Навигација

проф. др Снежана Стевановић

Ванредни професор
Катедра за технологију конзервисања и врења
441-3226
Научна областНаука о конзервисању и врењу
Датум избора 11. јул 2023.

Предмети

О-КВ-20-СПР - Стручна пракса
О-КВ-20-ТХЛА - Технолошке основе хлађења
О-КВ-20-ХСПП - Хлађење и смрзавање прехрамбених производа
О-ТА-20-ТХЛА - Технолошке основе хлађења
О-ТР-20-ТХЛА - Технолошке основе хлађења
О-УБ-20-ТХЛА - Технолошке основе хлађења
М-ПИ-20-ЗХС - Технологија хлађења и смрзавања
Д-ТХ-20-ТХЛ - Одабрана поглавља из технологије хлађења и смрзавања прехрамбених производа
О-АЕ-14-ОПТ - Основи прехрамбене технологије
О-ВВ-14-ТХЛА-12 - Технологија хлађења
О-КВ-14-ПО1 - Практична обука 1
О-КВ-14-ТХЛА-13 - Технолошке основе хлађења
О-КВ-14-ХСПП-13 - Хлађење и смрзавање прехрамбених производа
О-ТА-14-ТХЛА-13 - Технолошке основе хлађења
О-ТР-14-ТХЛА-13 - Технолошке основе хлађења
О-ХК-14-ТХЛА-13 - Технологија хлађења
М-ПИ-14-ТХЛС - Трендови у технологији хлађења и смрзавања
М-ХХ-14-ТХЛС - Трендови у технологији хлађења и смрзавања
Д-ТХ-14-ТХЛ-13 - Одабрана поглавља из технологије хлађења и смрзавања прехрамбених производа

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Changes of quality and free radical scavenging activity of strawberry and raspberry frozen under different conditions

S. Stevanović, T. Petrović, D. Marković, U. Milovančević, S. Stevanović, T. Urošević, M. Kozarski, Changes of quality and free radical scavenging activity of strawberry and raspberry frozen under different conditions, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, pp. 1 - 15, 2021

АуториСнежана Стевановић, Тања Петровић, Dragan Marković, Uroš Milovančević, Симо Стевановић, Тијана Урошевић и Маја Козарски
Година2021
DOI10.1111/jfpp.15981
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Страна од1
Страна до15

Recent developments in microfiltration and ultrafiltration of fruit juices

T. Urošević, D. Povrenović, P. Vukosavljević, I. Urošević, S. Stevanović, Recent developments in microfiltration and ultrafiltration of fruit juices, FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING, Vol. 106, pp. 147 - 161, 2017

АуториТијана Урошевић, Dragan Povrenović, Предраг Вукосављевић, Ivan Urošević и Снежана Стевановић
Година2017
ЧасописFOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Волумен106
Страна од147
Страна до161

Радови у часописима ван SCI листе

Biomass as a Renewable Energy Source, Economics of Agriculture

S. Stevanović, Snežana Stevanović, Biomass as a Renewable Energy Source, Economics of Agriculture, Ekonomika poljoprivrede, Vol. 69, No. 1, pp. 195 - 209, 2022

АуториСимо Стевановић и Снежана Стевановић
Година2022
DOI10.5937/ekoPolj2201195S
ЧасописEkonomika poljoprivrede
Волумен69
Број1
Страна од195
Страна до209

Uticaj smrzavanja u industrijskim uslovima na kvalitet jagode

S. Stevanović, U. Milovančević, M. Otović, D. Marković, A. Leposavić, T. Urošević, Uticaj smrzavanja u industrijskim uslovima na kvalitet jagode, KGH – Klimatizacija, grejanje, hlađenje, Vol. 50, No. 3, pp. 41 - 45, 2021

АуториСнежана Стевановић, Uroš Milovančević, Milena Otović, Dragan Marković, Aleksandar Leposavić и Тијана Урошевић
Година2021
ЧасописKGH – Klimatizacija, grejanje, hlađenje
Волумен50
Број3
Страна од41
Страна до45

Regional characteristics of market production of fruit and grapes in Serbia

S. Stevanović, Snežana Stevanović, Svjetlana Janković-Šoja, Regional characteristics of market production of fruit and grapes in Serbia, Ekonomika poljoprivrede, Vol. 65, No. 1, pp. 201 - 214, 2018

АуториСимо Стевановић, Снежана Стевановић и Свјетлана Јанковић-Шоја
Година2018
DOIdoi: 10.5937/ekoPolj1801201S
ЧасописEkonomika poljoprivrede
Волумен65
Број1
Страна од201
Страна до214