М-ПИ-20-ТТМЛ - Технологија млека
| Спецификација предмета | ||||
|---|---|---|---|---|
| Назив | Технологија млека | |||
| Акроним | М-ПИ-20-ТТМЛ | |||
| Студијски програм | Прехрамбена технологија | |||
| Модул | Прехрамбени инжењеринг | |||
| Тип студија | мастер академске студије | |||
| Наставник (предавач) | ||||
| Наставник/сарадник (вежбе) | ||||
| Наставник/сарадник (ДОН) | ||||
| Број ЕСПБ | 7.0 | Статус предмета | изборни | |
| Условљност другим предметима | - | Облик условљености | ||
| Циљеви изучавања предмета | Стицање знања из области технологије млека. | |||
| Исходи учења (стечена знања) | Разумевање технолошког поступкапроизводње ферментисаних млечних производа, сирева и трендова у овој области; Анализира могућности побољшања и управља процесима у производњи различитих производа од млека; Примени савремене метода испитивања састава, својстава и квалитета производа од млека; Способност тумачења резултата испитивања производа од млека са статистичким алатима; презентује стечена знања | |||
| Садржај предмета | ||||
| Садржај теоријске наставе | ||||
| Садржај практичне наставе | Производњa одабраних млечних производа; Самостално проучавање литературе, извођење савремених аналитичких метода у циљу изучавања састава и својстава одабраних производа од млека; приказ, анализа и презентовање резултата. | |||
| Литература | ||||
| ||||
| Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године | ||||
| Предавања | Вежбе | ДОН | Студијски и истраживачки рад | Остали часови |
| 2 | 2 | 2 | ||
| Методе извођења наставе | Теоријска настава, Лабораторијске вежбе, Семинарски рад са пројектом; Сагледавње литературе | |||
| Оцена знања (максимални број поена 100) | ||||
| Предиспитне обавезе | Поена | Завршни испит | Поена | |
| Активности у току предавања | Писмени испит | |||
| Практична настава | 10 | Усмени испит | 60 | |
| Пројекти | 30 | |||
| Колоквијуми | ||||
| Семинари | ||||
