проф. др Илија Ђекић
441-3427 lok. 3427 |
Термини испита | Septembarski ispitni rok – petak 13.09.2024 OAS – Tehnike poboljšanja kvaliteta – 09.00h (39/V) OAS – Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane – 09.30h (39/V) OAS – Upravljanje zaštitom životne sredine u proizvodnji hrane – 10.30h (39/V) MAS – Napredne metode upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane – 12.00h (39/V) Prvi dodatni SEPTEMBARSKI ispitni rok – subota 21.09.2024 OAS – Tehnike poboljšanja kvaliteta – 10.00h (39/V) OAS – Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane – 10.30h (39/V) OAS – Upravljanje zaštitom životne sredine u proizvodnji hrane – 11.30h (39/V) MAS – Napredne metode upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane – 12.30h (39/V) Drugi dodatni SEPTEMBARSKI ispitni rok – subota 05.10.2024 OAS – Tehnike poboljšanja kvaliteta – 10.00h (39/V) OAS – Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane – 10.30h (39/V) OAS – Upravljanje zaštitom životne sredine u proizvodnji hrane – 11.30h (39/V) MAS – Napredne metode upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane – 12.30h (39/V) |
---|
Научна област | Управљање безбедношћу и квалитетом хране |
---|---|
Датум избора | 17. април 2019. |
Предмети
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Quality Multiverse of Beef and Pork Meat in a Single Score
S. Rajic, S. Simunovic, V. Djordjevic, M. Raseta, I. Tomasevic, I. Djekic, Quality Multiverse of Beef and Pork Meat in a Single Score, Foods, Vol. 11, No. 8, pp. 1154 - 1154, 2022
Аутори | Sara Rajic, Stefan Simunovic, Vesna Djordjevic, Mladen Raseta, Игор Томашевић и Илија Ђекић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.3390/foods11081154 |
Часопис | Foods |
Волумен | 11 |
Број | 8 |
Страна од | 1154 |
Страна до | 1154 |
Effect of modified atmosphere packaging on selected functional characteristics of Agaricus bisporus
J. Vunduk, M. Kozarski, I. Djekic, I. Tomašević, A. Klaus, Effect of modified atmosphere packaging on selected functional characteristics of Agaricus bisporus, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, Vol. 247, pp. 829 - 838, 2021
Аутори | Јована Вундук, Маја Козарски, Илија Ђекић, Игор Томашевић и Анита Клаус |
---|---|
Година | 2021 |
Часопис | EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY |
Волумен | 247 |
Страна од | 829 |
Страна до | 838 |
Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter
B. Milovanović, J. Miočinović, V. Tomović, I. Djekic, B. Solowiej, L. Jose Manuel, B. Francisco, I. Tomašević, Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 120, pp. 105084 - 105094, 2021
Аутори | Бојана Миловановић, Јелена Миочиновић, Владимир Томовић, Илија Ђекић, Bartosz Solowiej, Lorenzo Jose Manuel Jose Manuel, Barba Francisco и Игор Томашевић |
---|---|
Година | 2021 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105084 |
Часопис | INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL |
Волумен | 120 |
Страна од | 105084 |
Страна до | 105094 |
Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties
S. Stajić, B. Pisinov, I. Tomašević, I. Đekić, D. Čolović, S. Ivanović, D. Živković, Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 55, pp. 1032 - 1045, 2020
Аутори | Славиша Стајић, Борис Писинов, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Душица Чоловић, Снежана Ивановић и Dušan Živković |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | 10.1111/ijfs.14346 |
Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
Волумен | 55 |
Страна од | 1032 |
Страна до | 1045 |
What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?
B. Milovanović, I. Djekic, J. Miočinović, V. Đorđević, L. Jose Manuel, B. Francisko, D. Morlein, I. Tomašević, What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?, Foods, Vol. 9, No. 11, pp. 1629 - 1639, 2020
Аутори | Бојана Миловановић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Весна Ђорђевић, Лорензо Јосе Мануел, Барба Франциско, Даниел Морлеин и Игор Томашевић |
---|---|
Година | 2020 |
DOI | https://doi.org/10.3390/foods9111629 |
Часопис | Foods |
Волумен | 9 |
Број | 11 |
Страна од | 1629 |
Страна до | 1639 |
Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters
S. Stajić, N. Stanišić, I. Tomašević, I. Đekić, N. Ivanović, D. Živković, Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 42, No. 0, pp. e13529 - e13529, 2018
Аутори | Славиша Стајић, Nikola Stanišić, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Nikola Ivanović и Dušan Živković |
---|---|
Година | 2018 |
DOI | https://doi:10.1111/jfpp.13529 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
Волумен | 42 |
Број | 0 |
Страна од | e13529 |
Страна до | e13529 |
Effects of 1-methylcyclopropene and diphenylamine on changes in sensory properties of ‘Granny Smith’ apples during postharvest storage
N. Tomić, D. Radivojević, J. Milivojević, I. Djekic, N. Šmigić, Effects of 1-methylcyclopropene and diphenylamine on changes in sensory properties of ‘Granny Smith’ apples during postharvest storage, POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY, No. 112, pp. 233 - 244, 2016
Аутори | Никола Томић, Драган Радивојевић, Јасминка Миливојевић, Илија Ђекић и Нада Шмигић |
---|---|
Година | 2016 |
Часопис | POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY |
Број | 112 |
Страна од | 233 |
Страна до | 244 |
Радови у часописима ван SCI листе
Consumer complaints associated with food quality
И. Ђекић, B. Dimitrijević, Н. Шмигић, Consumer complaints associated with food quality, JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, Vol. 18, pp. 57 - 69, Nov, 2022
Аутори | Илија Ђекић, Бојан Димитријевић и Нада Шмигић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | 10.1007/s00003-022-01402-z |
Часопис | JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY |
Волумен | 18 |
Страна од | 57 |
Страна до | 69 |
Changes in quality characterstics of fresh blueberries: Combined effect of cultivar and storage conditions
J. Dragišić Maksimović, J. Milivojević, I. Djekic, D. Radivojević, R. Veberič, M. Mikulič Petkovšek, Changes in quality characterstics of fresh blueberries: Combined effect of cultivar and storage conditions, JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, No. 111, pp. 104597 - 104597, 2022
Аутори | Jelena Dragišić Maksimović, Јасминка Миливојевић, Илија Ђекић, Драган Радивојевић, Robert Veberič и Maja Mikulič Petkovšek |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | 10.1016/j.jfca.2022.104597 |
Часопис | JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS |
Број | 111 |
Страна од | 104597 |
Страна до | 104597 |
The application of Failure Mode Effects Analysis in the long supply chain-A case study of ultra filtrated milk cheese
B. Aleksić, I. Djekic, J. Miočinović, Z. Miloradović, N. Memiši, N. Šmigić, The application of Failure Mode Effects Analysis in the long supply chain-A case study of ultra filtrated milk cheese, FOOD CONTROL, Vol. 138, pp. 109057 - 109066, 2022
Аутори | Биљана Алексић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Нургин Мемиши и Нада Шмигић |
---|---|
Година | 2022 |
DOI | https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109057 |
Часопис | FOOD CONTROL |
Волумен | 138 |
Страна од | 109057 |
Страна до | 109066 |
Food Waste Originated Material as an Alternative Substrate Used for the Cultivation of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus): A Review
A, Doroški, A. Klaus, A. Režek Jambrak, I. Đekić, Food Waste Originated Material as an Alternative Substrate Used for the Cultivation of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus): A Review, Sustainability, Vol. 14, No. 9, pp. 12509 - 12509, 2022
Аутори | Ana Doroški, Анита Клаус, Anet Režek Jambrak и Илија Ђекић |
---|---|
Година | 2022 |
Часопис | Sustainability |
Волумен | 14 |
Број | 9 |
Страна од | 12509 |
Страна до | 12509 |
Quality perception throughout the apple fruit chain
I. Djekic, D. Radivojević, J. Milivojević, Quality perception throughout the apple fruit chain, Journal of Food Measurement and Characterization, Vol. 13, No. 4, pp. 3106 - 3118, 2019
Аутори | Илија Ђекић, Драган Радивојевић и Јасминка Миливојевић |
---|---|
Година | 2019 |
DOI | 10.1007/s11694-019-00233-1 |
Часопис | Journal of Food Measurement and Characterization |
Волумен | 13 |
Број | 4 |
Страна од | 3106 |
Страна до | 3118 |