проф. др Александар Костић
441-3148lok.3148 |
Научна област | Хемија |
---|---|
Датум избора | 24. јун 2021. |
Предмети
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Phytochemical characterization and antioxidant potential of Allium ursinum L. cultivated on different soil types - a preliminary study
С. Горданић, Д. Радановић, С. Вуковић, С. Колашинац, С. Килибарда, Т. Марковић, Đ. Moravčević, А. Костић, Phytochemical characterization and antioxidant potential of Allium ursinum L. cultivated on different soil types - a preliminary study, Emirates Journal of Food and Agriculture, Vol. 34, No. 11, pp. 904 - 914, Oct, 2022
Аутори | Стефан Горданић, Драгоја Радановић, Сандра Вуковић, Стефан Колашинац, Софија Килибарда, Татјана Марковић, Ђорђе Моравчевић и Александар Костић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | 10.9755/ejfa.2022.v34.i11.2958 |
Часопис | Emirates Journal of Food and Agriculture |
Волумен | 34 |
Број | 11 |
Страна од | 904 |
Страна до | 914 |
Polyphenol bioaccessibility and antioxidant properties of in vitro digested spray-dried thermally-treated skimmed goat milk enriched with pollen
A. Kostić, D. Milinčić, N. Stanisavljević, U. Gašić, S. Lević, M. Kojić, Ž. Tešić, V. Nedović, M. Barać, M. Pešić, Polyphenol bioaccessibility and antioxidant properties of in vitro digested spray-dried thermally-treated skimmed goat milk enriched with pollen, FOOD CHEMISTRY, Vol. 351, pp. 129310 - 129310, Jul, 2021
Аутори | Александар Костић, Данијел Милинчић, Немања Станисављевић, Урош Гашић, Стева Левић, Милан Којић, Живослав Тешић, Виктор Недовић, Мирољуб Бараћ и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2021.129310 |
Часопис | FOOD CHEMISTRY |
Волумен | 351 |
Страна од | 129310 |
Страна до | 129310 |
Phenolic compounds and biopotential of grape pomace extracts from Prokupac red variety
D. Milinčić, N. Stanisavljević, A. Kostić, S. Soković Bajić, M. Kojić, U. Gašić, M. Barać, S. Stanojević, Ž. Tešić, M. Pešić, Phenolic compounds and biopotential of grape pomace extracts from Prokupac red variety, FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT, Vol. 138, pp. 110739 - 110739, Mar, 2021
Аутори | Данијел Милинчић, Немања Станисављевић, Александар Костић, Светлана Соковић Бајић, Милан Којић, Урош Гашић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.lwt.2020.110739 |
Часопис | FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT |
Волумен | 138 |
Страна од | 110739 |
Страна до | 110739 |
In vitro assessment of pesticide residues bioaccessibility in conventionally grown blueberries as affected by complex food matrix
D. Milinčić, U. Vojinović, А. Костић, М. Пешић, B. Špirović, Д. Бркић, M. Stević, M. Kojić, N. Stanisavljević, In vitro assessment of pesticide residues bioaccessibility in conventionally grown blueberries as affected by complex food matrix, CHEMOSPHERE, Vol. 252, pp. 1 - 12, 2020
Аутори | Danijel Milinčić, Uroš Vojinović, Александар Костић, Мирјана Пешић, Bojana Špirović, Драгица Бркић, Милан Стевић, Milan Kojić и Nemanja Stanisavljević |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.chemosphere.2020.126568 |
Часопис | CHEMOSPHERE |
Волумен | 252 |
Страна од | 1 |
Страна до | 12 |
The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses
Tanja Vučić, Danijel Milinčić, Slađana Žilić, Ivana Ignjatović-Sredović, Zlatan Sarić, Olivera Ećim-Đurić, Aleksandar Kostić, Miroljub Barać, The effect of in vitro digestion on antioxidant properties of water-soluble and insoluble protein fractions of traditional Serbian white- brined cheeses, MLJEKARSTVO, Vol. 70, pp. 253 - 265, 2020
Аутори | Тања Вучић, Данијел Милинчић, Слађана Жилић, Ивана Средовић Игњатовић, Златан Сарић, Оливера Ећим - Ђурић, Александар Костић и Мирољуб Бараћ |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.15567/mljekarstvo.2020.0403 |
Часопис | MLJEKARSTVO |
Волумен | 70 |
Страна од | 253 |
Страна до | 265 |
Polyphenolic profiles, antioxidant, and in vitro anticancer activities of the seeds of Puno and Titicaca quinoa cultivars
R. Stikić, D. Milinčić, A. Kostić, Z Jovanović, U. Gašić, Ž. Tešić, N. Djordjević, S. Savić, B. Czekus, M. Pešić, Polyphenolic profiles, antioxidant, and in vitro anticancer activities of the seeds of Puno and Titicaca quinoa cultivars, CEREAL CHEMISTRY, Vol. 97, pp. 626 - 633, 2020
Аутори | Radmila Stikić, Danijel Milinčić, Александар Костић, Зорица Јовановић, Uroš Gašić, Živoslav Tešić, Nataša Djordjević, Sladjana Savić, Boriz Czekus и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | 10.1002/cche.10278 |
Часопис | CEREAL CHEMISTRY |
Волумен | 97 |
Страна од | 626 |
Страна до | 633 |
Nutritional and techno-functional properties of monofloral bee-collected sunflower (Helianthus annuus L.) pollen
A. Kostić, D. Milinčić, B. Špirović Trifunović, S. Stanojević, S. Lević, N. Nedić, V. Nedović, Ž. Tešić, M. Pešić, Nutritional and techno-functional properties of monofloral bee-collected sunflower (Helianthus annuus L.) pollen, Emirates Journal of Food and Agriculture, Vol. 32, No. 11, pp. 768 - 777, Nov, 2020
Аутори | Александар Костић, Данијел Милинчић, Бојана Шпировић Трифуновић, Слађана Станојевић, Стева Левић, Небојша Недић, Виктор Недовић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | http://dx.doi.org/10.9755/ejfa.2020.v32.i11.2188 |
Часопис | Emirates Journal of Food and Agriculture |
Волумен | 32 |
Број | 11 |
Страна од | 768 |
Страна до | 777 |
Grape seed flour of different grape pomaces: Fatty acid profile, soluble sugar profile and nutritional value
D. Milinčić, A. Kostić, B. Špirović Trifunović, Ž. Tešić, T. Tosti, A. Dramićanin, M. Barać, M. Pešić, Grape seed flour of different grape pomaces: Fatty acid profile, soluble sugar profile and nutritional value, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 85, No. 3, pp. 305 - 319, Jan, 2020
Аутори | Данијел Милинчић, Александар Костић, Бојана Шпировић Трифуновић, Живослав Тешић, Томислав Тости, Александра Драмићанин, Мирољуб Бараћ и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | http://dx.doi.org/10.2298/JSC190713117M |
Часопис | Journal of the Serbian Chemical Society |
Волумен | 85 |
Број | 3 |
Страна од | 305 |
Страна до | 319 |
Balkans’ Asteraceae as a source of biologically active compounds for pharmaceutical and food industry-review
A. Kostić, P. Janaćković, S. Kolašinac, Z. Dajić - Stevanović, Balkans’ Asteraceae as a source of biologically active compounds for pharmaceutical and food industry-review, CHEMISTRY & BIODIVERSITY, Vol. 17, No. 6, pp. e2000097 - e2000097, Jun, 2020
Аутори | Александар Костић, Пеђа Јанаћковић, Стефан Колашинац и Зора Дајић - Стевановић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1002/cbdv.202000097 |
Часопис | CHEMISTRY & BIODIVERSITY |
Волумен | 17 |
Број | 6 |
Страна од | e2000097 |
Страна до | e2000097 |
The fatty acid and triacylglycerol profiles of conventionally and organically produced grains of maize, spelt and buckwheat
J. Golijan, D. Milinčić, R. Petronijević, M. Pešić, M. Barać, M. Sečanski, S. Lekić, A. Kostić, The fatty acid and triacylglycerol profiles of conventionally and organically produced grains of maize, spelt and buckwheat, JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, Vol. 90, pp. 102845 - 102845, Sep, 2019
Аутори | Јелена Голијан, Данијел Милинчић, Радивој Петронијевић, Мирјана Пешић, Мирољуб Бараћ, Миле Сечански, Славољуб Лекић и Александар Костић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.jcs.2019.102845 |
Часопис | JOURNAL OF CEREAL SCIENCE |
Волумен | 90 |
Страна од | 102845 |
Страна до | 102845 |
Polyphenolic profile and antioxidant properties of bee-collected pollen from sunflower (Helianthus annuus L.) plant
A. Kostić, D. Milinčić, U. Gašić, N. Nedić, S. Stanojević, Ž. Tešić, M. Pešić, Polyphenolic profile and antioxidant properties of bee-collected pollen from sunflower (Helianthus annuus L.) plant, FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT, Vol. 112, pp. 108244 - 108244, Jun, 2019
Аутори | Александар Костић, Данијел Милинчић, Урош Гашић, Небојша Недић, Слађана Станојевић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.lwt.2019.06.011 |
Часопис | FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT |
Волумен | 112 |
Страна од | 108244 |
Страна до | 108244 |
Phytochemical analysis and total antioxidant capacity of rhizome, above-ground vegetative parts and flower of three Iris species
A. Kostić, U. Gašić, M. Pešić, S. Stanojević, M. Barać, M. Mačukanović - Jocić, S. Avramov, Ž. Tešić, Phytochemical analysis and total antioxidant capacity of rhizome, above-ground vegetative parts and flower of three Iris species, CHEMISTRY & BIODIVERSITY, Vol. 16, No. 3, pp. e1800565 - e1800565, Mar, 2019
Аутори | Александар Костић, Урош Гашић, Мирјана Пешић, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Марина Мачукановић - Јоцић, Стеван Аврамов и Живослав Тешић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1002/cbdv.201800565 |
Часопис | CHEMISTRY & BIODIVERSITY |
Волумен | 16 |
Број | 3 |
Страна од | e1800565 |
Страна до | e1800565 |
The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses
Miroljub Barac, Тanja Vucic, Sladjana Zilic, Мirjana Pesic, Мarina Sokovic, Јovana Petrovic, Аleksandar Kostic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Danijel Milincic, The Effect of In Vitro Digestion on Antioxidant, ACE-Inhibitory and Antimicrobial Potentials of Traditional Serbian White-Brined Cheeses, Foods, Vol. 8, No. 3, pp. 94 - /, 2019
Аутори | Мирољуб Бараћ, Тања Вучић, Слађана Жилић, Мирјана Пешић, Марина Соковић, Јована Петровић, Александар Костић, Ивана Средовић Игњатовић и Данијел Милинчић |
---|---|
Година | 2019 |
Часопис | Foods |
Волумен | 8 |
Број | 3 |
Страна од | 94 |
Страна до | / |
The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin
Miroljub Barac, Mirjana Pesic, Sladjana Zilic, Milenko Smiljanic, Ivana Sredovic Ignjatovic, Tanja Vucic, Аleksandar Kostic, Danijel Milincic, The influence of milk type on proteolysis and antioxidant capacity of white-brined cheese manufactured from high-heat-treated milk pretreated with chymosin, Foods, Vol. 8, pp. 128 - /, 2019
Аутори | Мирољуб Бараћ, Мирјана Пешић, Слађана Жилић, Миленко Смиљанић, Ивана Средовић Игњатовић, Тања Вучић, Александар Костић и Данијел Милинчић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.3390/foods8040128 |
Часопис | Foods |
Волумен | 8 |
Страна од | 128 |
Страна до | / |
Bioaccumulation process and health risk assessment of toxic elements in tomato fruit grown under Zn nutrition treatment
S. Kolašinac, P. Bosnić, S. Lekić, J. Golijan, T. Petrović, G. Todorović, A. Kostić, Bioaccumulation process and health risk assessment of toxic elements in tomato fruit grown under Zn nutrition treatment, ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT, Vol. 190, No. 9, pp. 508 - 508, Aug, 2018
Аутори | Стефан Колашинац, Предраг Боснић, Славољуб Лекић, Јелена Голијан, Тања Петровић, Горан Тодоровић и Александар Костић |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1007/s10661-018-6886-x |
Часопис | ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT |
Волумен | 190 |
Број | 9 |
Страна од | 508 |
Страна до | 508 |
Mold / aflatoxin contamination of honey bee collected pollen from different Serbian regions
A. Kostić, T. Petrović, V. Krnjaja, N. Nedić, Ž. Tešić, D. Milojković-Opsenica, M. Barać, S. Stanojević, M. Pešić, Mold / aflatoxin contamination of honey bee collected pollen from different Serbian regions, JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH, Vol. 56, No. 1, pp. 13 - 20, Jan, 2017
Аутори | Александар Костић, Тања Петровић, Весна Крњаја, Небојша Недић, Живослав Тешић, Душанка Милојковић-Опсеница, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1080/00218839.2016.1259897 |
Часопис | JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH |
Волумен | 56 |
Број | 1 |
Страна од | 13 |
Страна до | 20 |
Preliminary investigation of mineral content of pollen collected from different Serbian maize hybrids – is there any potential nutritional value?
A. Kostić, L. Kaluđerović, B. Dojčinović, M. Barać, V. Babić, M. Mačukanović - Jocić, Preliminary investigation of mineral content of pollen collected from different Serbian maize hybrids – is there any potential nutritional value?, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, Vol. 97, No. 9, pp. 2803 - 2809, Sep, 2017
Аутори | Александар Костић, Лазар Калуђеровић, Биљана Дојчиновић, Мирољуб Бараћ, Војка Бабић и Марина Мачукановић - Јоцић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1002/jsfa.8108 |
Часопис | JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE |
Волумен | 97 |
Број | 9 |
Страна од | 2803 |
Страна до | 2809 |
Content and weekly intake of essential and toxic elements in Serbian vegetables
J. Popović-Đorđević, N. Bokan, A. Dramićanin, I. Brčeski, A. Kostić, Content and weekly intake of essential and toxic elements in Serbian vegetables, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY, Vol. 18, No. 3, pp. 889 - 898, Mar, 2017
Аутори | Јелена Поповић-Ђорђевић, Никола Бокан, Александра Драмићанин, Илија Брчески и Александар Костић |
---|---|
Година | 2017 |
Часопис | JOURNAL OF ENVIRONMENTAL PROTECTION AND ECOLOGY |
Волумен | 18 |
Број | 3 |
Страна од | 889 |
Страна до | 898 |
Fatty acid’s profile of Serbian bee-collected pollen – chemotaxonomic and nutritional approach
A. Kostić, M. Pešić, D. Trbović, R. Petronijević, A. Dramićanin, D. Milojković-Opsenica, Ž. Tešić, Fatty acid’s profile of Serbian bee-collected pollen – chemotaxonomic and nutritional approach, JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH, Vol. 56, No. 5, pp. 533 - 542, May, 2017
Аутори | Александар Костић, Мирјана Пешић, Дејана Трбовић, Радивој Петронијевић, Александра Драмићанин, Душанка Милојковић-Опсеница и Живослав Тешић |
---|---|
Година | 2017 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1080/00218839.2017.1356206 |
Часопис | JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH |
Волумен | 56 |
Број | 5 |
Страна од | 533 |
Страна до | 542 |
Physicochemical properties and techno-functional properties of bee pollen collected in Serbia
A. Kostić, M. Barać, S. Stanojević, D. Milojković-Opsenica, Ž. Tešić, B. Šikoparija, P. Radišić, M. Prentović, M. Pešić, Physicochemical properties and techno-functional properties of bee pollen collected in Serbia, FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT, Vol. 62, No. 1, pp. 301 - 309, Jan, 2015
Аутори | Александар Костић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић, Душанка Милојковић-Опсеница, Живослав Тешић, Бранко Шикопарија, Предраг Радишић, Марија Прентовић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2015 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2015.01.031 |
Часопис | FOOD SCIENCE &TECHNOLOGY-LWT |
Волумен | 62 |
Број | 1 |
Страна од | 301 |
Страна до | 309 |
The influence of addition of polyacrylic hydrogel on protein, minerals and trace elements content in milk protein solutions
A. Kostić, M. Pešić, M. Barać, S. Stanojević, Č. Lačnjevac, O. Maćej, M. Stojanović, The influence of addition of polyacrylic hydrogel on protein, minerals and trace elements content in milk protein solutions, FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, Vol. 52, No. 1, pp. 128 - 134, 2014
Аутори | Александар Костић, Мирјана Пешић, Мирољуб Бараћ, Слађана Станојевић, Часлав Лачњевац, Огњен Маћеј и Мирјана Стојановић |
---|---|
Година | 2014 |
Часопис | FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY |
Волумен | 52 |
Број | 1 |
Страна од | 128 |
Страна до | 134 |
The effects of the pH values of swelling medium on the kinetics of PAA hydrogel swelling
J. Jovanović, B. Adnađević, A. Kostić, The effects of the pH values of swelling medium on the kinetics of PAA hydrogel swelling, JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE, Vol. 116, No. 2, pp. 1036 - 1043, 2010
Аутори | Јелена Јовановић, Боривој Аднађевић и Александар Костић |
---|---|
Година | 2010 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1002/app.31501 |
Часопис | JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE |
Волумен | 116 |
Број | 2 |
Страна од | 1036 |
Страна до | 1043 |
Comparison of the swelling kinetics of a partially neutralized poly(acrylic acid) hydrogel in distilled water
A. Kostić, J. Jovanović, B. Adnađević, A. Popović, Comparison of the swelling kinetics of a partially neutralized poly(acrylic acid) hydrogel in distilled water, Journal of the Serbian Chemical Society, Vol. 72, No. 11, pp. 1139 - 1153, 2007
Аутори | Александар Костић, Јелена Јовановић, Боривој Аднађевић и Александар Поповић |
---|---|
Година | 2007 |
DOI | http://dx.doi.org/10.2298/JSC0711139K |
Часопис | Journal of the Serbian Chemical Society |
Волумен | 72 |
Број | 11 |
Страна од | 1139 |
Страна до | 1153 |
Kinetics of Cu2+ binding to the poly(acrylic acid) hydrogel
A. Kostić, J. Jovanović, B. Adnađević, A. Popović, Kinetics of Cu2+ binding to the poly(acrylic acid) hydrogel, RUSSIAN JOURNAL OF PHYSICAL CHEMISTRY, Vol. 81, No. 9, pp. 1374 - 1379, 2007
Аутори | Александар Костић, Јелена Јовановић, Боривој Аднађевић и Александар Поповић |
---|---|
Година | 2007 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1134/S0036024407090051 |
Часопис | RUSSIAN JOURNAL OF PHYSICAL CHEMISTRY |
Волумен | 81 |
Број | 9 |
Страна од | 1374 |
Страна до | 1379 |
Радови у часописима ван SCI листе
A detailed survey of agroecological status of Allium ursinum across the Republic of Serbia: Mineral composition and bioaccumulation potential
S. Gordanić, A. Kostić, Đ. Krstić, S. Vuković, S. Kilibarda, T. Marković, Đ. Moravčević, A detailed survey of agroecological status of Allium ursinum across the Republic of Serbia: Mineral composition and bioaccumulation potential, Heliyon, Vol. 9, No. 11, pp. 1 - 16, Nov, 2023
Аутори | Stefan Gordanić, Александар Костић, Đurđa Krstić, Sandra Vuković, Sofija Kilibarda, Tatjana Marković и Ђорђе Моравчевић |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.heliyon.2023.e22134 |
Часопис | Heliyon |
Волумен | 9 |
Број | 11 |
Страна од | 1 |
Страна до | 16 |
Spatial distribution of major and trace elements in artificial lakes in Serbia: health risk indices and suitability of water for drinking and irrigation purposes
G. Marković, А. Костић, Л. Калуђеровић, R. Maletić, Н. Пантелић, Ј. Поповић-Ђорђевић, J. Šrtbački, J. Cakić, B. Dojčinović, A. Giuffre, Spatial distribution of major and trace elements in artificial lakes in Serbia: health risk indices and suitability of water for drinking and irrigation purposes, ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT, pp. 1237 - 1260, Sep, 2023
Аутори | Goran Marković, Александар Костић, Лазар Калуђеровић, Радојка Малетић, Небојша Пантелић, Јелена Поповић-Ђорђевић, Jana Šrtbački, Jovan Cakić, Biljana Dojčinović и Angelo Maria Giuffre |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https:// doi.org/ 10.1007/s10661- 023- 11740-6. |
Часопис | ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT |
Страна од | 1237 |
Страна до | 1260 |
Elemental Profile, General Phytochemical Composition and Bioaccumulation Abilities of Selected Allium Species Biofortified with Selenium under Open Field Conditions
S. Vuković, Đ. Moravčević, J. Gvozdanović Varga, B. Dojčinović, А. Вујошевић, И. Пећинар, S. Kilibarda, А. Костић, Elemental Profile, General Phytochemical Composition and Bioaccumulation Abilities of Selected Allium Species Biofortified with Selenium under Open Field Conditions, Plants, Vol. 12, No. 2, pp. 1 - 19, Jan, 2023
Аутори | Сандра Вуковић, Ђорђе Моравчевић, Јелица Гвоздановић Варга, Биљана Дојчиновић, Ана Вујошевић, Илинка Пећинар, Софија Килибарда и Александар Костић |
---|---|
Година | 2023 |
DOI | https://doi.org/10.3390/plants12020349 |
Часопис | Plants |
Волумен | 12 |
Број | 2 |
Страна од | 1 |
Страна до | 19 |
Hieracium waldsteinii (Asteraceae) and Onosma stellulata (Boraginaceae) as a source of antioxidant and antimicrobial agents
A. Kostić, M. Mačukanović - Jocić, D. Milinčić, J. Petrović, U. Gašić, N. Gligorijević, S. Jarić, M. Soković, Ž. Tešić, M. Pešić, Hieracium waldsteinii (Asteraceae) and Onosma stellulata (Boraginaceae) as a source of antioxidant and antimicrobial agents, CHEMISTRY & BIODIVERSITY, Vol. 19, No. 4, pp. e202200069 - e202200069, Apr, 2022
Аутори | Александар Костић, Марина Мачукановић - Јоцић, Данијел Милинчић, Јована Петровић, Урош Гашић, Невенка Глигоријевић, Снежана Јарић, Марина Соковић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1002/cbdv.202200069 |
Часопис | CHEMISTRY & BIODIVERSITY |
Волумен | 19 |
Број | 4 |
Страна од | e202200069 |
Страна до | e202200069 |
Raman spectroscopy as a useful tool in nutritional determination and distinction of Allium species
S. Vuković, Ђ. Моравчевић, J. Gvozdanović-Varga, А. Костић, А. Вујошевић, S. Kilibarda, I. Pećinar, Raman spectroscopy as a useful tool in nutritional determination and distinction of Allium species, Biology and life science forum, pp. 1 - 6, 2022
Аутори | Sandra Vuković, Ђорђе Моравчевић, Jelica Gvozdanović-Varga, Александар Костић, Ана Вујошевић, Sofija Kilibarda и Илинка Пећинар |
---|---|
Година | 2022 |
Часопис | Biology and life science forum |
Страна од | 1 |
Страна до | 6 |
Bioaccessibility of phenolic compounds and antioxidant properties of goat-milk powder fortified with grape-pomace-seed extract after In Vitro gastrointestinal digestion
D. Milinčić, N. Stanisavljević, A. Kostić, U. Gašić, S. Stanojević, Ž. Tešić, M. Pešić, Bioaccessibility of phenolic compounds and antioxidant properties of goat-milk powder fortified with grape-pomace-seed extract after In Vitro gastrointestinal digestion, Antioxidants , Vol. 11, No. 11, pp. 2164 - 2164, Nov, 2022
Аутори | Данијел Милинчић, Немања Станисављевић, Александар Костић, Урош Гашић, Слађана Станојевић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.3390/antiox11112164 |
Часопис | Antioxidants |
Волумен | 11 |
Број | 11 |
Страна од | 2164 |
Страна до | 2164 |
Micro/trace/toxic elements and insecticide residues level in monofloral bee-collected sunflower pollen- health risk assessment
A. Kostić, B. Dojčinović, B. Špirović Trifunović, D. Milinčić, N. Nedić, S. Stanojević, M. Pešić, Micro/trace/toxic elements and insecticide residues level in monofloral bee-collected sunflower pollen- health risk assessment, JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES, Vol. 57, No. 7, pp. 568 - 575, May, 2022
Аутори | Александар Костић, Биљана Дојчиновић, Бојана Шпировић Трифуновић, Данијел Милинчић, Небојша Недић, Слађана Станојевић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.1080/03601234.2022.2079348 |
Часопис | JOURNAL OF ENVIRONMENTAL SCIENCE AND HEALTH: PART B, PESTICIDES, FOOD CONTAMINANTS, AND AGRICULTURAL WASTES |
Волумен | 57 |
Број | 7 |
Страна од | 568 |
Страна до | 575 |
Health benefits and applications of goji berries in functional food products development: a review
B. Vidović, D. Milinčić, M. Marčetić, J. Đuriš, T. Ilić, A. Kostić, M. Pešić, Health benefits and applications of goji berries in functional food products development: a review, Antioxidants , Vol. 11, No. 2, pp. 248 - 248, Feb, 2022
Аутори | Бојана Видовић, Данијел Милинчић, Мирјана Марчетић, Јелена Ђуриш, Тијана Илић, Александар Костић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.3390/antiox11020248 |
Часопис | Antioxidants |
Волумен | 11 |
Број | 2 |
Страна од | 248 |
Страна до | 248 |
Carotenoids- New applications of „old“ pigments
S. Kolašinac, Z. Dajić - Stevanović, S. Kilibarda, A. Kostić, Carotenoids- New applications of „old“ pigments, PHYTON-INTERNATIONAL JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY, Vol. 90, No. 4, pp. 1041 - 1062, Feb, 2021
Аутори | Стефан Колашинац, Зора Дајић - Стевановић, Софија Килибарда и Александар Костић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | http://dx.doi.org/10.32604/phyton.2021.015996 |
Часопис | PHYTON-INTERNATIONAL JOURNAL OF EXPERIMENTAL BOTANY |
Волумен | 90 |
Број | 4 |
Страна од | 1041 |
Страна до | 1062 |
Phenolic Compounds and Antioxidant Properties of Field-Grown and In Vitro Leaves, and Calluses in Blackberry and Blueberry
T. Kolarević, D. Milinčić, T. Vujović, U. Gašić, LJ. Prokić, A. Kostić, R. Cerovic, S. Stanojević, Ž. Tešić, M. Pešić, Phenolic Compounds and Antioxidant Properties of Field-Grown and In Vitro Leaves, and Calluses in Blackberry and Blueberry, Horticulturae, Vol. 7, No. 11, pp. 1 - 17, 2021
Аутори | Tijana Kolarević, Danijel Milinčić, Tatjana Vujović, Uroš Gašić, Љиљана Прокић, Александар Костић, Radosav Cerovic, Слађана Станојевић, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.3390/horticulturae7110420 |
Часопис | Horticulturae |
Волумен | 7 |
Број | 11 |
Страна од | 1 |
Страна до | 17 |
Phenolic and free amino acid profiles of bee bread and bee pollen with the same botanical origin - similarities and differences
N. Ecem Bayram, Y. Can Gerçek, S. Çelik, M. Nazli, A. Kostić, A. Dramićanin, А. Özkök, Phenolic and free amino acid profiles of bee bread and bee pollen with the same botanical origin - similarities and differences, Arabian Journal of Chemistry, Vol. 14, No. 3, pp. 103004 - 103004, Jan, 2021
Аутори | Nesrin Ecem Bayram, Yusuf Can Gerçek, Saffet Çelik, Mayda Nazli, Александар Костић, Александра Драмићанин и Асли Özkök |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.arabjc.2021.103004 |
Часопис | Arabian Journal of Chemistry |
Волумен | 14 |
Број | 3 |
Страна од | 103004 |
Страна до | 103004 |
Phytochemical profile and antioxidant properties of bee-collected artichoke (Cynara scolymus) pollen
A. Kostić, D. Milinčić, N. Nedić, U. Gašić, B. Špirović Trifunović, D. Vojt, Ž. Tešić, M. Pešić, Phytochemical profile and antioxidant properties of bee-collected artichoke (Cynara scolymus) pollen, Antioxidants , Vol. 10, No. 7, pp. 1091 - 1091, Jul, 2021
Аутори | Александар Костић, Данијел Милинчић, Небојша Недић, Урош Гашић, Бојана Шпировић Трифуновић, Денис Војт, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.3390/antiox10071091 |
Часопис | Antioxidants |
Волумен | 10 |
Број | 7 |
Страна од | 1091 |
Страна до | 1091 |
Skimmed goat milk powder enriched with grape pomace seed extract: Phenolics and protein characterization and antioxidant properties
D. Milinčić, A. Kostić, U. Gašić, S. Lević, S. Stanojević, M. Barać, Ž. Tešić, V. Nedović, M. Pešić, Skimmed goat milk powder enriched with grape pomace seed extract: Phenolics and protein characterization and antioxidant properties, Biomolecules, Vol. 11, No. 7, pp. 965 - 965, Jul, 2021
Аутори | Данијел Милинчић, Александар Костић, Урош Гашић, Стева Левић, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Живослав Тешић, Виктор Недовић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.3390/biom11070965 |
Часопис | Biomolecules |
Волумен | 11 |
Број | 7 |
Страна од | 965 |
Страна до | 965 |
The application of pollen as functional food and feed ingredient - the present and perspectives
A. Kostić, D. Milinčić, M. Barać, M. Shariati, Ž. Tešić, M. Pešić, The application of pollen as functional food and feed ingredient - the present and perspectives, Biomolecules, Vol. 10, No. 1, pp. 84 - 84, Jan, 2020
Аутори | Александар Костић, Данијел Милинчић, Мирољуб Бараћ, Мухамед Схариати, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.3390/biom10010084 |
Часопис | Biomolecules |
Волумен | 10 |
Број | 1 |
Страна од | 84 |
Страна до | 84 |
Mycotoxins and mycotoxin producing fungi in pollen: Review.
A. Kostić, D. Milinčić, T. Petrović, V. Krnjaja, S. Stanojević, M. Barać, Ž. Tešić, M. Pešić, Mycotoxins and mycotoxin producing fungi in pollen: Review., Toxins, Vol. 11, No. 2, pp. 64 - 64, 2019
Аутори | Александар Костић, Данијел Милинчић, Тања Петровић, Весна Крњаја, Слађана Станојевић, Мирољуб Бараћ, Живослав Тешић и Мирјана Пешић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | https://doi.org/10.3390/toxins11020064 |
Часопис | Toxins |
Волумен | 11 |
Број | 2 |
Страна од | 64 |
Страна до | 64 |
Physicochemical properties of waters in Soutern Banat (Serbia): Potential leaching of some trace elements from ground and human health risk
A. Kostić, N. Pantelić, L. Kaluđerović, J. Jonaš, B. Dojčinović, J. Popović-Đorđević, Physicochemical properties of waters in Soutern Banat (Serbia): Potential leaching of some trace elements from ground and human health risk, Exposure & Health, Vol. 8, No. 2, pp. 227 - 238, Feb, 2016
Аутори | Александар Костић, Небојша Пантелић, Лазар Калуђеровић, Јармила Јонаш, Биљана Дојчиновић и Јелена Поповић-Ђорђевић |
---|---|
Година | 2016 |
DOI | http://dx.doi.org/10.1007/s12403-016-0197-7 |
Часопис | Exposure & Health |
Волумен | 8 |
Број | 2 |
Страна од | 227 |
Страна до | 238 |