Navigacija

M-HH-20-PRAH - Provera autentičnosti hrane

Specifikacija predmeta
Naziv Provera autentičnosti hrane
Akronim M-HH-20-PRAH
Studijski program Prehrambena tehnologija
Modul Hemija i biohemija hrane
Tip studija master akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 5.0 Status predmeta izborni
    Uslovljnost drugim predmetima Nema Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta
    Ishodi učenja (stečena znanja)
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave
    Sadržaj praktične nastave
    Literatura
    1. Rakonjac, V. (2012): Osnovi genetike. Draganić.
    2. Downey, G. (2016): Advances in food authenticity testing: improving quality throughout the food chain. Woodhead Publishing, Elsevier Ltd., Amsterdam, The Netherlands.
    3. Watson, R. R. Preedy, V. R. (2016): Genetically modified organisms in food: production, safety, regulation and public health. Academic Press, Elsevier Ltd., Amsterdam, The Netherlands.
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    2 0 2
    Metode izvođenja nastave Predavanja u kombinaciji sa studijskim istraživačkim radom i interaktivnim metodama nastave i učenja se primenjuju u svim nastavnim poglavljima predmeta u određenom obimu.
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja 5 Pismeni ispit
    Praktična nastava Usmeni ispit 50
    Projekti 20
    Kolokvijumi
    Seminari 25