Студијски програм: Прехрамбена технологија
Модул: Технологија ратарских производа
I ГОДИНА | |||||||
I семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Општа хемија | 3 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Математика 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
О-ТР-20-ФИЗ | Физика | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
Изборни блок 1 | |||||||
О-ТР-20-ИНФ | Информатика | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
О-ТР-20-СОЦ | Социологија | ||||||
О-ТР-20-БИОЛ | Биологија | ||||||
Изборни блок 2 | |||||||
О-ТР-20-Е | Енглески језик | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Руски језик | |||||||
Француски језик | |||||||
Немачки језик | |||||||
УКУПНО: | 12 | 7 | 2 | 0 | 2 | 30 | |
II семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Аналитичка хемија | 2 | 1 | 3 | 0 | 0 | 6 | |
О-ТР-20-ОРХЕ | Органска хемија | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
Математика II | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
Изборни блок 3 | |||||||
О-ТР-20-ЕОП | Економика и организација предузећа | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
О-ТР-20-ИГР | Инжењерска графика | ||||||
Изборни блок 4 | |||||||
О-ТР-20-ФТМ | Физичко-техничка мерења | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
О-ТР-20-НИМ | Напредне информатичке методе | ||||||
УКУПНО: | 10 | 8 | 5 | 0 | 1 | 30 | |
II ГОДИНА | |||||||
III семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-ТР-20-ХППР | Хемија природних производа | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
О-ТР-20-БИО | Биохемија | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
О-ТР-20-ФИХЕ | Физичка хемија | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
О-ТР-20-ТЕРМ | Термодинамика | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
О-ТР-20-МОПЕ | Механичке операције | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
УКУПНО: | 10 | 7 | 5 | 0 | 5 | 30 | |
IV семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-ТР-20-БИОХ | Биохемија хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
О-ТР-20-ОМИК | Општа микробиологија | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
О-ТР-20-КОНЗ | Принципи конзервисања хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
О-ТР-20-ТДО | Топлотне и дифузионе операције | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
О-ТР-20-АМБА | Амбалажа и паковање хране | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
УКУПНО: | 10 | 6 | 4 | 0 | 3 | 30 | |
III ГОДИНА | |||||||
V семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-ТР-20-ТХЛА | Технолошке основе хлађења | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Микробиологија биљних производа | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
О-ТР-20-КОНД | Основе производње кондиторских производа | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
О-ТР-20-ЖИТО | Технологија жита | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
Изборни блок 5 | |||||||
Управљање животном средином у производњи хране | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
О-ТР-20-СТАТ | Статистика | ||||||
О-ТР-20-ЖБГ | Жита без глутена | ||||||
УКУПНО: | 10 | 7 | 3 | 0 | 3 | 30 | |
VI семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-ТР-20-БИОИ | Биопроцесно инжењерство | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
О-ТР-20-БРАШ | Технологија брашна | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 |
Технологија кондиторских производа | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Непожељне биоактивне супстанце хране | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
Стручна пракса | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 6 | |
УКУПНО: | 11 | 5 | 5 | 0 | 7 | 30 | |
IV ГОДИНА | |||||||
VII семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Технологија уља и масти | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Технологија дувана | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 | |
Технологија слада и пива | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Изборни блок 6 | |||||||
Технологија кафе и сродних производа | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Третман отпадних вода | |||||||
Изборни блок 7 | |||||||
Технологија отпада у преради ратарских сировина | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Функционална својства хране | |||||||
УКУПНО: | 10 | 5 | 6 | 0 | 5 | 30 | |
VIII семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Технологија шећера и скроба | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Модификација уља и масти | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
Технологија производа од дувана | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
Изборни блок 8 | |||||||
О-ТР-20-СА | Сензорна анализа | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
Хладно цеђена уља | |||||||
Технологија прераде соје | |||||||
Дипломски рад – | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 | |
Истраживачки рад | |||||||
Дипломски рад – | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
Израда и одбрана | |||||||
УКУПНО: | 10 | 4 | 6 | 3 | 7 | 30 |
Напомена: Студент бира и полаже један од предмета из сваког изборног блока.
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад