Навигација

проф. др Илија Ђекић

Редовни професор
Катедра за управљање безбедношћу и квалитетом хране
441-3427 lok. 3427
Термини испитаSeptembarski ispitni rok – petak 13.09.2024 OAS – Tehnike poboljšanja kvaliteta – 09.00h (39/V) OAS – Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane – 09.30h (39/V) OAS – Upravljanje zaštitom životne sredine u proizvodnji hrane – 10.30h (39/V) MAS – Napredne metode upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane – 12.00h (39/V) Prvi dodatni SEPTEMBARSKI ispitni rok – subota 21.09.2024 OAS – Tehnike poboljšanja kvaliteta – 10.00h (39/V) OAS – Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane – 10.30h (39/V) OAS – Upravljanje zaštitom životne sredine u proizvodnji hrane – 11.30h (39/V) MAS – Napredne metode upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane – 12.30h (39/V) Drugi dodatni SEPTEMBARSKI ispitni rok – subota 05.10.2024 OAS – Tehnike poboljšanja kvaliteta – 10.00h (39/V) OAS – Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane – 10.30h (39/V) OAS – Upravljanje zaštitom životne sredine u proizvodnji hrane – 11.30h (39/V) MAS – Napredne metode upravljanja kvalitetom u proizvodnji hrane – 12.30h (39/V)
Научна областУправљање безбедношћу и квалитетом хране
Датум избора 17. април 2019.

Предмети

О-ЗХ-20-ИЗЖПХ - Индикатори ефективости заштите животне средине у производњи хране
О-ЗХ-20-ПСЗЖ - Прописи и стандарди у заштити животне средине
О-ЗХ-20-УЗЖПХ - Управљање заштитом животне средине у производњи хране
О-КВ-20-УЖСПХ - Управљање животном средином у производњи хране
О-КВ-20-УКВА - Управљање квалитетом у производњи хране
О-ТА-20-УЗЖС - Управљање животном средином у производњи хране
О-ТА-20-УКВА - Управљање квалитетом у производњи хране
О-ТР-20-УЗЖС - Управљање животном средином у производњи хране
О-УБ-20-ТПК - Технике побољшања квалитета
О-УБ-20-УЗЖС - Управљање животном средином у производњи хране
О-УБ-20-УКВА - Управљање квалитетом у производњи хране
М-ПИ-20-ИФИС - Индикатори ефективности интегрисаних система у прехрамбеним погонима
М-ПИ-20-МР1 - Мастер рад - СИР
М-ПИ-20-НМУК - Напредне методе управљања квалитетом у производњи хране
М-ПИ-20-СП - Стручна пракса
Д-ТХ-20-ИУК - Инжењеринг управљања квалитетом у производњи хране
Д-ТХ-20-УЖС - Одабрана поглавља из заштите животне средине у прехрамбеној индустрији
Д-ТХ-20-УКХ - Одабрана поглавља из управљања квалитетом у производњи хране
О-КВ-14-УЗЖС - Управљање заштитом животне средине у производњи хране
О-КВ-14-УКВА-13 - Управљање квалитетом у производњи хране
О-МХ-14-УЗЖС - Управљање заштитом животне средине у производњи хране
О-ТА-14-УЗЖС - Управљање заштитом животне средине у производњи хране
О-ТА-14-УКВА-13 - Управљање квалитетом у производњи хране
О-ТР-14-УЗЖС - Управљање заштитом животне средине у производњи хране
О-УБ-14-ТПК - Технике побољшања квалитета
О-УБ-14-УЗЖС - Управљање заштитом животне средине у производњи хране
О-УБ-14-УКВА-13 - Управљање квалитетом у производњи хране
М-МЛ-14-ИЕЗ - Индикатори ефективности заштите животне средине у производњи хране
М-УБ-14-ИЗЖС - Индикатори ефективности заштите животне средине у производњи хране
М-УБ-14-НМУК - Напредне методе управљања квалитетом у производњи хране
Д-ТХ-14-ДДИ2-13 - Докторска дисертација 2. део
Д-ТХ-14-ДДИ3-13 - Докторска дисертација 3. део
Д-ТХ-14-ДДИ4-13 - Докторска дисертација 4. део
Д-ТХ-14-ДДИ6-13 - Докторска дисертација 6. део
Д-ТХ-14-СИР1-13 - Студијски истраживачки рад 1
Д-ТХ-14-СИР2-13 - Студијски истраживачки рад 2
Д-ТХ-14-СИР3-13 - Студијски истраживачки рад 3
Д-ТХ-14-СИР4-13 - Студијски истраживачки рад 4
Д-ТХ-14-УЖС - Одабрана поглавља из заштите животне средине у прехрамбеној технологији
Д-ТХ-14-УКХ-13 - Одабрана поглавља из управљања квалитетом у производњи хране

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Quality Multiverse of Beef and Pork Meat in a Single Score

S. Rajic, S. Simunovic, V. Djordjevic, M. Raseta, I. Tomasevic, I. Djekic, Quality Multiverse of Beef and Pork Meat in a Single Score, Foods, Vol. 11, No. 8, pp. 1154 - 1154, 2022

АуториSara Rajic, Stefan Simunovic, Vesna Djordjevic, Mladen Raseta, Игор Томашевић и Илија Ђекић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods11081154
ЧасописFoods
Волумен11
Број8
Страна од1154
Страна до1154

Effect of modified atmosphere packaging on selected functional characteristics of Agaricus bisporus

J. Vunduk, M. Kozarski, I. Djekic, I. Tomašević, A. Klaus, Effect of modified atmosphere packaging on selected functional characteristics of Agaricus bisporus, EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, Vol. 247, pp. 829 - 838, 2021

АуториЈована Вундук, Маја Козарски, Илија Ђекић, Игор Томашевић и Анита Клаус
Година2021
ЧасописEUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Волумен247
Страна од829
Страна до838

Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter

B. Milovanović, J. Miočinović, V. Tomović, I. Djekic, B. Solowiej, L. Jose Manuel, B. Francisco, I. Tomašević, Colour assessment of milk and milk products using computer vision system and colorimeter, INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, Vol. 120, pp. 105084 - 105094, 2021

АуториБојана Миловановић, Јелена Миочиновић, Владимир Томовић, Илија Ђекић, Bartosz Solowiej, Lorenzo Jose Manuel Jose Manuel, Barba Francisco и Игор Томашевић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.idairyj.2021.105084
ЧасописINTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Волумен120
Страна од105084
Страна до105094

Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties

S. Stajić, B. Pisinov, I. Tomašević, I. Đekić, D. Čolović, S. Ivanović, D. Živković, Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 55, pp. 1032 - 1045, 2020

АуториСлавиша Стајић, Борис Писинов, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Душица Чоловић, Снежана Ивановић и Dušan Živković
Година2020
DOI10.1111/ijfs.14346
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен55
Страна од1032
Страна до1045

What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?

B. Milovanović, I. Djekic, J. Miočinović, V. Đorđević, L. Jose Manuel, B. Francisko, D. Morlein, I. Tomašević, What Is the Color of Milk and Dairy Products and How Is It Measured?, Foods, Vol. 9, No. 11, pp. 1629 - 1639, 2020

АуториБојана Миловановић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Весна Ђорђевић, Лорензо Јосе Мануел, Барба Франциско, Даниел Морлеин и Игор Томашевић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.3390/foods9111629
ЧасописFoods
Волумен9
Број11
Страна од1629
Страна до1639

Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters

S. Stajić, N. Stanišić, I. Tomašević, I. Đekić, N. Ivanović, D. Živković, Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 42, No. 0, pp. e13529 - e13529, 2018

АуториСлавиша Стајић, Nikola Stanišić, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Nikola Ivanović и Dušan Živković
Година2018
DOIhttps://doi:10.1111/jfpp.13529
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен42
Број0
Страна одe13529
Страна доe13529

Effects of 1-methylcyclopropene and diphenylamine on changes in sensory properties of ‘Granny Smith’ apples during postharvest storage

N. Tomić, D. Radivojević, J. Milivojević, I. Djekic, N. Šmigić, Effects of 1-methylcyclopropene and diphenylamine on changes in sensory properties of ‘Granny Smith’ apples during postharvest storage, POSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY, No. 112, pp. 233 - 244, 2016

АуториНикола Томић, Драган Радивојевић, Јасминка Миливојевић, Илија Ђекић и Нада Шмигић
Година2016
ЧасописPOSTHARVEST BIOLOGY AND TECHNOLOGY
Број112
Страна од233
Страна до244

Радови у часописима ван SCI листе

Consumer complaints associated with food quality

И. Ђекић, B. Dimitrijević, Н. Шмигић, Consumer complaints associated with food quality, JOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY, Vol. 18, pp. 57 - 69, Nov, 2022

АуториИлија Ђекић, Бојан Димитријевић и Нада Шмигић
Година2022
DOI10.1007/s00003-022-01402-z
ЧасописJOURNAL FUR VERBRAUCHERSCHUTZ UND LEBENSMITTELSICHERHEIT-JOURNAL OF CONSUMER PROTECTION AND FOOD SAFETY
Волумен18
Страна од57
Страна до69

Changes in quality characterstics of fresh blueberries: Combined effect of cultivar and storage conditions

J. Dragišić Maksimović, J. Milivojević, I. Djekic, D. Radivojević, R. Veberič, M. Mikulič Petkovšek, Changes in quality characterstics of fresh blueberries: Combined effect of cultivar and storage conditions, JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS, No. 111, pp. 104597 - 104597, 2022

АуториJelena Dragišić Maksimović, Јасминка Миливојевић, Илија Ђекић, Драган Радивојевић, Robert Veberič и Maja Mikulič Petkovšek
Година2022
DOI10.1016/j.jfca.2022.104597
ЧасописJOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
Број111
Страна од104597
Страна до104597

The application of Failure Mode Effects Analysis in the long supply chain-A case study of ultra filtrated milk cheese

B. Aleksić, I. Djekic, J. Miočinović, Z. Miloradović, N. Memiši, N. Šmigić, The application of Failure Mode Effects Analysis in the long supply chain-A case study of ultra filtrated milk cheese, FOOD CONTROL, Vol. 138, pp. 109057 - 109066, 2022

АуториБиљана Алексић, Илија Ђекић, Јелена Миочиновић, Зорана Милорадовић, Нургин Мемиши и Нада Шмигић
Година2022
DOIhttps://doi.org/10.1016/j.foodcont.2022.109057
ЧасописFOOD CONTROL
Волумен138
Страна од109057
Страна до109066

Food Waste Originated Material as an Alternative Substrate Used for the Cultivation of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus): A Review

A, Doroški, A. Klaus, A. Režek Jambrak, I. Đekić, Food Waste Originated Material as an Alternative Substrate Used for the Cultivation of Oyster Mushroom (Pleurotus ostreatus): A Review, Sustainability, Vol. 14, No. 9, pp. 12509 - 12509, 2022

АуториAna Doroški, Анита Клаус, Anet Režek Jambrak и Илија Ђекић
Година2022
ЧасописSustainability
Волумен14
Број9
Страна од12509
Страна до12509

Quality perception throughout the apple fruit chain

I. Djekic, D. Radivojević, J. Milivojević, Quality perception throughout the apple fruit chain, Journal of Food Measurement and Characterization, Vol. 13, No. 4, pp. 3106 - 3118, 2019

АуториИлија Ђекић, Драган Радивојевић и Јасминка Миливојевић
Година2019
DOI10.1007/s11694-019-00233-1
ЧасописJournal of Food Measurement and Characterization
Волумен13
Број4
Страна од3106
Страна до3118