Навигација

М-УБ-14-НМУК - Напредне методе управљања квалитетом у производњи хране

Спецификација предмета
НазивНапредне методе управљања квалитетом у производњи хране
АкронимМ-УБ-14-НМУК
Студијски програмПрехрамбена технологија
МодулУправљање безбедношћу и квалитетом хране
Тип студијамастер академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ8.0Статус предметаизборни
    Условљност другим предметимаНемаОблик условљености
    Циљеви изучавања предметаДа омогући студенти да се упознају са напредним методама управљања кваклитетом у производњи хране кроз практичне примере иквантитативни и квалитативни приступ организовања тих метода и техника у прехрамбеној индустрији.
    Исходи учења (стечена знања)Након положеног испита студенти би требало да буду оспособљени да: (i) aнализира проблеме квалитета у процесима производње хране; (ii) утврди методе и технике које су потребне да се унапреде процеси производње хране; (iii) примени напредне методе и технике у циљу побољшања процеса производње хране.
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставеУ оквиру блока предавања анализирају се две групе напредних техника побољшања и то: технике управљања контролом квалитета и технике управљања квалитетом производних процеса. Студенти се упознају са: улогом статистике у контроли квалитета; различитим врстама контролних карата; анализом мерног система; индикаторима процеса; контекстом управљања квалитетом и ризицима квалитета у производњи хране.
    Садржај практичне наставеВежбе су организовање да студенти обраде једну од тема са предавања у виду семинарског рада.
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    53
    Методе извођења наставеУсмено излагање и визуелна презентација уз коришћење одговарајуће дидактичке опреме; интерактивна метода; консултације - директне и електронским путем.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавања10Писмени испит
    Практична наставаУсмени испит30
    Пројекти
    Колоквијуми20
    Семинари40