проф. др Тијана Урошевић
441-3202 | |
Научна област | Хемијско инжењерство |
---|---|
Датум избора | 22. јануар 2024. |
Предмети
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Changes of quality and free radical scavenging activity of strawberry and raspberry frozen under different conditions
S. Stevanović, T. Petrović, D. Marković, U. Milovančević, S. Stevanović, T. Urošević, M. Kozarski, Changes of quality and free radical scavenging activity of strawberry and raspberry frozen under different conditions, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, pp. 1 - 15, 2021
Аутори | Снежана Стевановић, Тања Петровић, Dragan Marković, Uroš Milovančević, Симо Стевановић, Тијана Урошевић и Маја Козарски |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | 10.1111/jfpp.15981 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
Страна од | 1 |
Страна до | 15 |
Mikrofiltracija sa periodičnim povratnim ispiranjem kao alternativna tehnika za povećanje fluksa permeata
T. Urošević, D. Povrenović, P. Vukosavljević, I. Urošević, Mikrofiltracija sa periodičnim povratnim ispiranjem kao alternativna tehnika za povećanje fluksa permeata, HEMIJSKA INDUSTRIJA, Vol. 72, No. 2, pp. 59 - 68, 2018
Аутори | Тијана Урошевић, Dragan Povrenović, Предраг Вукосављевић и Ivan Urošević |
---|---|
Година | 2018 |
Часопис | HEMIJSKA INDUSTRIJA |
Волумен | 72 |
Број | 2 |
Страна од | 59 |
Страна до | 68 |
Recent developments in microfiltration and ultrafiltration of fruit juices
T. Urošević, D. Povrenović, P. Vukosavljević, I. Urošević, S. Stevanović, Recent developments in microfiltration and ultrafiltration of fruit juices, FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, Vol. 106, pp. 147 - 161, 2017
Аутори | Тијана Урошевић, Dragan Povrenović, Предраг Вукосављевић, Ivan Urošević и Снежана Стевановић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING |
Волумен | 106 |
Страна од | 147 |
Страна до | 161 |
Influence of yeast and nutrients on the quality of apricot brandy
I. Urošević, N. Nikićević, L. Stanković, B. Anđelković, T. Urošević, G. Krstić, V. Tešević, Influence of yeast and nutrients on the quality of apricot brandy, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 79, No. 10, pp. 1223 - 1234, 2014
Аутори | Ivan Urošević, Ninoslav Nikićević, Ljubiša Stanković, Boban Anđelković, Тијана Урошевић, Gordana Krstić и Vele Tešević |
---|---|
Година | 2014 |
Часопис | Journal of the Serbian Chemical Society |
Волумен | 79 |
Број | 10 |
Страна од | 1223 |
Страна до | 1234 |
Numerical Study on Hygroscopic Material Drying in Packed Bed
M. Stakić, M. Banjac, T. Urošević, Numerical Study on Hygroscopic Material Drying in Packed Bed, BRAZILIAN JOURNAL OF CHEMICAL ENGINEERING, Vol. 28, No. 2, pp. 273 - 284, 2011
Аутори | Milan Stakić, Miloš Banjac и Тијана Урошевић |
---|---|
Година | 2011 |
Часопис | BRAZILIAN JOURNAL OF CHEMICAL ENGINEERING |
Волумен | 28 |
Број | 2 |
Страна од | 273 |
Страна до | 284 |
Experimental study and simulation of vibrated fluidized bed drying
M. Stakić, T. Urošević, Experimental study and simulation of vibrated fluidized bed drying, CHEMICAL ENGINEERING AND PROCESSING, Vol. 50, No. 4, pp. 428 - 437, 2011
Аутори | Milan Stakić и Тијана Урошевић |
---|---|
Година | 2011 |
Часопис | CHEMICAL ENGINEERING AND PROCESSING |
Волумен | 50 |
Број | 4 |
Страна од | 428 |
Страна до | 437 |
Numerical Study of Convective Water Desorption from the Polystyrene Cation Resin CG-8
M. Stakić, A. Nikolić, T. Urošević, Numerical Study of Convective Water Desorption from the Polystyrene Cation Resin CG-8, CHEMICAL ENGINEERING & TECHNOLOGY, Vol. 34, No. 7, pp. 1164 - 1171, 2011
Аутори | Milan Stakić, Aleksandar Nikolić и Тијана Урошевић |
---|---|
Година | 2011 |
Часопис | CHEMICAL ENGINEERING & TECHNOLOGY |
Волумен | 34 |
Број | 7 |
Страна од | 1164 |
Страна до | 1171 |
Радови у часописима ван SCI листе
Insight into Bioactive Compounds, Antioxidant and Anti-Diabetic Properties of Rosehip (Rosa canina L.)-Based Tisanes with Addition of Hibiscus Flowers (Hibiscus sabdariffa L.) and Saffron (Crocus sativus L.)
D. Vasić, J. Katanić Stanković, T. Urošević, M. Kozarski, N. Naumovski, H. Khan, J. Popović-Đorđević, Insight into Bioactive Compounds, Antioxidant and Anti-Diabetic Properties of Rosehip (Rosa canina L.)-Based Tisanes with Addition of Hibiscus Flowers (Hibiscus sabdariffa L.) and Saffron (Crocus sativus L.), Beverages, Vol. 10, No. 1, pp. 1 - 16, 2024
Аутори | Dušan Vasić, Jelena S. Katanić Stanković, Тијана Урошевић, Маја Козарски, Nenad Naumovski, Haroon Khan и Јелена Поповић-Ђорђевић |
---|---|
Година | 2024 |
DOI | https://doi.org/10.3390/beverages10010001 |
Часопис | Beverages |
Волумен | 10 |
Број | 1 |
Страна од | 1 |
Страна до | 16 |
Uticaj smrzavanja u industrijskim uslovima na kvalitet jagode
S. Stevanović, U. Milovančević, M. Otović, D. Marković, A. Leposavić, T. Urošević, Uticaj smrzavanja u industrijskim uslovima na kvalitet jagode, KGH – Klimatizacija, grejanje, hlađenje, Vol. 50, No. 3, pp. 41 - 45, 2021
Аутори | Снежана Стевановић, Uroš Milovančević, Milena Otović, Dragan Marković, Aleksandar Leposavić и Тијана Урошевић |
---|---|
Година | 2021 |
Часопис | KGH – Klimatizacija, grejanje, hlađenje |
Волумен | 50 |
Број | 3 |
Страна од | 41 |
Страна до | 45 |
Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.)
D. Paunović, A. Kalušević, T. Petrović, T. Urošević, D. Đinović, V. Nedović, J. Popović-Đorđević, Assessment of Chemical and Antioxidant Properties of Fresh and Dried Rosehip (Rosa canina L.), Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj – Napoca, Vol. 47, No. 1, pp. 108 - 113, 2019
Аутори | Dragana Paunović, Ana Kalušević, Тања Петровић, Тијана Урошевић, Dušica Đinović, Виктор Недовић и Јелена Поповић-Ђорђевић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | 47.15835/nbha47111221 |
Часопис | Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj – Napoca |
Волумен | 47 |
Број | 1 |
Страна од | 108 |
Страна до | 113 |