Навигација

М-ХК-20-АМП - Ампелографија

Спецификација предмета
НазивАмпелографија
АкронимМ-ХК-20-АМП
Студијски програмПољопривреда
МодулХортикултура
Тип студијамастер академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
    Наставник/сарадник (ДОН)
      Број ЕСПБ5.0Статус предметаизборни
      Условљност другим предметимаОблик условљености
      Циљеви изучавања предметаПредмет треба да омогући студенту да прошири и усаврши знања из области познавања сорти племените лозе, сорти типа интерспециес хибрида и лозних подлога. Стицањем сазнања о специфичностима сорти студенти се оспособљавају да самостално креативно делују у области ампелографије у складу са еколошким условима.
      Исходи учења (стечена знања)Студент треба да покаже познавање ботаничких, агробиолошких и привредно – технолошких карактеристика сорти V. vinifera, лозних подлога а у складу стим и способност да пројектује специфичну технологију гајења сорти и подлога винове лозе
      Садржај предмета
      Садржај теоријске наставеПредмет је подељен на три основна поглавља : 1) Винске сорте; 2) Стоне сорте 3) Лозне подлоге. У оквиру поглавља обрадиће се следеће методске јединице : Привредни значај; Порекло и распрострањеност; Морфолошке и физиолошке особине; Специфичности технологије гајења.
      Садржај практичне наставеУпознавање са најзначајнијим винским, стоним сортама и лозним подлогама винове лозе. Детерминација и оцењивање квалитета плода и производа од грожђа, у зависности од еколошких услова гајења.
      Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
      ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
      32
      Методе извођења наставеТеоријска и практична настава у комбинацији са интерактивном наставом ће се држати у свим областима. У току наставе су предвиђена 1 тест а на крају наставе (вежби) предвиђено је полагање колоквијума.
      Оцена знања (максимални број поена 100)
      Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
      Активности у току предавања5Писмени испит
      Практична настава5Усмени испит50
      Пројекти
      Колоквијуми20
      Семинари20