Навигација

проф. др Снежана Јовановић

Редовни професор
Катедра за технологију анималних производа
441-3121
Научна областНаука о млеку
Датум избора 14. децембар 2011.

Предмети

О-ТА-20-ОБМЛ - Обрада млека
О-ТА-20-СЛАД - Технологија сладоледа
О-ТА-20-ТМЛ2 - Технологија млека 2
М-МХ-20-ТПХ - Технолошки поступци производње хране
М-ПИ-20-СП - Стручна пракса
М-ПИ-20-ТПХ - Технолошки поступци производње хране
М-ПИ-20-ТФМЛ - Технолошка и функционална својства млека
М-ХХ-20-ТПХ - Технолошки поступци производње хране
Д-ТХ-20-ТКАП - Одабрана поглавља из технологије и квалитета производа анималног порекла
Д-ТХ-20-ТСАП - Технолошка својства сировина анималног порекла
О-АЕ-14-ОПТ - Основи прехрамбене технологије
О-ТА-14-МУТА - Машине и уређаји у технологији анималних производа
О-ТА-14-ОБМЛ-13 - Обрада млека
О-ТА-14-СЛАД - Технологија сладоледа
О-ТА-14-ТПАП-13 - Традиционални производи анималног порекла
О-ТА-14-ТПМЛ-13 - Технологија пратећих производа у индустрији млека
М-ПИ-14-ТФМЛ - Технолошка и функционална својства млека
М-ХХ-14-ТФМ - Технолошка и функционална својства млека
Д-ТХ-14-ОПМ-13 - Одабрана поглавља из обраде и прераде млека
Д-ТХ-14-ХФМ-13 - Одабрана поглавља из хемије и физике млека

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions

Н. Кљајевић, И. Томашевић, З. Милорадовић, А. Недељковић, Ј. Миочиновић, S. Jovanović, Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 1, pp. 299 - 303, 2018

АуториНемања Кајевић, Игор Томашевић, Зорана Милорадовић, Александар Недељковић, Јелена Миочиновић и Снежана Јовановић
Година2018
ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Волумен55
Број1
Страна од299
Страна до303

Textural and physico-chemical characteristics of white brined goat cheeses made from frozen milk and curd. The use of square I - distance statistics

N. Kljajević, Z. Miloradović, Ј. Миочиновић, S. Jovanović, Textural and physico-chemical characteristics of white brined goat cheeses made from frozen milk and curd. The use of square I - distance statistics, MLJEKARSTVO, Vol. 67, No. 2, pp. 130 - 137, 2017

АуториNemanja Kljajević, Zorana Miloradović, Јелена Миочиновић и Снежана Јовановић
Година2017
ЧасописMLJEKARSTVO
Волумен67
Број2
Страна од130
Страна до137

Influence of the frozen storage period on the coagulation properties of caprine milk

N. Kljajević, S. Jovanović, Z. Miloradović, O. Maćej, T. Vučić, I. Zdravković, Influence of the frozen storage period on the coagulation properties of caprine milk, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 58, pp. 36 - 38, 2016

АуториNemanja Kljajević, Снежана Јовановић, Zorana Miloradović, Ognjen Maćej, Tanja Vučić и Igor Zdravković
Година2016
ЧасописINTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Волумен58
Страна од36
Страна до38

The effect of heat treatment of caprine milk on the composition of cheese whey.

Z. Miloradović, O. Maćej, N. Kljjajević, S. Jovanović, T. Vučić, I. Zdravković, The effect of heat treatment of caprine milk on the composition of cheese whey., INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 58, pp. 39 - 42, 2016

АуториZorana Miloradović, Ognjen Maćej, Nemanja Kljjajević, Снежана Јовановић, Tanja Vučić и Igor Zdravković
Година2016
ЧасописINTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Волумен58
Страна од39
Страна до42

The effect of heat treatment and skimming on precipitate formation in caprine and bovine milks

Z. Miloradović, N. Kljajević, S. Jovanović, T. Vučić, O. Maćej, The effect of heat treatment and skimming on precipitate formation in caprine and bovine milks, JOURNAL OF DAIRY RESEARCH, Vol. 82, No. 1, pp. 22 - 28, 2015

АуториZorana Miloradović, Nemanja Kljajević, Снежана Јовановић, Tanja Vučić и Ognjen Maćej
Година2015
ЧасописJOURNAL OF DAIRY RESEARCH
Волумен82
Број1
Страна од22
Страна до28

Primary proteolysis of white brined goat cheese monitored by high molarity Tris buffer SDS- PAGE system

М. Бараћ, M. Smiljanić, М. Пешић, С. Станојевић, S. Jovanović, O. Maćej, Primary proteolysis of white brined goat cheese monitored by high molarity Tris buffer SDS- PAGE system, MLJEKARSTVO, Vol. 63, No. 3, pp. 122 - 131, 2013

АуториМирољуб Бараћ, Milenko Smiljanić, Мирјана Пешић, Слађана Станојевић, Снежана Јовановић и Ognjen Maćej
Година2013
ЧасописMLJEKARSTVO
Волумен63
Број3
Страна од122
Страна до131

Artisanal Vlasina Raw Goat's Milk Cheese: Evaluation and Selection of Autochthonous Lactic Acid Bacteria as Starter Cultures.

A. Terzić-Vidojević, M. Tolinački, M. Nikolić, K. Veljović, S. Jovanović, O. Maćej, L. Topisirović, Artisanal Vlasina Raw Goat's Milk Cheese: Evaluation and Selection of Autochthonous Lactic Acid Bacteria as Starter Cultures., FOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, Vol. 51, No. 4, pp. 554 - 563, 2013

АуториAmarela Terzić-Vidojević, Maja Tolinački, Milica Nikolić, Katarina Veljović, Снежана Јовановић, Ognjen Maćej и Ljubiša Topisirović
Година2013
ЧасописFOOD TECHNOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
Волумен51
Број4
Страна од554
Страна до563

Effects of high hidrostatic pressure on the viscosity of β-lactoglobulin solution

D. Marjanović, S. Jovanović, A. Baars, М. Бараћ, Effects of high hidrostatic pressure on the viscosity of β-lactoglobulin solution, MLJEKARSTVO, Vol. 62, No. 2, pp. 135 - 144, 2011

АуториDanijela Marjanović, Снежана Јовановић, Albert Baars и Мирољуб Бараћ
Година2011
ЧасописMLJEKARSTVO
Волумен62
Број2
Страна од135
Страна до144

SDS-PAGE Analysis of Soluble Proteins in Reconstituted Milk Exposed to Different Heat Treatment

S. Jovanović, М. Бараћ, O. Maćej, T. Vučić, Č. Lačnjevac, SDS-PAGE Analysis of Soluble Proteins in Reconstituted Milk Exposed to Different Heat Treatment, SENSORS, Vol. 7, No. 3, pp. 371 - 383, 2007

АуториСнежана Јовановић, Мирољуб Бараћ, Ognjen Maćej, Tanja Vučić и Časlav Lačnjevac
Година2007
ЧасописSENSORS
Волумен7
Број3
Страна од371
Страна до383

PAGE analysis of milk proteins altered by high thermal treatment.

S. Jovanović, М. Бараћ, O. Maćej, J. Denin Đurđević, PAGE analysis of milk proteins altered by high thermal treatment., ACTA ALIMENTARIA, Vol. 34, No. 2, pp. 105 - 112, 2005

АуториСнежана Јовановић, Мирољуб Бараћ, Ognjen Maćej и Jelena Denin Đurđević
Година2005
ЧасописACTA ALIMENTARIA
Волумен34
Број2
Страна од105
Страна до112

Радови у часописима ван SCI листе

Nitrogen matter changes during ripening of semihard cheese based on milk protein coaggregates

S. Jovanović, O. Maćej, М. Бараћ, T. Vučić, Nitrogen matter changes during ripening of semihard cheese based on milk protein coaggregates, MLJEKARSTVO, Vol. 57, No. 3, pp. 169 - 193, 2007

АуториСнежана Јовановић, Ognjen Maćej, Мирољуб Бараћ и Tanja Vučić
Година2007
ЧасописMLJEKARSTVO
Волумен57
Број3
Страна од169
Страна до193