4-13 - Докторска дисертација 4. део
Д-ТХ-14-ДДИ6-13 - Докторска дисертација 6. део
Д-ТХ-14-СИР1-13 - Студијски истраживачки рад 1
Д-ТХ-14-СИР2-13 - Студијски истраживачки рад 2
Д-ТХ-14-СИР3-13 - Студијски истраживачки рад 3
Д-ТХ-14-СИР4-13 - Студијски истраживачки рад 4
Д-ТХ-14-ТЖБ - Одабрана поглавља из технологије прераде жита и брашна

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Impact of plum processing on the quality and oxidative stability of cold-pressed kernel oil

B. Rabrenović, M. Demin, M. Basić, L. Pezo, D. Mihajlović, F. Softić, Impact of plum processing on the quality and oxidative stability of cold-pressed kernel oil, GRASAS Y ACEITES, Vol. 72, No. 1, pp. е395 - e405, 2021

АуториБиљана Рабреновић, Мирјана Демин, Милица Басић, Лато Пезо, Драгана Михајловић и Филип Софтић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.3989/gya.0100201
ЧасописGRASAS Y ACEITES
Волумен72
Број1
Страна оде395
Страна доe405

Agronomical and nutritional evaluation of quinoa seeds (Chenopodium quinoa Willd.) as an ingredient in bread formulations

R. Stikic, D. Glamoclija, M. Demin, B. Vucelic-Radovic, Z. Jovanovic, D. Milojevic-Opsenica, S. Jacobsen, M. Milovanovic, Agronomical and nutritional evaluation of quinoa seeds (Chenopodium quinoa Willd.) as an ingredient in bread formulations, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, Vol. 55, pp. 132 - 138, 2012

АуториRadmila Stikic, Djordje Glamoclija, Мирјана Демин, Biljana Vucelic-Radovic, Зорица Јовановић, Dusanka Milojevic-Opsenica, Sven-Erik Jacobsen и Mirjana Milovanovic
Година2012
DOI10.1016/j.jcs.2011.10.010
ЧасописJOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Волумен55
Страна од132
Страна до138

Радови у часописима ван SCI листе

Quality parameters of sunflower oil and palm olein during multiple frying

D. Mihajlović, M. Demin, T. Petrović, J. Marković, V. Vujasinović, B. Rabrenović, Quality parameters of sunflower oil and palm olein during multiple frying, Journal of Agricultural Sciences, Vol. 65, No. 1, pp. 61 - 68, 2020

АуториДрагана Михајловић, Мирјана Демин, Тања Петровић, Јована Марковић, Весна Вујасиновић и Биљана Рабреновић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.2298/JAS2001061P
ЧасописJournal of Agricultural Sciences
Волумен65
Број1
Страна од61
Страна до68