Навигација

проф. др Тања Петровић

Редовни професор
Катедра за технологију конзервисања и врења
441-3265
Научна областНаука о конзервисању и врењу
Датум избора 22. децембар 2021.

Предмети

О-КВ-20-АМБА - Амбалажа и паковање хране
О-КВ-20-КОНЗ - Принципи конзервисања хране
О-МХ-20-АМБА - Амбалажа и паковање хране
О-МХ-20-КОНЗ - Принципи конзервисања хране
О-ТА-20-АМБА - Амбалажа и паковање хране
О-ТА-20-КОНЗ - Принципи конзервисања хране
О-ТР-20-АМБА - Амбалажа и паковање хране
О-ТР-20-КОНЗ - Принципи конзервисања хране
О-УБ-20-АМБА - Амбалажа и паковање хране
О-УБ-20-КОНЗ - Принципи конзервисања хране
М-ПИ-20-МР1 - Мастер рад - СИР
М-ПИ-20-РАКХ - Нове технологије паковања хране
М-ПИ-20-СП - Стручна пракса
О-КВ-14-АМБА-13 - Амбалажа и паковање хране
О-КВ-14-КОНЗ-13 - Принципи конзервисања хране
О-МХ-14-АМБА - Амбалажа и паковање хране
О-МХ-14-КОНЗ - Принципи конзервисања хране
О-ТА-14-АМБА-13 - Амбалажа и паковање хране
О-ТА-14-ПКХ-13 - Принципи конзервисања хране
О-ТР-14-АМБА-13 - Амбалажа и паковање хране
О-ТР-14-КОНЗ - Принципи конзервисања хране
О-УБ-14-АМБА-13 - Амбалажа и паковање хране
О-УБ-14-КОНЗ - Принципи конзервисања хране
М-МХ-14-ПАКХ - Нове технологије паковања хране
М-ПИ-14-ПАКХ - Нове технологије паковања хране
М-УБ-14-ПАКХ - Нове технологије паковања хране
М-ХХ-14-ПАКХ - Нове технологије паковања хране

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Changes of quality and free radical scavenging activity of strawberry and raspberry frozen under different conditions

S. Stevanović, T. Petrović, D. Marković, U. Milovančević, S. Stevanović, T. Urošević, M. Kozarski, Changes of quality and free radical scavenging activity of strawberry and raspberry frozen under different conditions, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, pp. 1 - 15, 2021

АуториСнежана Стевановић, Тања Петровић, Dragan Marković, Uroš Milovančević, Симо Стевановић, Тијана Урошевић и Маја Козарски
Година2021
DOI10.1111/jfpp.15981
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Страна од1
Страна до15

Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.)

D. Mihajlović, A. Kalušević, T. Petrović, D. Đinović, J. Popović-Đorđević, Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.), NOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA, Vol. 47, No. 1, pp. 108 - 113, 2019

АуториДрагана Михајловић, Ana Kalušević, Тања Петровић, Душица Ђиновић и Јелена Поповић-Ђорђевић
Година2019
DOIDOI:47.15835/nbha47111221
ЧасописNOTULAE BOTANICAE HORTI AGROBOTANICI CLUJ-NAPOCA
Волумен47
Број1
Страна од108
Страна до113

Mold / aflatoxin contamination of honey bee collected pollen from different Serbian regions

A. Kostić, T. Petrović, V. Krnjaja, N. Nedić, Ž. Tešić, D. Milojković-Opsenica, M. Barać, S. Stanojević, M. Pešić, Mold / aflatoxin contamination of honey bee collected pollen from different Serbian regions, JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH, Vol. 56, No. 1, pp. 13 - 20, Jan, 2017

АуториАлександар Костић, Тања Петровић, Весна Крњаја, Небојша Недић, Живослав Тешић, Душанка Милојковић-Опсеница, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић и Мирјана Пешић
Година2017
DOIhttp://dx.doi.org/10.1080/00218839.2016.1259897
ЧасописJOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH
Волумен56
Број1
Страна од13
Страна до20

Quantification of viable spray-dried potential probiotic lactobacilli using real-time PCR

Z. Radulović, N. Mirković, B. Bogovič-Matijašić, M. Petrušić, T. Petrović, V. Nedović, Quantification of viable spray-dried potential probiotic lactobacilli using real-time PCR, Archives of Biological Sciences, pp. 1465 - 1472, 2012

АуториЗорица Радуловић, Nemanja Mirković, Bojana Bogovič-Matijašić, Милица Мирковић, Тања Петровић и Виктор Недовић
Година2012
ЧасописArchives of Biological Sciences
Страна од1465
Страна до1472

Радови у часописима ван SCI листе

Quality parameters of sunflower oil and palm olein during multiple frying

D. Mihajlović, M. Demin, T. Petrović, J. Marković, V. Vujasinović, B. Rabrenović, Quality parameters of sunflower oil and palm olein during multiple frying, Journal of Agricultural Sciences, Vol. 65, No. 1, pp. 61 - 68, 2020

АуториДрагана Михајловић, Мирјана Демин, Тања Петровић, Јована Марковић, Весна Вујасиновић и Биљана Рабреновић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.2298/JAS2001061P
ЧасописJournal of Agricultural Sciences
Волумен65
Број1
Страна од61
Страна до68

Mycotoxins and mycotoxin producing fungi in pollen: Review.

A. Kostić, D. Milinčić, T. Petrović, V. Krnjaja, S. Stanojević, M. Barać, Ž. Tešić, M. Pešić, Mycotoxins and mycotoxin producing fungi in pollen: Review., Toxins, Vol. 11, No. 2, pp. 64 - 64, 2019

АуториАлександар Костић, Данијел Милинчић, Тања Петровић, Весна Крњаја, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Живослав Тешић и Мирјана Пешић
Година2019
DOIhttps://doi.org/10.3390/toxins11020064
ЧасописToxins
Волумен11
Број2
Страна од64
Страна до64

Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.)

D. Paunović, A. Kalušević, T. Petrović, T. Urošević, D. Đinović, V. Nedović, J. Popović-Đorđević, Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.), Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj – Napoca, Vol. 47, No. 1, pp. 108 - 113, 2019

АуториDragana Paunović, Ana Kalušević, Тања Петровић, Тијана Урошевић, Dušica Đinović, Виктор Недовић и Јелена Поповић-Ђорђевић
Година2019
DOI47.15835/nbha47111221
ЧасописNotulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj – Napoca
Волумен47
Број1
Страна од108
Страна до113

Natural mycobiota and aflatoxin B1 presence in bee pollen collected in Serbia

T. Petrović, N. Nedić, D. Mihajlović, J. Rajić, K. Matović, Z. Radulović, V. Krnjaja, Natural mycobiota and aflatoxin B1 presence in bee pollen collected in Serbia, Biotechnology in Animal Husbandry, Vol. 30, No. 4, pp. 731 - 741, 2014

АуториТања Петровић, Небојша Недић, Драгана Михајловић, Јасмина Рајић, К Матовић, Зорица Радуловић и Весна Крњаја
Година2014
DOIdoi https://doi.org/10.2298/BAH1404731P
ЧасописBiotechnology in Animal Husbandry
Волумен30
Број4
Страна од731
Страна до741