М-МХ-20-МР1 - Мастер рад - СИР
Спецификација предмета | ||||
---|---|---|---|---|
Назив | Мастер рад - СИР | |||
Акроним | М-МХ-20-МР1 | |||
Студијски програм | Прехрамбена технологија | |||
Модул | Микробиологија хране и животне средине | |||
Тип студија | мастер академске студије | |||
Наставник (предавач) | ||||
Наставник/сарадник (вежбе) | ||||
Наставник/сарадник (ДОН) | ||||
Број ЕСПБ | 8.0 | Статус предмета | обавезан | |
Условљност другим предметима | Положени сви испити предвиђени студијским програмом | Облик условљености | ||
Циљеви изучавања предмета | - да студент, у сарадњи са ментором, кроз све фазе израде и одбране мастер рада, прошири знања, усаврши постојеће и стекне додатне вештине потребне за самосталну израду и презентацију будућих радова и пројеката. - да се студент подстакне на даље усавршавање и напредовање у научно-истраживачком раду кроз специјалистичке и докторске студије. | |||
Исходи учења (стечена знања) | Очекивани исход је одбрањени мастер рад, који студента оспособљава да самостално сагледа, анализира, осмисли, постави и реализује: технолошко решење, процес, пројекат, научни рад или сл. Од студента се очекује и да се оспособи за: критичко размишљање, аналитичку процену података и планирање будућег научног рада и усавршавања у области микробиологије хране и животне средине | |||
Садржај предмета | ||||
Садржај теоријске наставе | Мастер рад представља истраживачки рад студента у коме се он упознаје са методологијом истраживања у области. Након обављеног истраживања студент припрема завршни рад у форми која садржи следећа поглавља: Увод, Предмет истраживања, Извори података и методе истраживања, Резултати и дискусија, Закључак, Преглед литературе. | |||
Садржај практичне наставе | Самостално обављање експерименталног дела теме, уз супервизију ментора. | |||
Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године | ||||
Предавања | Вежбе | ДОН | Студијски и истраживачки рад | Остали часови |
0 | 0 | 8 | ||
Методе извођења наставе | Упознавање са методологијом истраживања у области прехрамбене технологије. Експериментални рад у циљу савладавања различитих метода која се корсисте у области микробиологије хране и животне средине. Након обављеног истраживања студент анализира и обрађује добијене податке, анализира одговарајућу литературу, а затим пише мастер рад. | |||
Оцена знања (максимални број поена 100) | ||||
Предиспитне обавезе | Поена | Завршни испит | Поена | |
Активности у току предавања | Писмени испит | |||
Практична настава | Усмени испит | 70 | ||
Пројекти | ||||
Колоквијуми | 10 | |||
Семинари | 20 |