Навигација

М-МХ-20-МР1 - Мастер рад - СИР

Спецификација предмета
НазивМастер рад - СИР
АкронимМ-МХ-20-МР1
Студијски програмПрехрамбена технологија
МодулМикробиологија хране и животне средине
Тип студијамастер академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
    Наставник/сарадник (ДОН)
      Број ЕСПБ8.0Статус предметаобавезан
      Условљност другим предметимаПоложени сви испити предвиђени студијским програмомОблик условљености
      Циљеви изучавања предмета- да студент, у сарадњи са ментором, кроз све фазе израде и одбране мастер рада, прошири знања, усаврши постојеће и стекне додатне вештине потребне за самосталну израду и презентацију будућих радова и пројеката. - да се студент подстакне на даље усавршавање и напредовање у научно-истраживачком раду кроз специјалистичке и докторске студије.
      Исходи учења (стечена знања)Очекивани исход је одбрањени мастер рад, који студента оспособљава да самостално сагледа, анализира, осмисли, постави и реализује: технолошко решење, процес, пројекат, научни рад или сл. Од студента се очекује и да се оспособи за: критичко размишљање, аналитичку процену података и планирање будућег научног рада и усавршавања у области микробиологије хране и животне средине
      Садржај предмета
      Садржај теоријске наставеМастер рад представља истраживачки рад студента у коме се он упознаје са методологијом истраживања у области. Након обављеног истраживања студент припрема завршни рад у форми која садржи следећа поглавља: Увод, Предмет истраживања, Извори података и методе истраживања, Резултати и дискусија, Закључак, Преглед литературе.
      Садржај практичне наставеСамостално обављање експерименталног дела теме, уз супервизију ментора.
      Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
      ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
      008
      Методе извођења наставеУпознавање са методологијом истраживања у области прехрамбене технологије. Експериментални рад у циљу савладавања различитих метода која се корсисте у области микробиологије хране и животне средине. Након обављеног истраживања студент анализира и обрађује добијене податке, анализира одговарајућу литературу, а затим пише мастер рад.
      Оцена знања (максимални број поена 100)
      Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
      Активности у току предавањаПисмени испит
      Практична наставаУсмени испит70
      Пројекти
      Колоквијуми10
      Семинари20