Навигација

проф. др Милица Мирковић

Ванредни професор
Катедра за технолошку микробиологију
441-3326 / 441-3201
Научна областТехнолошка микробиологија
Датум избора 12. јул 2022.

Предмети

О-ЗО-20-МИКР - Микробиологија
О-КВ-20-СП - Санитација погона
О-МХ-20-ИМА - Индустријски микроорганизми у храни анималног порекла
О-МХ-20-СП - Санитација погона
О-МХ-20-СПР - Стручна пракса
О-УБ-20-СП - Санитација погона
М-МХ-20-БММ - Примена биоактивних материја микробиолошког порекла
М-МХ-20-ИМИК - Индустријска микробиологија
М-МХ-20-ММХ - Методе у микробиологији хране
М-МХ-20-МР1 - Мастер рад - СИР
М-МХ-20-ПМХ - Патогени микроорганизми у храни
М-МХ-20-ПФХ - Пробиотици у производњи функционалне хране
М-МХ-20-СП - Стручна пракса
М-ПИ-20-ММХ - Методе у микробиологији хране
C-ТМ-20-СПР - Стручна пракса
C-ТМ-20-СР1 - Специјалистички рад 1
C-ТМ-20-ТМИК - Технолошка микробиологија
Д-ТХ-20-ВКТМ - Микробиологија хране и предиктивна микробиологија
Д-ТХ-20-ГЕМ - Генетика микроорганизама
Д-ТХ-20-ММА - Микробиолошке методе анализе
Д-ТХ-20-ОПТМ - Одабрана поглавља из технолошке микробиологије
О-ЗО-14-МИКР - Микробиологија
О-КВ-14-СП-13 - Санитација погона
О-МХ-14-ИМА - Индустријски микроорганизми у храни анималног порекла
О-МХ-14-МАХ - Микробиолошке методе анализе хране
О-МХ-14-ОМХ - Основи микробиологије хране
О-МХ-14-ПО1 - Практична обука 1
О-МХ-14-ПРПР - Пробиотици и пребиотици
О-МХ-14-СП - Санитација погона
О-ТА-14-МИКА - Микробиологија анималних производа
О-ТА-14-СП-13 - Санитација погона
О-ТР-14-СП-13 - Санитација погона
О-УБ-14-СП-13 - Санитација погона
Д-ТХ-14-ВКТМ - Микробиологија хране и предиктивна микробиологија
Д-ТХ-14-ГЕМ-13 - Генетика микроорганизама
Д-ТХ-14-МИХ - Одабрана поглавља из технолошке микробиологије
Д-ТХ-14-ММА-13 - Микробиолошке методе анализе

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Probiotic yogurt and cheese from ultrafiltered milk: Sensory quality and viability of free-living and spray dried Lactiplantibacillus plantarum 564 and Lactiplantibacillus plantarum 299v

M. Mirković, N. Mirković, J. Miočinović, A. Radulović, D. Paunović, M. Ilić, Z. Radulović, Probiotic yogurt and cheese from ultrafiltered milk: Sensory quality and viability of free-living and spray dried Lactiplantibacillus plantarum 564 and Lactiplantibacillus plantarum 299v, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, pp. 15713 - 15713, 2021

АуториМилица Мирковић, Nemanja Mirković, Јелена Миочиновић, Ana Radulović, Dušanka Paunović, Mila Ilić и Зорица Радуловић
Година2021
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Страна од15713
Страна до15713

Food safety at home: Serbian students

A. Radulović, I. Marklinder, М. Мирковић, Ј. Миочиновић, S. Janković-Šoja, Food safety at home: Serbian students, BRITISH FOOD JOURNAL, pp. 3689 - 3703, 2021

АуториAna Radulović, Ingela Marklinder, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић и Свјетлана Јанковић-Шоја
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1108/BFJ-10-2020-0983
ЧасописBRITISH FOOD JOURNAL
Страна од3689
Страна до3703

Autochthonous Enterococcus durans PFMI565 and Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1–4 in Bio-Control of Listeria monocytogenes in Ultrafiltered Cheese

M. Ivanović, N. Mirković, M. Mirković, J. Miočinović, A. Radulović, T. Šolević Knudsen, Z. Radulović, Autochthonous Enterococcus durans PFMI565 and Lactococcus lactis subsp. lactis BGBU1–4 in Bio-Control of Listeria monocytogenes in Ultrafiltered Cheese, Foods, pp. 1448 - 1448, 2021

АуториMarina Ivanović, Nemanja Mirković, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић, Ana Radulović, Tatjana Šolević Knudsen и Зорица Радуловић
Година2021
ЧасописFoods
Страна од1448
Страна до1448

Food safety at home: Serbian students

A. Radulović, I. Marklinder, M. Mirković, J. Miočinović, S. Janković-Šoja, Food safety at home: Serbian students, BRITISH FOOD JOURNAL, Vol. 123, No. 11, pp. 3689 - 3703, 2021

АуториАна Радуловић, Ингела Марклиндер, Милица Мирковић, Јелена Миочиновић и Свјетлана Јанковић-Шоја
Година2021
ЧасописBRITISH FOOD JOURNAL
Волумен123
Број11
Страна од3689
Страна до3703

The Sensory Quality and Volatile Profile of Dark Chocolate Enriched with Encapsulated Probiotic Lactobacillus plantarm Bacteria

M. Mirković, S. Seratlić, K. Kilcawley, D. Mannion, N. Mirković, Z. Radulović, The Sensory Quality and Volatile Profile of Dark Chocolate Enriched with Encapsulated Probiotic Lactobacillus plantarm Bacteria, SENSORS, pp. 2570 - 2570, 2018

АуториМилица Мирковић, Sanja Seratlić, Kieran Kilcawley, David Mannion, Nemanja Mirković и Зорица Радуловић
Година2018
ЧасописSENSORS
Страна од2570
Страна до2570

Listeria monocytogenes – Danger for health safety vegetable production

I. Kljujev, V. Raičević, J. Jovičić-Petrović, B. Vujović, M. Mirković, M. Rothballer, Listeria monocytogenes – Danger for health safety vegetable production, MICROBIAL PATHOGENESIS, Vol. 120, pp. 23 - 31, 2018

АуториИгор Кљујев, Вера Раичевић, Јелена Јовичић-Петровић, Bojana Vujović, Милица Мирковић и Michael Rothballer
Година2018
ЧасописMICROBIAL PATHOGENESIS
Волумен120
Страна од23
Страна до31

Survival of Spray-Dried and Free-Cells of Potential Probiotic Lactobacillus plantarum 564 in Soft Goat Cheese

Z. Radulović, J. Miočinović, N. Mirković, M. Mirković, D. Paunović, M. Ivanović, S. Seratlić, Survival of Spray-Dried and Free-Cells of Potential Probiotic Lactobacillus plantarum 564 in Soft Goat Cheese, ANIMAL SCIENCE JOURNAL, pp. 1849 - 1854, 2017

АуториЗорица Радуловић, Јелена Миочиновић, Nemanja Mirković, Милица Мирковић, Dušanka Paunović, Marina Ivanović и Sanja Seratlić
Година2017
ЧасописANIMAL SCIENCE JOURNAL
Страна од1849
Страна до1854

The application of autochthonous potential probiotic Lactobacillus planatarum 564 in fish oil fortified yoghurt production

Z. Radulović, D. Paunović, M. Petrušić, N. Mirković, J. Miočinović, D. Kekuš, D. Obradović, The application of autochthonous potential probiotic Lactobacillus planatarum 564 in fish oil fortified yoghurt production, Archives of Biological Sciences, pp. 15 - 22, 2015

АуториЗорица Радуловић, Dušanka Paunović, Милица Мирковић, Nemanja Mirković, Јелена Миочиновић, Dušan Kekuš и Dragojlo Obradović
Година2015
ЧасописArchives of Biological Sciences
Страна од15
Страна до22

Viability of probiotic strains Lactobacillus acidophilus NCFM® and Bifidobacteruim lactis HN019 and their impact on sensory and rheological properties of milk and dark chocolates during storage for 180 days

J. Laličić-Petronijević, J. Popov-Raljić, D. Obradović, Z. Radulović, D. Paunović, M. Petrušić, L. Pezo, Viability of probiotic strains Lactobacillus acidophilus NCFM® and Bifidobacteruim lactis HN019 and their impact on sensory and rheological properties of milk and dark chocolates during storage for 180 days, JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS, pp. 541 - 550, 2015

АуториЈованка Лаличић-Петронијевић, Jovanka Popov-Raljić, Dragojlo Obradović, Зорица Радуловић, Dušanka Paunović, Милица Мирковић и Lato Pezo
Година2015
ЧасописJOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Страна од541
Страна до550

Quantification of viable spray-dried potential probiotic lactobacilli using real-time PCR

Z. Radulović, N. Mirković, B. Bogovič-Matijašić, M. Petrušić, T. Petrović, V. Nedović, Quantification of viable spray-dried potential probiotic lactobacilli using real-time PCR, Archives of Biological Sciences, pp. 1465 - 1472, 2012

АуториЗорица Радуловић, Nemanja Mirković, Bojana Bogovič-Matijašić, Милица Мирковић, Тања Петровић и Виктор Недовић
Година2012
ЧасописArchives of Biological Sciences
Страна од1465
Страна до1472