M-PI-20-TTML - Tehnologija mleka
Specifikacija predmeta | ||||
---|---|---|---|---|
Naziv | Tehnologija mleka | |||
Akronim | M-PI-20-TTML | |||
Studijski program | Prehrambena tehnologija | |||
Modul | Prehrambeni inženjering | |||
Tip studija | master akademske studije | |||
Nastavnik (predavač) | ||||
Nastavnik/saradnik (vežbe) | ||||
Nastavnik/saradnik (DON) | ||||
Broj ESPB | 7.0 | Status predmeta | izborni | |
Uslovljnost drugim predmetima | - | Oblik uslovljenosti | ||
Ciljevi izučavanja predmeta | Sticanje znanja iz oblasti tehnologije mleka. | |||
Ishodi učenja (stečena znanja) | Razumevanje tehnološkog postupkaproizvodnje fermentisanih mlečnih proizvoda, sireva i trendova u ovoj oblasti; Analizira mogućnosti poboljšanja i upravlja procesima u proizvodnji različitih proizvoda od mleka; Primeni savremene metoda ispitivanja sastava, svojstava i kvaliteta proizvoda od mleka; Sposobnost tumačenja rezultata ispitivanja proizvoda od mleka sa statističkim alatima; prezentuje stečena znanja | |||
Sadržaj predmeta | ||||
Sadržaj teorijske nastave | ||||
Sadržaj praktične nastave | Proizvodnja odabranih mlečnih proizvoda; Samostalno proučavanje literature, izvođenje savremenih analitičkih metoda u cilju izučavanja sastava i svojstava odabranih proizvoda od mleka; prikaz, analiza i prezentovanje rezultata. | |||
Literatura | ||||
| ||||
Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine | ||||
Predavanja | Vežbe | DON | Studijski i istraživački rad | Ostali časovi |
2 | 2 | 2 | ||
Metode izvođenja nastave | Teorijska nastava, Laboratorijske vežbe, Seminarski rad sa projektom; Sagledavnje literature | |||
Ocena znanja (maksimalni broj poena 100) | ||||
Predispitne obaveze | Poena | Završni ispit | Poena | |
Aktivnosti u toku predavanja | Pismeni ispit | |||
Praktična nastava | 10 | Usmeni ispit | 60 | |
Projekti | 30 | |||
Kolokvijumi | ||||
Seminari |