Navigacija

M-PI-20-TTML - Tehnologija mleka

Specifikacija predmeta
Naziv Tehnologija mleka
Akronim M-PI-20-TTML
Studijski program Prehrambena tehnologija
Modul Prehrambeni inženjering
Tip studija master akademske studije
Nastavnik (predavač)
Nastavnik/saradnik (vežbe)
Nastavnik/saradnik (DON)
    Broj ESPB 7.0 Status predmeta izborni
    Uslovljnost drugim predmetima - Oblik uslovljenosti
    Ciljevi izučavanja predmeta Sticanje znanja iz oblasti tehnologije mleka.
    Ishodi učenja (stečena znanja) Razumevanje tehnološkog postupkaproizvodnje fermentisanih mlečnih proizvoda, sireva i trendova u ovoj oblasti; Analizira mogućnosti poboljšanja i upravlja procesima u proizvodnji različitih proizvoda od mleka; Primeni savremene metoda ispitivanja sastava, svojstava i kvaliteta proizvoda od mleka; Sposobnost tumačenja rezultata ispitivanja proizvoda od mleka sa statističkim alatima; prezentuje stečena znanja
    Sadržaj predmeta
    Sadržaj teorijske nastave
    Sadržaj praktične nastave Proizvodnja odabranih mlečnih proizvoda; Samostalno proučavanje literature, izvođenje savremenih analitičkih metoda u cilju izučavanja sastava i svojstava odabranih proizvoda od mleka; prikaz, analiza i prezentovanje rezultata.
    Literatura
    1. Miočinović, J. (2020) Tehnlogija mleka 2 - Posebno sirarstvo, Poljoprivredni fakultet.
    Broj časova aktivne nastave nedeljno tokom semestra/trimestra/godine
    Predavanja Vežbe DON Studijski i istraživački rad Ostali časovi
    2 2 2
    Metode izvođenja nastave Teorijska nastava, Laboratorijske vežbe, Seminarski rad sa projektom; Sagledavnje literature
    Ocena znanja (maksimalni broj poena 100)
    Predispitne obaveze Poena Završni ispit Poena
    Aktivnosti u toku predavanja Pismeni ispit
    Praktična nastava 10 Usmeni ispit 60
    Projekti 30
    Kolokvijumi
    Seminari