
проф. др Игор Томашевић
| 441-3152 |
| Научна област | Технологија анималних производа |
|---|---|
| Датум избора | 17. новембар 2021. |
Предмети
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese
J. Miočinović, Z. Miloradović, M. Radovanović, I. Sredović-Ignjatović, A. Radulović, M. Nastaj, B. Solowiej, I. Tomašević, Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese, Foods, Vol. 11, No. 3, pp. 374 - 386, 2022
| Аутори | Јелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Мира Радовановић, Ивана Средовић Игњатовић, Ана Радуловић, Maciej Nastaj, Bartosz Solowiej и Игор Томашевић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods11030374 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 11 |
| Број | 3 |
| Страна од | 374 |
| Страна до | 386 |
Quality Multiverse of Beef and Pork Meat in a Single Score
S. Rajic, S. Simunovic, V. Djordjevic, M. Raseta, I. Tomasevic, I. Djekic, Quality Multiverse of Beef and Pork Meat in a Single Score, Foods, Vol. 11, No. 8, pp. 1154 - 1154, 2022
| Аутори | Sara Rajic, Stefan Simunovic, Vesna Djordjevic, Mladen Raseta, Игор Томашевић и Илија Ђекић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods11081154 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 11 |
| Број | 8 |
| Страна од | 1154 |
| Страна до | 1154 |
Serbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese
Z. Miloradović, M. Blažić, I. Barukčić, M. Furnols, N. Šmigić, I. Tomašević, J. Miočinović, Serbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese, BRITISH FOOD JOURNAL, pp. 1 - 17, 2021
| Аутори | Зорана Милорадовић, Маријана Блажић, Ирена Барукчић, Maria Furnols, Нада Шмигић, Игор Томашевић и Јелена Миочиновић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.1108/BFJ-04-2021-0409 |
| Часопис | BRITISH FOOD JOURNAL |
| Страна од | 1 |
| Страна до | 17 |
Effect of modified atmosphere packaging on selected functional characteristics of Agaricus bisporus
J. Vunduk, M. Kozarski, I. Djekic, I. Tomašević, A. Klaus, Effect of modified atmosphere packaging on selected functional characteristics of Agaricus bisporus, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, Vol. 247, pp. 829 - 838, 2021
| Аутори | Јована Вундук, Маја Козарски, Илија Ђекић, Игор Томашевић и Анита Клаус |
|---|---|
| Година | 2021 |
| Часопис | EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY |
| Волумен | 247 |
| Страна од | 829 |
| Страна до | 838 |
Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter
B. Milovanović, J. Miočinović, V. Tomović, I. Djekic, B. Solowiej, L. Jose Manuel, B. Francisco, I. Tomašević, Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 120, pp. 105084 - 105094, 2021
| Аутори | Бојана Миловановић, Јелена Миочиновић, Владимир Томовић, Илија Ђекић, Bartosz Solowiej, Lorenzo Jose Manuel Jose Manuel, Barba Francisco и Игор Томашевић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105084 |
| Часопис | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL |
| Волумен | 120 |
| Страна од | 105084 |
| Страна до | 105094 |
Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties
S. Stajić, B. Pisinov, I. Tomašević, I. Đekić, D. Čolović, S. Ivanović, D. Živković, Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 55, pp. 1032 - 1045, 2020
| Аутори | Славиша Стајић, Борис Писинов, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Душица Чоловић, Снежана Ивановић и Dušan Živković |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | 10.1111/ijfs.14346 |
| Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
| Волумен | 55 |
| Страна од | 1032 |
| Страна до | 1045 |
What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?
B. Milovanović, I. Djekic, J. Miočinović, V. Đorđević, L. Jose Manuel, B. Francisko, D. Morlein, I. Tomašević, What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?, Foods, Vol. 9, No. 11, pp. 1629 - 1639, 2020
| Аутори | Бојана Миловановић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Весна Ђорђевић, Лорензо Јосе Мануел, Барба Франциско, Даниел Морлеин и Игор Томашевић |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/foods9111629 |
| Часопис | Foods |
| Волумен | 9 |
| Број | 11 |
| Страна од | 1629 |
| Страна до | 1639 |
The influence of milk heat treatment on composition, texture, colour and sensory characteristics of cows' and goats' Quark-type cheeses
Z. Miloradović, J. Miočinović, N. Kljajević, I. Tomašević, P. Puđa, The influence of milk heat treatment on composition, texture, colour and sensory characteristics of cows' and goats' Quark-type cheeses, SMALL RUMINANT RESEARCH, Vol. 169, pp. 154 - 159, 2018
| Аутори | Зорана Милорадовић, Јелена Миочиновић, Немања Кљајевић, Игор Томашевић и Предраг Пуђа |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | https://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2018.09.012 |
| Часопис | SMALL RUMINANT RESEARCH |
| Волумен | 169 |
| Страна од | 154 |
| Страна до | 159 |
Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters
S. Stajić, N. Stanišić, I. Tomašević, I. Đekić, N. Ivanović, D. Živković, Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 42, No. 0, pp. e13529 - e13529, 2018
| Аутори | Славиша Стајић, Nikola Stanišić, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Nikola Ivanović и Dušan Živković |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | https://doi:10.1111/jfpp.13529 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
| Волумен | 42 |
| Број | 0 |
| Страна од | e13529 |
| Страна до | e13529 |
Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions
Н. Кљајевић, И. Томашевић, З. Милорадовић, А. Недељковић, Ј. Миочиновић, S. Jovanović, Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 1, pp. 299 - 303, 2018
| Аутори | Немања Кајевић, Игор Томашевић, Зорана Милорадовић, Александар Недељковић, Јелена Миочиновић и Снежана Јовановић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE |
| Волумен | 55 |
| Број | 1 |
| Страна од | 299 |
| Страна до | 303 |
Радови у часописима ван SCI листе
Tomato Pomace Powder as a Functional Ingredient in Minced Meat Products—Influence on Technological and Sensory Properties of Traditional Serbian Minced Meat Product Ćevapi
S. Stajić, P. Skwarek, S. Đurđević, M. Karwowska, B. Pisinov, I. Tomašević, V. Kurćubić, Tomato Pomace Powder as a Functional Ingredient in Minced Meat Products—Influence on Technological and Sensory Properties of Traditional Serbian Minced Meat Product Ćevapi, Processes, Vol. 12, No. 7, pp. 1330 - 1330, 2024
| Аутори | Славиша Стајић, Patrycja Skwarek, Сања Ђурђевић, Małgorzata Karwowska, Борис Писинов, Игор Томашевић и Владимир Курћубић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https:// doi.org/10.3390/pr12071330 |
| Часопис | Processes |
| Волумен | 12 |
| Број | 7 |
| Страна од | 1330 |
| Страна до | 1330 |
Instrumental colour, texture and sensory properties of pljeskavica (traditional serbian meat product) affected by addition of freshly extracted Аllium ursinum L.
S. Stajić, N. Stanišić, N. Miletić, M. Petković, V. Heinz, I. Tomašević, V. Kurćubić, Instrumental colour, texture and sensory properties of pljeskavica (traditional serbian meat product) affected by addition of freshly extracted Аllium ursinum L., Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, Vol. 14, No. 3, pp. e11040 - e11040, 2024
| Аутори | Славиша Стајић, Никола Станишић, Немања Милетић, Марко Петковић, Volker Heinz, Игор Томашевић и Владимир Курћубић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https://doi.org/10.55251/jmbfs.11040 |
| Часопис | Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences |
| Волумен | 14 |
| Број | 3 |
| Страна од | e11040 |
| Страна до | e11040 |
Dietary fibre as phosphate replacement in all-beef model system emulsions with reduced content of sodium chloride
S. Stajić, И. Томашевић, V. Tomović, N. Stanišić, Dietary fibre as phosphate replacement in all-beef model system emulsions with reduced content of sodium chloride, JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH, Vol. 61, No. 3, pp. 277 - 285, 2022
| Аутори | Славиша Стајић, Игор Томашевић, Владимир Томовић и Никола Станишић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH |
| Волумен | 61 |
| Број | 3 |
| Страна од | 277 |
| Страна до | 285 |
Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder
S. Stajić, A. Kalušević, I. Tomašević, B. Rabrenović, A. Božić, P. Radović, V. Nedović, D. Živković, Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 70, No. 2, pp. 159 - 168, 2020
| Аутори | Славиша Стајић, Ана Калушевић, Игор Томашевић, Биљана Рабреновић, Анђелија Божић, Петар Радовић, Виктор Недовић и Dušan Živković |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.31883/pjfns/118008 |
| Часопис | Polish Journal of Food and Nutrition Sciences |
| Волумен | 70 |
| Број | 2 |
| Страна од | 159 |
| Страна до | 168 |
