Навигација

проф. др Тијана Урошевић

Ванредни професор
Катедра за технологију ратарских производа
441-3202
Научна областХемијско инжењерство
Датум избора 22. јануар 2024.

Предмети

О-КВ-20-МОПЕ - Механичке операције
О-КВ-20-ТДО - Топлотне и дифузионе операције
О-МХ-20-МОПЕ - Механичке операције
О-МХ-20-ТДО - Топлотне и дифузионе операције
О-ТА-20-МОПЕ - Механичке операције
О-ТА-20-ТДО - Топлотне и дифузионе операције
О-ТР-20-МОПЕ - Механичке операције
О-ТР-20-ТДО - Топлотне и дифузионе операције
О-УБ-20-МОПЕ - Механичке операције
О-УБ-20-ТДО - Топлотне и дифузионе операције
М-ПИ-20-МОПК - Моделирање и оптимизација поступка конзервисања топлотом
М-ПИ-20-МР1 - Мастер рад - СИР
М-ПИ-20-СП - Стручна пракса
М-ПИ-20-ФПТМ - Феномени преноса топлоте и масе
Д-ТХ-20-МЕМП - Мембрански процеси у прехрамбеној индустрији
О-КВ-14-МОПЕ-13 - Механичке операције
О-КВ-14-ТДО-13 - Топлотне и дифузионе операције
О-МХ-14-МОПЕ - Механичке операције
О-МХ-14-ТДО - Топлотне и дифузионе операције
О-ТА-14-МОПЕ-13 - Механичке операције
О-ТА-14-ТДО-13 - Топлотне и дифузионе операције
О-ТР-14-МАПР - Машине и апарати у преради ратарских сировина
О-ТР-14-МОПЕ-13 - Механичке операције
О-ТР-14-ТДО-13 - Топлотне и дифузионе операције
О-УБ-14-МОПЕ-13 - Механичке операције
О-УБ-14-ТДО-13 - Топлотне и дифузионе операције
М-ПИ-14-МОП - Моделирање и оптимизација поступака конзервисања топлотом
М-ПИ-14-ФПТМ - Феномени преноса топлоте и масе
Д-ТХ-14-MEMП - Мембрански процеси у прехрамбеној индустрији

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Changes of quality and free radical scavenging activity of strawberry and raspberry frozen under different conditions

S. Stevanović, T. Petrović, D. Marković, U. Milovančević, S. Stevanović, T. Urošević, M. Kozarski, Changes of quality and free radical scavenging activity of strawberry and raspberry frozen under different conditions, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, pp. 1 - 15, 2021

АуториСнежана Стевановић, Тања Петровић, Dragan Marković, Uroš Milovančević, Симо Стевановић, Тијана Урошевић и Маја Козарски
Година2021
DOI10.1111/jfpp.15981
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Страна од1
Страна до15

Mikrofiltracija sa periodičnim povratnim ispiranjem kao alternativna tehnika za povećanje fluksa permeata

T. Urošević, D. Povrenović, P. Vukosavljević, I. Urošević, Mikrofiltracija sa periodičnim povratnim ispiranjem kao alternativna tehnika za povećanje fluksa permeata, HEMIJSKA INDUSTRIJA, Vol. 72, No. 2, pp. 59 - 68, 2018

АуториТијана Урошевић, Dragan Povrenović, Предраг Вукосављевић и Ivan Urošević
Година2018
ЧасописHEMIJSKA INDUSTRIJA
Волумен72
Број2
Страна од59
Страна до68

Recent developments in microfiltration and ultrafiltration of fruit juices

T. Urošević, D. Povrenović, P. Vukosavljević, I. Urošević, S. Stevanović, Recent developments in microfiltration and ultrafiltration of fruit juices, FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, Vol. 106, pp. 147 - 161, 2017

АуториТијана Урошевић, Dragan Povrenović, Предраг Вукосављевић, Ivan Urošević и Снежана Стевановић
Година2017
ЧасописFOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Волумен106
Страна од147
Страна до161

Influence of yeast and nutrients on the quality of apricot brandy

I. Urošević, N. Nikićević, L. Stanković, B. Anđelković, T. Urošević, G. Krstić, V. Tešević, Influence of yeast and nutrients on the quality of apricot brandy, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 79, No. 10, pp. 1223 - 1234, 2014

АуториIvan Urošević, Ninoslav Nikićević, Ljubiša Stanković, Boban Anđelković, Тијана Урошевић, Gordana Krstić и Vele Tešević
Година2014
ЧасописJournal of the Serbian Chemical Society
Волумен79
Број10
Страна од1223
Страна до1234

Numerical Study on Hygroscopic Material Drying in Packed Bed

M. Stakić, M. Banjac, T. Urošević, Numerical Study on Hygroscopic Material Drying in Packed Bed, BRAZILIAN JOURNAL OF CHEMICAL ENGINEERING, Vol. 28, No. 2, pp. 273 - 284, 2011

АуториMilan Stakić, Miloš Banjac и Тијана Урошевић
Година2011
ЧасописBRAZILIAN JOURNAL OF CHEMICAL ENGINEERING
Волумен28
Број2
Страна од273
Страна до284

Experimental study and simulation of vibrated fluidized bed drying

M. Stakić, T. Urošević, Experimental study and simulation of vibrated fluidized bed drying, CHEMICAL ENGINEERING AND PROCESSING, Vol. 50, No. 4, pp. 428 - 437, 2011

АуториMilan Stakić и Тијана Урошевић
Година2011
ЧасописCHEMICAL ENGINEERING AND PROCESSING
Волумен50
Број4
Страна од428
Страна до437

Numerical Study of Convective Water Desorption from the Polystyrene Cation Resin CG-8

M. Stakić, A. Nikolić, T. Urošević, Numerical Study of Convective Water Desorption from the Polystyrene Cation Resin CG-8, CHEMICAL ENGINEERING & TECHNOLOGY, Vol. 34, No. 7, pp. 1164 - 1171, 2011

АуториMilan Stakić, Aleksandar Nikolić и Тијана Урошевић
Година2011
ЧасописCHEMICAL ENGINEERING & TECHNOLOGY
Волумен34
Број7
Страна од1164
Страна до1171

Радови у часописима ван SCI листе

Insight into Bioactive Compounds, Antioxidant and Anti-Diabetic Properties of Rosehip (Rosa canina L.)-Based Tisanes with Addition of Hibiscus Flowers (Hibiscus sabdariffa L.) and Saffron (Crocus sativus L.)

D. Vasić, J. Katanić Stanković, T. Urošević, M. Kozarski, N. Naumovski, H. Khan, J. Popović-Đorđević, Insight into Bioactive Compounds, Antioxidant and Anti-Diabetic Properties of Rosehip (Rosa canina L.)-Based Tisanes with Addition of Hibiscus Flowers (Hibiscus sabdariffa L.) and Saffron (Crocus sativus L.), Beverages, Vol. 10, No. 1, pp. 1 - 16, 2024

АуториDušan Vasić, Jelena S. Katanić Stanković, Тијана Урошевић, Маја Козарски, Nenad Naumovski, Haroon Khan и Јелена Поповић-Ђорђевић
Година2024
DOIhttps://doi.org/10.3390/beverages10010001
ЧасописBeverages
Волумен10
Број1
Страна од1
Страна до16

Uticaj smrzavanja u industrijskim uslovima na kvalitet jagode

S. Stevanović, U. Milovančević, M. Otović, D. Marković, A. Leposavić, T. Urošević, Uticaj smrzavanja u industrijskim uslovima na kvalitet jagode, KGH – Klimatizacija, grejanje, hlađenje, Vol. 50, No. 3, pp. 41 - 45, 2021

АуториСнежана Стевановић, Uroš Milovančević, Milena Otović, Dragan Marković, Aleksandar Leposavić и Тијана Урошевић
Година2021
ЧасописKGH – Klimatizacija, grejanje, hlađenje
Волумен50
Број3
Страна од41
Страна до45

Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.)

D. Paunović, A. Kalušević, T. Petrović, T. Urošević, D. Đinović, V. Nedović, J. Popović-Đorđević, Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.), Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj – Napoca, Vol. 47, No. 1, pp. 108 - 113, 2019

АуториDragana Paunović, Ana Kalušević, Тања Петровић, Тијана Урошевић, Dušica Đinović, Виктор Недовић и Јелена Поповић-Ђорђевић
Година2019
DOI47.15835/nbha47111221
ЧасописNotulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj – Napoca
Волумен47
Број1
Страна од108
Страна до113