Студијски програм: Прехрамбена технологија
Модул: Микробиологија хране
I ГОДИНА | |||||||
I семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-МХ-20-ОХЕМ | Општа хемија | 3 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
Математика 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
О-МХ-20-ФИЗ | Физика | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
Изборни блок 1 | |||||||
О-МХ-20-ИНФ | Информатика | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
О-МХ-20-СОЦ | Социологија | ||||||
О-МХ-20-БИОЛ | Биологија | ||||||
Изборни блок 2 | |||||||
О-МХ-20-Е | Енглески језик | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Руски језик | |||||||
Француски језик | |||||||
Немачки језик | |||||||
УКУПНО: | 12 | 7 | 2 | 0 | 2 | 30 | |
II семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-МХ-20-АНХЕ | Аналитичка хемија | 2 | 1 | 3 | 0 | 0 | 6 |
О-МХ-20-ОРХЕ | Органска хемија | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
Математика II | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
Изборни блок 3 | |||||||
О-МХ-20-ЕОП | Економика и организација предузећа | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Инжењерска графика | |||||||
Изборни блок 4 | |||||||
О-МХ-20-ФТМ | Физичко-техничка мерења | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
О-МХ-20-НИМ | Напредне информатичке методе | ||||||
УКУПНО: | 10 | 8 | 5 | 0 | 1 | 30 | |
II ГОДИНА | |||||||
III семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-МХ-20-ХППР | Хемија природних производа | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
О-МХ-20-БИО | Биохемија | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
О-МХ-20-ФИХЕ | Физичка хемија | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
Термодинамика | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 | |
О-МХ-20-МОПЕ | Механичке операције | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
УКУПНО: | 10 | 7 | 5 | 0 | 5 | 30 | |
IV семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-МХ-20-БИОХ | Биохемија хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
О-МХ-20-ОМИК | Општа микробиологија | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
О-МХ-20-КОНЗ | Принципи конзервисања хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
О-МХ-20-ТДО | Топлотне и дифузионе операције | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
О-МХ-20-АМБА | Амбалажа и паковање хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
УКУПНО: | 10 | 6 | 4 | 0 | 3 | 30 | |
III ГОДИНА | |||||||
V семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-МХ-20-ОМХ | Основе микробиологије хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
О-МХ-20-ИМА | Индустријски микроорганизми у храни анималног порекла | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
О-МХ-20-ГИМ | Генетика индустријских микроорганизама | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
Изборни блок 5 | |||||||
О-МХ-20-ПОМС | Познавање и обрада меса | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
Познавање и обрада млека | |||||||
О-МХ-20-СТАТ | Статистика | ||||||
Изборни блок 6 | |||||||
О-МХ-20-ФУХР | Функционална својства хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
Технологија готове хране | |||||||
О-МХ-20-ОВИН | Основе технологије вина | ||||||
Технологија јаких алкохолних пића 1 | |||||||
УКУПНО: | 10 | 5 | 5 | 0 | 3 | 30 | |
VI семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Индустријски микроорганизми у храни биљног порекла | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 | |
Микробиолошко кварење хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Санитација погона | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
Изборни блок 7 | |||||||
Основе технологије млека | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
О-МХ-20-ОТМС | Основе технологије меса | ||||||
О-МХ-20-СА | Сензорна анализа | ||||||
Изборни блок 8 | |||||||
Технологија воћних сокова и освежавајућих безалкохолних пића | 3 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Технологија брашна | |||||||
Технологија кондиторских производа | |||||||
Технологија пива | |||||||
УКУПНО: | 11 | 5 | 6 | 0 | 3 | 30 | |
IV ГОДИНА | |||||||
VII семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Пробиотици и пребиотици | 2 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
Биоактивне материје микробиолошког порекла | 2 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
Третман отпадних вода | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
Биореакторско инжињерство | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
Стручна пракса | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 6 | |
УКУПНО: | 10 | 5 | 5 | 0 | 6 | 30 | |
VIII семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Токсиинфекције и интоксикације хране | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
Микробиолошке методе анализе хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
Еколошка микробиологија | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 | |
Изборни блок 9 | |||||||
Управљање безбедношћу у производњи хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Биотехнологија агроиндустријског отпада | |||||||
Микробиологија вода | |||||||
Хигијенски инжењеринг и дизајн | |||||||
Дипломски рад – | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 | |
Истраживачки рад | |||||||
Дипломски рад – | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
Израда и одбрана | |||||||
УКУПНО: | 10 | 4 | 4 | 3 | 7 | 30 |
Напомена: Студент бира и полаже један од предмета из сваког изборног блока.
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад