Назив | Познавање и обрада млека |
---|
Акроним | О-МХ-14-ПОМЛ |
---|
Студијски програм | Прехрамбена технологија |
---|
Модул | Микробиологија хране |
---|
Тип студија | основне академске студије |
---|
Наставник (предавач) | |
---|
Наставник/сарадник (вежбе) | |
---|
Наставник/сарадник (ДОН) | |
---|
Број ЕСПБ | 5.0 | Статус предмета | изборни |
---|
Условљност другим предметима | - | Облик условљености | |
---|
Циљеви изучавања предмета | Стицање теоријских и практичних знања о компонентама хемијског састава и физичко-хемијским својствима млека и факторима који утичу на његов квалитет; операцијама при пријему и примарној обради млека (пастеризација, стандардизација, хомогенизација); вештина вршења анализа основних параметара састава млека и тумачења резултата анализа, способности сагледавање регулаторних прописа у области. |
---|
Исходи учења (стечена знања) | Дефинише и објасни основни хемијски састав различитих врста млека; разуме основну структуру, својства и утицај различитих фактора на компоненте састава млека – млечна маст, протеини, лактоза, минералне материје; сагледава утицај фактора на физичко хемијска својства млека;
разуме операције приликом пријема и примарне обраде млека, примени методе за испитивање састава млека и тумачи резултате, |
---|