Navigacija

prof. dr Mirjana Demin

Redovni profesor
Katedra za tehnologiju ratarskih proizvoda
441-3264
Naučna oblast Nauka o preradi ratarskih sirovina
Datum izbora 27. maj 2020.

Predmeti

O-KV-20-ŽITO - Tehnologija žita
O-MH-20-BRAŠ - Tehnologija brašna
O-TR-20-BRAŠ - Tehnologija brašna
O-TR-20-ŽBG - Žita bez glutena
O-TR-20-ŽITO - Tehnologija žita
O-TR-20-SPR - Stručna praksa
M-MH-20-SPI - Sirovine u prehrambenoj industriji
M-PI-20-MKR - Metode u kontroli kvaliteta ratarskih proizvoda
M-PI-20-MR1 - Master rad - SIR
M-PI-20-NTŽB - Tehnologije u preradi žita i brašna
M-PI-20-SP - Stručna praksa
M-PI-20-SPI - Sirovine u prehrambenoj industriji
M-HH-20-SPI - Sirovine u prehrambenoj industriji
D-TH-20-TŽB - Odabrana poglavlja iz tehnologije prerade žita i brašna
O-MH-14-BRAŠ - Tehnologija brašna
O-TR-14-BRAŠ-13 - Tehnologija brašna
O-TR-14-ŽITO-13 - Tehnologija žita
O-TR-14-OŽIT - Organska prerada žita
O-TR-14-PO1-13 - Praktična obuka 1
O-TR-14-PO2-13 - Praktična obuka 2
O-TR-14-PO3-13 - Praktična obuka 3
O-UB-14-BRAŠ - Tehnologija brašna
M-MH-14-NTŽB - Nove tehnologije u preradi žita i brašna
M-PI-14-NTŽB - Nove tehnologije u preradi žita i brašna
M-UB-14-NTŽB - Nove tehnologije u preradi žita i brašna
M-HH-14-NTŽB - Nove tehnologije u preradi žita i brašna
D-TH-14-DDI2-13 - Doktorska disertacija 2. deo
D-TH-14-DDI3-13 - Doktorska disertacija 3. deo
D-TH-14-DDI4-13 - Doktorska disertacija 4. deo
D-TH-14-DDI6-13 - Doktorska disertacija 6. deo
D-TH-14-SIR1-13 - Studijski istraživački rad 1
D-TH-14-SIR2-13 - Studijski istraživački rad 2
D-TH-14-SIR3-13 - Studijski istraživački rad 3
D-TH-14-SIR4-13 - Studijski istraživački rad 4
D-TH-14-TŽB - Odabrana poglavlja iz tehnologije prerade žita i brašna

Bibliografija

Radovi u časopisima sa SCI liste

Impact of plum processing on the quality and oxidative stability of cold-pressed kernel oil

B. Rabrenović, M. Demin, M. Basić, L. Pezo, D. Mihajlović, F. Softić, Impact of plum processing on the quality and oxidative stability of cold-pressed kernel oil, GRASAS Y ACEITES, Vol. 72, No. 1, pp. e395 - e405, 2021

Autori Biljana Rabrenović, Mirjana Demin, Milica Basić, Lato Pezo, Dragana Mihajlović i Filip Softić
Godina 2021
DOI https://doi.org/10.3989/gya.0100201
Časopis GRASAS Y ACEITES
Volumen 72
Broj 1
Strana od e395
Strana do e405

Agronomical and nutritional evaluation of quinoa seeds (Chenopodium quinoa Willd.) as an ingredient in bread formulations

R. Stikic, D. Glamoclija, M. Demin, B. Vucelic-Radovic, Z. Jovanovic, D. Milojevic-Opsenica, S. Jacobsen, M. Milovanovic, Agronomical and nutritional evaluation of quinoa seeds (Chenopodium quinoa Willd.) as an ingredient in bread formulations, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, Vol. 55, pp. 132 - 138, 2012

Autori Radmila Stikic, Djordje Glamoclija, Mirjana Demin, Biljana Vucelic-Radovic, Zorica Jovanović, Dusanka Milojevic-Opsenica, Sven-Erik Jacobsen i Mirjana Milovanovic
Godina 2012
DOI 10.1016/j.jcs.2011.10.010
Časopis JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Volumen 55
Strana od 132
Strana do 138

Radovi u časopisima van SCI liste

Quality parameters of sunflower oil and palm olein during multiple frying

D. Mihajlović, M. Demin, T. Petrović, J. Marković, V. Vujasinović, B. Rabrenović, Quality parameters of sunflower oil and palm olein during multiple frying, Journal of Agricultural Sciences, Vol. 65, No. 1, pp. 61 - 68, 2020

Autori Dragana Mihajlović, Mirjana Demin, Tanja Petrović, Jovana Marković, Vesna Vujasinović i Biljana Rabrenović
Godina 2020
DOI https://doi.org/10.2298/JAS2001061P
Časopis Journal of Agricultural Sciences
Volumen 65
Broj 1
Strana od 61
Strana do 68