Навигација

М-ХХ-20-ПРАХ - Провера аутентичности хране

Спецификација предмета
НазивПровера аутентичности хране
АкронимМ-ХХ-20-ПРАХ
Студијски програмПрехрамбена технологија
МодулХемија и биохемија хране
Тип студијамастер академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ5.0Статус предметаизборни
    Условљност другим предметимаНемаОблик условљености
    Циљеви изучавања предмета
    Исходи учења (стечена знања)
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставе
    Садржај практичне наставе
    Литература
    1. Ракоњац, В. (2012): Основи генетике. Драганић.
    2. Downey, G. (2016): Advances in food authenticity testing: improving quality throughout the food chain. Woodhead Publishing, Elsevier Ltd., Amsterdam, The Netherlands.
    3. Watson, R. R. Preedy, V. R. (2016): Genetically modified organisms in food: production, safety, regulation and public health. Academic Press, Elsevier Ltd., Amsterdam, The Netherlands.
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    202
    Методе извођења наставеПредавања у комбинацији са студијским истраживачким радом и интерактивним методама наставе и учења се примењују у свим наставним поглављима предмета у одређеном обиму.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавања5Писмени испит
    Практична наставаУсмени испит50
    Пројекти20
    Колоквијуми
    Семинари25