Студијски програм: ПОЉОПРИВРЕДА
Модул: ХОРТИКУЛТУРА
I семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
М-ХК-20-ЕЈ | Енглески језик | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 |
Изборни блок 1 | |||||||
М-ХК-20-ИТ | Информационе технологије | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
М-ХК-20-КП | Климатске промене и адаптација | ||||||
М-ХК-20-ОИЗ | Основе истраживања у зоотехници | ||||||
Увод у методе истраживања | |||||||
М-ХК-20-ИБПЛ | Израда бизнис плана у биљној производњи | ||||||
М-ХК-20-ХПП | Хемија производа природног порекла | ||||||
М-ХК-20-МТ | Мерна техника | ||||||
М-ХК-20-МПТ | Мехатроника у пољопривредној техници | ||||||
М-ХК-20-БИОГ | Биогорива | ||||||
Изборни блок 2 | |||||||
М-ХК-20-ГРБ | Генетички ресурси биљака | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
М-ХК-20-АСУ | Апробација семенских усева | ||||||
М-ХК-20-ПЕ | Примењена екофизиологија | ||||||
М-ХК-20-МПГ | Менаџмент породичног газдинства | ||||||
М-ХК-20-НХБ | Наводњавање хортикултурног биља | ||||||
М-ХК-20-МИП | Микробиолошки практикум | ||||||
М-ХК-20-МП | Методе у педологији | ||||||
М-ХК-20-ФРЖ | Физиологија репродукције животиња | ||||||
М-ХК-20-ХРФ | Хуморална регулација функције организама | ||||||
М-ХК-20-ХЖ | Хистологија животиња | ||||||
М-ХК-20-ЕЕП | Енергетска ефикасност пољопривредне производње | ||||||
М-ХК-20-ЕСП | Енергетски системи у пољопривреди | ||||||
Алтернативни извори електричне енергије у пољопривреди | |||||||
М-ХК-20-ЕА | Екологија и агроекосистеми | ||||||
М-ХК-20-НТП | Напредне технике програмирања | ||||||
Изборни блок 3 | |||||||
М-ХК-20-ОПВГ | Органска производња воћа и грожђа | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
М-ХК-20-СИС | Сортна идентичност семенских усева | ||||||
М-ХК-20-ПСВ | Производња садница воћа | ||||||
М-ХК-20-ПБЛ | Производња биљних лековитих сировина | ||||||
Мастер рад - истраживање | 0 | 0 | 0 | 4 | 0 | 7 | |
УКУПНО: | 10 | 6 | 0 | 4 | 0 | 30 | |
II семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Изборни блок 4 | |||||||
М-ХК-20-ГРХБ | Генетички ресурси хортикултурних биљака | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 |
М-ХК-20-СТП | Савремене технологије производње у повртарству | ||||||
М-ХК-20-ЗОТ | Заснивање и одржавање травњака | ||||||
М-ХК-20-ПВЗП | Производња воћа у заштићеном простору | ||||||
Изборни блок 5 | |||||||
М-ХК-20-СТПЦ | Савремене технологије производње цвећа | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 |
М-ХК-20-ПСХ | Производња семена хортикултурни биљака | ||||||
М-ХК-20-ОПРП | Органска производња поврћа | ||||||
М-ХК-20-АМП | Ампелографија | ||||||
Изборни блок 6 | |||||||
М-ХК-20-ПСМП | Производња садног материјала у повртарству | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 |
М-ХК-20-ПХБЗП | Примена хортикултурног биља на зеленим површинама | ||||||
М-ХК-20-ОХБ | Посебно оплемењивање хортикултурних биљака | ||||||
Изборни блок 7 | |||||||
М-ХК-20-ХБА | Хортикултурно биље у аранжирању | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 |
М-ХК-20-БХБ | Биотехнологија хортикултурних биљака | ||||||
М-ХК-20-ДПХП | Директна продаја хране и пољопривредних производа | ||||||
М-ХК-20-СП | Стручна пракса | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 3 |
Мастер рад – израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 4 | 7 | |
УКУПНО: | 12 | 8 | 0 | 0 | 10 | 30 |
Напомена: Студент бира и полаже по 1 предмет из сваког изборног блока.
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад