Navigacija

M-MH-20-MR1 - Master rad - SIR

Specifikacija predmeta
Naziv Master rad - SIR
Akronim M-MH-20-MR1
Studijski program Prehrambena tehnologija
Modul Mikrobiologija hrane i životne sredine
Tip studija master akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
    Nastavnik/saradnik (DON)
      Broj ESPB 8.0 Status predmeta obavezan
      Uslovljnost drugim predmetima Položeni svi ispiti predviđeni studijskim programom Oblik uslovljenosti
      Ciljevi izučavanja predmeta - da student, u saradnji sa mentorom, kroz sve faze izrade i odbrane master rada, proširi znanja, usavrši postojeće i stekne dodatne veštine potrebne za samostalnu izradu i prezentaciju budućih radova i projekata. - da se student podstakne na dalje usavršavanje i napredovanje u naučno-istraživačkom radu kroz specijalističke i doktorske studije.
      Ishodi učenja (stečena znanja) Očekivani ishod je odbranjeni master rad, koji studenta osposobljava da samostalno sagleda, analizira, osmisli, postavi i realizuje: tehnološko rešenje, proces, projekat, naučni rad ili sl. Od studenta se očekuje i da se osposobi za: kritičko razmišljanje, analitičku procenu podataka i planiranje budućeg naučnog rada i usavršavanja u oblasti mikrobiologije hrane i životne sredine
      Sadržaj predmeta
      Sadržaj teorijske nastave Master rad predstavlja istraživački rad studenta u kome se on upoznaje sa metodologijom istraživanja u oblasti. Nakon obavljenog istraživanja student priprema završni rad u formi koja sadrži sledeća poglavlja: Uvod, Predmet istraživanja, Izvori podataka i metode istraživanja, Rezultati i diskusija, Zaključak, Pregled literature.
      Sadržaj praktične nastave Samostalno obavljanje eksperimentalnog dela teme, uz superviziju mentora.
      Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
      Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
      0 0 8
      Metode izvođenja nastave Upoznavanje sa metodologijom istraživanja u oblasti prehrambene tehnologije. Eksperimentalni rad u cilju savladavanja različitih metoda koja se korsiste u oblasti mikrobiologije hrane i životne sredine. Nakon obavljenog istraživanja student analizira i obrađuje dobijene podatke, analizira odgovarajuću literaturu, a zatim piše master rad.
      Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
      Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
      Aktivnosti u toku predavanja Pismeni ispit
      Praktična nastava Usmeni ispit 70
      Projekti
      Kolokvijumi 10
      Seminari 20