Навигација

М-ПИ-20-ТТМЛ - Технологија млека

Спецификација предмета
НазивТехнологија млека
АкронимМ-ПИ-20-ТТМЛ
Студијски програмПрехрамбена технологија
МодулПрехрамбени инжењеринг
Тип студијамастер академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ7.0Статус предметаизборни
    Условљност другим предметима-Облик условљености
    Циљеви изучавања предметаСтицање знања из области технологије млека.
    Исходи учења (стечена знања)Разумевање технолошког поступкапроизводње ферментисаних млечних производа, сирева и трендова у овој области; Анализира могућности побољшања и управља процесима у производњи различитих производа од млека; Примени савремене метода испитивања састава, својстава и квалитета производа од млека; Способност тумачења резултата испитивања производа од млека са статистичким алатима; презентује стечена знања
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставе
    Садржај практичне наставеПроизводњa одабраних млечних производа; Самостално проучавање литературе, извођење савремених аналитичких метода у циљу изучавања састава и својстава одабраних производа од млека; приказ, анализа и презентовање резултата.
    Литература
    1. Миочиновић, Ј. (2020) Технлогија млека 2 - Посебно сирарство, Пољопривредни факултет.
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    222
    Методе извођења наставеТеоријска настава, Лабораторијске вежбе, Семинарски рад са пројектом; Сагледавње литературе
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавањаПисмени испит
    Практична настава10Усмени испит60
    Пројекти30
    Колоквијуми
    Семинари