M-MH-20-MR1 - Master rad - SIR
| Specifikacija predmeta | ||||
|---|---|---|---|---|
| Naziv | Master rad - SIR | |||
| Akronim | M-MH-20-MR1 | |||
| Studijski program | Prehrambena tehnologija | |||
| Modul | Mikrobiologija hrane i životne sredine | |||
| Tip studija | master akademske studije | |||
| Nastavnik (predavač) | ||||
| Nastavnik/saradnik (vežbe) | ||||
| Nastavnik/saradnik (DON) | ||||
| Broj ESPB | 8.0 | Status predmeta | obavezan | |
| Uslovljnost drugim predmetima | Položeni svi ispiti predviđeni studijskim programom | Oblik uslovljenosti | ||
| Ciljevi izučavanja predmeta | - da student, u saradnji sa mentorom, kroz sve faze izrade i odbrane master rada, proširi znanja, usavrši postojeće i stekne dodatne veštine potrebne za samostalnu izradu i prezentaciju budućih radova i projekata. - da se student podstakne na dalje usavršavanje i napredovanje u naučno-istraživačkom radu kroz specijalističke i doktorske studije. | |||
| Ishodi učenja (stečena znanja) | Očekivani ishod je odbranjeni master rad, koji studenta osposobljava da samostalno sagleda, analizira, osmisli, postavi i realizuje: tehnološko rešenje, proces, projekat, naučni rad ili sl. Od studenta se očekuje i da se osposobi za: kritičko razmišljanje, analitičku procenu podataka i planiranje budućeg naučnog rada i usavršavanja u oblasti mikrobiologije hrane i životne sredine | |||
| Sadržaj predmeta | ||||
| Sadržaj teorijske nastave | Master rad predstavlja istraživački rad studenta u kome se on upoznaje sa metodologijom istraživanja u oblasti. Nakon obavljenog istraživanja student priprema završni rad u formi koja sadrži sledeća poglavlja: Uvod, Predmet istraživanja, Izvori podataka i metode istraživanja, Rezultati i diskusija, Zaključak, Pregled literature. | |||
| Sadržaj praktične nastave | Samostalno obavljanje eksperimentalnog dela teme, uz superviziju mentora. | |||
| Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine | ||||
| Predavanja | Vežbe | DON | Studijski i istraživački rad | Ostali časovi |
| 0 | 0 | 8 | ||
| Metode izvođenja nastave | Upoznavanje sa metodologijom istraživanja u oblasti prehrambene tehnologije. Eksperimentalni rad u cilju savladavanja različitih metoda koja se korsiste u oblasti mikrobiologije hrane i životne sredine. Nakon obavljenog istraživanja student analizira i obrađuje dobijene podatke, analizira odgovarajuću literaturu, a zatim piše master rad. | |||
| Ocena znanja (maksimalni broj poena 100) | ||||
| Predispitne obaveze | Poena | Završni ispit | Poena | |
| Aktivnosti u toku predavanja | Pismeni ispit | |||
| Praktična nastava | Usmeni ispit | 70 | ||
| Projekti | ||||
| Kolokvijumi | 10 | |||
| Seminari | 20 | |||
