проф. др Славиша Стајић
| 441-3272 | |
| Термини испита | Сви испити Јануарски 02.09.2025. у 10:00
Евентуалне промене биће истакнуте на огласној табли испред Лабораторије за технологију меса |
|---|
| Научна област | Технологија анималних производа |
|---|---|
| Датум избора | 14. октобар 2025. |
Предмети
Библиографија
Радови у часописима са SCI листе
Food safety assessment of burger patties with added herbal plant material - The microbial status of Wild Garlic and Wild Garlic extracts as ingredients in burger patties
V. Kurćubić, S. Stajić, M. Dmitrić, N. Miletić, Food safety assessment of burger patties with added herbal plant material - The microbial status of Wild Garlic and Wild Garlic extracts as ingredients in burger patties, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 102, No. 11, pp. 73 - 78, Nov, 2022
| Аутори | Владимир Курћубић, Славиша Стајић, Марко Дмитрић и Немања Милетић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
| Волумен | 102 |
| Број | 11 |
| Страна од | 73 |
| Страна до | 78 |
Profile of volatile compounds in frankfurters from culled goat meat during cold storage
B. Pisinov, S. Ivanović, D. Živković, D. Vranić, S. Stajić, Profile of volatile compounds in frankfurters from culled goat meat during cold storage, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 45, No. 5, pp. e15410 - e15410, 2021
| Аутори | Борис Писинов, Снежана Ивановић, Dušan Živković, Данијела Вранић и Славиша Стајић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| DOI | https://doi.org/10.1111/jfpp.15410 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
| Волумен | 45 |
| Број | 5 |
| Страна од | e15410 |
| Страна до | e15410 |
Nutritional and sensory properties of frankfurters made of culled goat meat
B. Pisinov, V. Kurćubić, S. Stajić, Nutritional and sensory properties of frankfurters made of culled goat meat, FLEISCHWIRTSCHAFT, Vol. 101, No. 12, pp. 90 - 96, 2021
| Аутори | Борис Писинов, Владимир Курћубић и Славиша Стајић |
|---|---|
| Година | 2021 |
| Часопис | FLEISCHWIRTSCHAFT |
| Волумен | 101 |
| Број | 12 |
| Страна од | 90 |
| Страна до | 96 |
Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties
S. Stajić, B. Pisinov, I. Tomašević, I. Đekić, D. Čolović, S. Ivanović, D. Živković, Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 55, pp. 1032 - 1045, 2020
| Аутори | Славиша Стајић, Борис Писинов, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Душица Чоловић, Снежана Ивановић и Dušan Živković |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | 10.1111/ijfs.14346 |
| Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
| Волумен | 55 |
| Страна од | 1032 |
| Страна до | 1045 |
Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters
S. Stajić, N. Stanišić, I. Tomašević, I. Đekić, N. Ivanović, D. Živković, Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 42, No. 0, pp. e13529 - e13529, 2018
| Аутори | Славиша Стајић, Nikola Stanišić, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Nikola Ivanović и Dušan Živković |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | https://doi:10.1111/jfpp.13529 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION |
| Волумен | 42 |
| Број | 0 |
| Страна од | e13529 |
| Страна до | e13529 |
The utilisation of grapeseed oil in improving the quality of dry fermented sausages
S. Stajić, Д. Живковић, V. Tomović, В. Недовић, M. Perunović, С. Левић, N. Kovjanić, N. Stanišić, The utilisation of grapeseed oil in improving the quality of dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 49, No. 11, pp. 2356 - 2363, 2014
| Аутори | Славиша Стајић, Душан Живковић, Vladimir Tomović, Виктор Недовић, Marija Perunović, Стева Левић, Nataša Kovjanić и Nikola Stanišić |
|---|---|
| Година | 2014 |
| DOI | https://doi:10.1111/ijfs.12555 |
| Часопис | INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY |
| Волумен | 49 |
| Број | 11 |
| Страна од | 2356 |
| Страна до | 2363 |
Радови у часописима ван SCI листе
Tomato Pomace Powder as a Functional Ingredient in Minced Meat Products—Influence on Technological and Sensory Properties of Traditional Serbian Minced Meat Product Ćevapi
S. Stajić, P. Skwarek, S. Đurđević, M. Karwowska, B. Pisinov, I. Tomašević, V. Kurćubić, Tomato Pomace Powder as a Functional Ingredient in Minced Meat Products—Influence on Technological and Sensory Properties of Traditional Serbian Minced Meat Product Ćevapi, Processes, Vol. 12, No. 7, pp. 1330 - 1330, 2024
| Аутори | Славиша Стајић, Patrycja Skwarek, Сања Ђурђевић, Małgorzata Karwowska, Борис Писинов, Игор Томашевић и Владимир Курћубић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https:// doi.org/10.3390/pr12071330 |
| Часопис | Processes |
| Волумен | 12 |
| Број | 7 |
| Страна од | 1330 |
| Страна до | 1330 |
Instrumental colour, texture and sensory properties of pljeskavica (traditional serbian meat product) affected by addition of freshly extracted Аllium ursinum L.
S. Stajić, N. Stanišić, N. Miletić, M. Petković, V. Heinz, I. Tomašević, V. Kurćubić, Instrumental colour, texture and sensory properties of pljeskavica (traditional serbian meat product) affected by addition of freshly extracted Аllium ursinum L., Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences, Vol. 14, No. 3, pp. e11040 - e11040, 2024
| Аутори | Славиша Стајић, Никола Станишић, Немања Милетић, Марко Петковић, Volker Heinz, Игор Томашевић и Владимир Курћубић |
|---|---|
| Година | 2024 |
| DOI | https://doi.org/10.55251/jmbfs.11040 |
| Часопис | Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences |
| Волумен | 14 |
| Број | 3 |
| Страна од | e11040 |
| Страна до | e11040 |
Healthier Meat Products Are Fashionable - Consumers Love Fashion
V. Kurćubić, S. Stajić, N. Miletić, N. Stanišić, Healthier Meat Products Are Fashionable - Consumers Love Fashion, Applied Sciences, Vol. 12, No. 19, pp. 10129 - 10129, 2022
| Аутори | Владимир Курћубић, Славиша Стајић, Немања Милетић и Никола Станишић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| DOI | https://doi.org/10.3390/app121910129 |
| Часопис | Applied Sciences |
| Волумен | 12 |
| Број | 19 |
| Страна од | 10129 |
| Страна до | 10129 |
Dietary fibre as phosphate replacement in all-beef model system emulsions with reduced content of sodium chloride
S. Stajić, И. Томашевић, V. Tomović, N. Stanišić, Dietary fibre as phosphate replacement in all-beef model system emulsions with reduced content of sodium chloride, JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH, Vol. 61, No. 3, pp. 277 - 285, 2022
| Аутори | Славиша Стајић, Игор Томашевић, Владимир Томовић и Никола Станишић |
|---|---|
| Година | 2022 |
| Часопис | JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION RESEARCH |
| Волумен | 61 |
| Број | 3 |
| Страна од | 277 |
| Страна до | 285 |
Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder
S. Stajić, A. Kalušević, I. Tomašević, B. Rabrenović, A. Božić, P. Radović, V. Nedović, D. Živković, Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 70, No. 2, pp. 159 - 168, 2020
| Аутори | Славиша Стајић, Ана Калушевић, Игор Томашевић, Биљана Рабреновић, Анђелија Божић, Петар Радовић, Виктор Недовић и Dušan Živković |
|---|---|
| Година | 2020 |
| DOI | https://doi.org/10.31883/pjfns/118008 |
| Часопис | Polish Journal of Food and Nutrition Sciences |
| Волумен | 70 |
| Број | 2 |
| Страна од | 159 |
| Страна до | 168 |
Physico-Chemical Characteristics and Sensory Quality of Dry Fermented Sausages with Flaxseed Oil Preparations
S. Stajić, N. Stanišić, С. Левић, V. Tomović, S. Lilić, D. Vranić, M. Jokanović, Д. Живковић, Physico-Chemical Characteristics and Sensory Quality of Dry Fermented Sausages with Flaxseed Oil Preparations, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 68, No. 4, pp. 367 - 375, 2018
| Аутори | Славиша Стајић, Nikola Stanišić, Стева Левић, Vladimir Tomović, Slobodan Lilić, Danijela Vranić, Marija Jokanović и Душан Живковић |
|---|---|
| Година | 2018 |
| DOI | https://doi:10.1080/1828051X.2018.1443287 |
| Часопис | Polish Journal of Food and Nutrition Sciences |
| Волумен | 68 |
| Број | 4 |
| Страна од | 367 |
| Страна до | 375 |
