Navigacija

Modul: Tehnologija ratarskih proizvoda

I GODINA
I semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Opšta hemija 3 1 1 0 1 6
  Matematika 1 2 2 0 0 0 6
O-TR-20-FIZ Fizika 3 2 0 0 1 6
Izborni blok 1
O-TR-20-INF Informatika 2 1 1 0 0 6
O-TR-20-SOC Sociologija
O-TR-20-BIOL Biologija
Izborni blok 2
O-TR-20-E Engleski jezik 2 0 0 0 0 6
  Ruski jezik
  Francuski jezik
  Nemački jezik
UKUPNO: 12 7 2 0 2 30
II  semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Analitička hemija 2 1 3 0 0 6
O-TR-20-ORHE Organska hemija 2 1 2 0 1 6
  Matematika II 2 2 0 0 0 6
Izborni blok 3
O-TR-20-EOP Ekonomika i organizacija preduzeća 2 2 0 0 0 6
O-TR-20-IGR Inženjerska grafika
Izborni blok 4
O-TR-20-FTM Fizičko-tehnička merenja 2 2 0 0 0 6
O-TR-20-NIM Napredne informatičke metode
UKUPNO: 10 8 5 0 1 30
 
II GODINA
III semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-TR-20-HPPR Hemija prirodnih proizvoda 2 1 2 0 1 6
O-TR-20-BIO Biohemija 2 1 1 0 1 6
O-TR-20-FIHE Fizička hemija 2 1 2 0 1 6
O-TR-20-TERM Termodinamika 2 2 0 0 1 6
O-TR-20-MOPE Mehaničke operacije 2 2 0 0 1 6
UKUPNO: 10 7 5 0 5 30
IV semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-TR-20-BIOH Biohemija hrane 2 1 1 0 0 6
O-TR-20-OMIK Opšta mikrobiologija 2 1 1 0 1 6
O-TR-20-KONZ Principi konzervisanja hrane 2 1 1 0 1 6
O-TR-20-TDO Toplotne i difuzione operacije 2 2 0 0 0 6
O-TR-20-AMBA Ambalaža i pakovanje hrane 2 1 1 0 1 6
UKUPNO: 10 6 4 0 3 30
 
III GODINA
V semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-TR-20-THLA Tehnološke osnove hlađenja 2 2 0 0 0 6
  Mikrobiologija biljnih proizvoda 2 1 1 0 1 6
O-TR-20-KOND Osnove proizvodnje konditorskih proizvoda 2 1 1 0 1 6
O-TR-20-ŽITO Tehnologija žita 2 1 1 0 1 6
Izborni blok 5
  Upravljanje životnom sredinom u proizvodnji hrane 2 2 0 0 0 6
O-TR-20-STAT Statistika
O-TR-20-ŽBG Žita bez glutena
UKUPNO: 10 7 3 0 3 30
VI semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-TR-20-BIOI Bioprocesno inženjerstvo 3 2 0 0 0 6
O-TR-20-BRAŠ Tehnologija brašna 3 1 2 0 0 6
  Tehnologija konditorskih proizvoda 2 1 1 0 1 6
  Nepoželjne bioaktivne supstance hrane 3 1 2 0 0 6
  Stručna praksa 0 0 0 0 6 6
UKUPNO: 11 5 5 0 7 30
 
IV GODINA
VII semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Tehnologija ulja i masti 2 1 1 0 1 6
  Tehnologija duvana 2 1 2 0 1 6
  Tehnologija slada i piva 2 1 1 0 1 6
Izborni blok 6
  Tehnologija kafe i srodnih proizvoda 2 1 1 0 1 6
  Tretman otpadnih voda
Izborni blok 7
  Tehnologija otpada u preradi ratarskih sirovina 2 1 1 0 1 6
  Funkcionalna svojstva hrane
UKUPNO: 10 5 6 0 5 30
VIII semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Tehnologija šećera i skroba 2 1 1 0 1 6
  Modifikacija ulja i masti 3 1 2 0 0 6
  Tehnologija proizvoda od duvana 3 1 2 0 0 6
Izborni blok 8
O-TR-20-SA Senzorna analiza 2 1 1 0 0 6
  Hladno ceđena ulja
  Tehnologija prerade soje
  Diplomski rad – 0 0 0 3 3 3
Istraživački  rad
  Diplomski rad – 0 0 0 0 3 3
Izrada i odbrana
UKUPNO: 10 4 6 3 7 30

 

Ispitna pitanja i literatura

Napomena: Student bira i polaže jedan od predmeta iz svakog izbornog bloka.

P         Predavanja

V         Vežbe

DON   Drugi oblici nastave

IR      Istraživački rad

SPECIFIKACIJA PREDMETA