Навигација

проф. др Игор Томашевић

Редовни професор
Катедра за технологију анималних производа
441-3152
Научна областТехнологија анималних производа
Датум избора 17. новембар 2021.

Предмети

О-ТА-20-TМС2 - Технологија меса 2
О-ТА-20-ОБМС - Обрада меса
М-МХ-20-СПИ - Сировине у прехрамбеној индустрији
М-ПИ-20-НМЕС - Наука о месу
М-ПИ-20-СПИ - Сировине у прехрамбеној индустрији
М-ПИ-20-ТТМС - Технологија меса
М-ХХ-20-СПИ - Сировине у прехрамбеној индустрији
Д-ТХ-20-ДД1НИР - Докторска дисертација 1 НИР
Д-ТХ-20-ТКАП - Одабрана поглавља из технологије и квалитета производа анималног порекла
Д-ТХ-20-ТСАП - Технолошка својства сировина анималног порекла
О-АЕ-14-ОПТ - Основи прехрамбене технологије
О-МХ-14-НХ - Нова храна
О-ТА-14-НХ - Нова храна
О-ТА-14-ОБМС-13 - Обрада меса
О-ТА-14-ТПМС-13 - Технологија пратећих производа у индустрији меса
М-МХ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
М-ПИ-14-НМЕС - Наука о месу
М-ПИ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
М-УБ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
М-ХХ-14-НМЕС - Наука о месу
М-ХХ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
Д-ТХ-14-ДДИ2-13 - Докторска дисертација 2. део
Д-ТХ-14-ДДИ3-13 - Докторска дисертација 3. део
Д-ТХ-14-ДДИ4-13 - Докторска дисертација 4. део
Д-ТХ-14-ДДИ6-13 - Докторска дисертација 6. део
Д-ТХ-14-ПОМ - Одабрана поглавља из науке о месу
Д-ТХ-14-СИР1-13 - Студијски истраживачки рад 1
Д-ТХ-14-СИР2-13 - Студијски истраживачки рад 2
Д-ТХ-14-СИР3-13 - Студијски истраживачки рад 3
Д-ТХ-14-СИР4-13 - Студијски истраживачки рад 4
Д-ТХ-14-ТМЕ-13 - одабрана поглавља из технологије меса

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Quality Multiverse of Beef and Pork Meat in a Single Score

S. Rajic, S. Simunovic, V. Djordjevic, M. Raseta, I. Tomasevic, I. Djekic, Quality Multiverse of Beef and Pork Meat in a Single Score, Foods, Vol. 11, No. 8, pp. 1154 - 1154, 2022

АуториSara Rajic, Stefan Simunovic, Vesna Djordjevic, Mladen Raseta, Игор Томашевић и Илија Ђекић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods11081154
ЧасописFoods
Волумен11
Број8
Страна од1154
Страна до1154

Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese

J. Miočinović, Z. Miloradović, M. Radovanović, I. Sredović-Ignjatović, A. Radulović, M. Nastaj, B. Solowiej, I. Tomašević, Sodium Reduction by Partial and Total Replacement of NaCl with KCl in Serbian White Brined Cheese, Foods, Vol. 11, No. 3, pp. 374 - 386, 2022

АуториЈелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Мира Радовановић, Ивана Средовић Игњатовић, Ана Радуловић, Maciej Nastaj, Bartosz Solowiej и Игор Томашевић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods11030374
ЧасописFoods
Волумен11
Број3
Страна од374
Страна до386

Serbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese

Z. Miloradović, M. Blažić, I. Barukčić, M. Furnols, N. Šmigić, I. Tomašević, J. Miočinović, Serbian, Croatian and Spanish consumers' beliefs towards artisan cheese, BRITISH FOOD JOURNAL, pp. 1 - 17, 2021

АуториЗорана Милорадовић, Маријана Блажић, Ирена Барукчић, Maria Furnols, Нада Шмигић, Игор Томашевић и Јелена Миочиновић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1108/BFJ-04-2021-0409
ЧасописBRITISH FOOD JOURNAL
Страна од1
Страна до17

Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter

B. Milovanović, J. Miočinović, V. Tomović, I. Djekic, B. Solowiej, L. Jose Manuel, B. Francisco, I. Tomašević, Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 120, pp. 105084 - 105094, 2021

АуториБојана Миловановић, Јелена Миочиновић, Владимир Томовић, Илија Ђекић, Bartosz Solowiej, Lorenzo Jose Manuel Jose Manuel, Barba Francisco и Игор Томашевић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105084
ЧасописINTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Волумен120
Страна од105084
Страна до105094

Effect of modified atmosphere packaging on selected functional characteristics of Agaricus bisporus

J. Vunduk, M. Kozarski, I. Djekic, I. Tomašević, A. Klaus, Effect of modified atmosphere packaging on selected functional characteristics of Agaricus bisporus, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, Vol. 247, pp. 829 - 838, 2021

АуториЈована Вундук, Маја Козарски, Илија Ђекић, Игор Томашевић и Анита Клаус
Година2021
ЧасописEUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Волумен247
Страна од829
Страна до838

What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?

B. Milovanović, I. Djekic, J. Miočinović, V. Đorđević, L. Jose Manuel, B. Francisko, D. Morlein, I. Tomašević, What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?, Foods, Vol. 9, No. 11, pp. 1629 - 1639, 2020

АуториБојана Миловановић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Весна Ђорђевић, Лорензо Јосе Мануел, Барба Франциско, Даниел Морлеин и Игор Томашевић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods9111629
ЧасописFoods
Волумен9
Број11
Страна од1629
Страна до1639

Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties

S. Stajić, B. Pisinov, I. Tomašević, I. Đekić, D. Čolović, S. Ivanović, D. Živković, Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 55, pp. 1032 - 1045, 2020

АуториСлавиша Стајић, Борис Писинов, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Душица Чоловић, Снежана Ивановић и Душан Живковић
Година2020
DOI10.1111/ijfs.14346
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен55
Страна од1032
Страна до1045

Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions

Н. Кљајевић, И. Томашевић, З. Милорадовић, А. Недељковић, Ј. Миочиновић, S. Jovanović, Seasonal variations of Saanen goat milk composition and the impact of climatic conditions, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, Vol. 55, No. 1, pp. 299 - 303, 2018

АуториНемања Кајевић, Игор Томашевић, Зорана Милорадовић, Александар Недељковић, Јелена Миочиновић и Снежана Јовановић
Година2018
ЧасописJOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Волумен55
Број1
Страна од299
Страна до303

The influence of milk heat treatment on composition, texture, colour and sensory characteristics of cows' and goats' Quark-type cheeses

Z. Miloradović, J. Miočinović, N. Kljajević, I. Tomašević, P. Puđa, The influence of milk heat treatment on composition, texture, colour and sensory characteristics of cows' and goats' Quark-type cheeses, SMALL RUMINANT RESEARCH, Vol. 169, pp. 154 - 159, 2018

АуториЗорана Милорадовић, Јелена Миочиновић, Немања Кљајевић, Игор Томашевић и Предраг Пуђа
Година2018
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.smallrumres.2018.09.012
ЧасописSMALL RUMINANT RESEARCH
Волумен169
Страна од154
Страна до159

Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters

S. Stajić, N. Stanišić, I. Tomašević, I. Đekić, N. Ivanović, D. Živković, Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 42, No. 0, pp. e13529 - e13529, 2018

АуториСлавиша Стајић, Nikola Stanišić, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Nikola Ivanović и Душан Живковић
Година2018
DOIhttps://doi:10.1111/jfpp.13529
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен42
Број0
Страна одe13529
Страна доe13529

Радови у часописима ван SCI листе

Dietary fibre as phosphate replacement in all-beef model system emulsions with reduced content of sodium chloride

S. Stajić, И. Томашевић, V. Tomović, N. Stanišić, Dietary fibre as phosphate replacement in all-beef model system emulsions with reduced content of sodium chloride, JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH, Vol. 61, No. 3, pp. 277 - 285, 2022

АуториСлавиша Стајић, Игор Томашевић, Владимир Томовић и Никола Станишић
Година2022
ЧасописJOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH
Волумен61
Број3
Страна од277
Страна до285

Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder

S. Stajić, A. Kalušević, I. Tomašević, B. Rabrenović, A. Božić, P. Radović, V. Nedović, D. Živković, Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 70, No. 2, pp. 159 - 168, 2020

АуториСлавиша Стајић, Ана Калушевић, Игор Томашевић, Биљана Рабреновић, Анђелија Божић, Петар Радовић, Виктор Недовић и Душан Живковић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.31883/pjfns/118008
ЧасописPolish Journal of Food and Nutrition Sciences
Волумен70
Број2
Страна од159
Страна до168