Studijski program: Prehrambena tehnologija
Modul: Tehnologija ratarskih proizvoda
I GODINA | |||||||
I semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Opšta hemija | 3 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Matematika 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
O-TR-20-FIZ | Fizika | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
Izborni blok 1 | |||||||
O-TR-20-INF | Informatika | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
O-TR-20-SOC | Sociologija | ||||||
O-TR-20-BIOL | Biologija | ||||||
Izborni blok 2 | |||||||
O-TR-20-E | Engleski jezik | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Ruski jezik | |||||||
Francuski jezik | |||||||
Nemački jezik | |||||||
UKUPNO: | 12 | 7 | 2 | 0 | 2 | 30 | |
II semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Analitička hemija | 2 | 1 | 3 | 0 | 0 | 6 | |
O-TR-20-ORHE | Organska hemija | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
Matematika II | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
Izborni blok 3 | |||||||
O-TR-20-EOP | Ekonomika i organizacija preduzeća | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-TR-20-IGR | Inženjerska grafika | ||||||
Izborni blok 4 | |||||||
O-TR-20-FTM | Fizičko-tehnička merenja | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-TR-20-NIM | Napredne informatičke metode | ||||||
UKUPNO: | 10 | 8 | 5 | 0 | 1 | 30 | |
II GODINA | |||||||
III semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-TR-20-HPPR | Hemija prirodnih proizvoda | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
O-TR-20-BIO | Biohemija | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-TR-20-FIHE | Fizička hemija | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
O-TR-20-TERM | Termodinamika | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
O-TR-20-MOPE | Mehaničke operacije | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
UKUPNO: | 10 | 7 | 5 | 0 | 5 | 30 | |
IV semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-TR-20-BIOH | Biohemija hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
O-TR-20-OMIK | Opšta mikrobiologija | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-TR-20-KONZ | Principi konzervisanja hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-TR-20-TDO | Toplotne i difuzione operacije | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-TR-20-AMBA | Ambalaža i pakovanje hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
UKUPNO: | 10 | 6 | 4 | 0 | 3 | 30 | |
III GODINA | |||||||
V semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-TR-20-THLA | Tehnološke osnove hlađenja | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Mikrobiologija biljnih proizvoda | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
O-TR-20-KOND | Osnove proizvodnje konditorskih proizvoda | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-TR-20-ŽITO | Tehnologija žita | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
Izborni blok 5 | |||||||
Upravljanje životnom sredinom u proizvodnji hrane | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
O-TR-20-STAT | Statistika | ||||||
O-TR-20-ŽBG | Žita bez glutena | ||||||
UKUPNO: | 10 | 7 | 3 | 0 | 3 | 30 | |
VI semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-TR-20-BIOI | Bioprocesno inženjerstvo | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-TR-20-BRAŠ | Tehnologija brašna | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 |
Tehnologija konditorskih proizvoda | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Nepoželjne bioaktivne supstance hrane | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
Stručna praksa | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 6 | |
UKUPNO: | 11 | 5 | 5 | 0 | 7 | 30 | |
IV GODINA | |||||||
VII semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Tehnologija ulja i masti | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Tehnologija duvana | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 | |
Tehnologija slada i piva | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Izborni blok 6 | |||||||
Tehnologija kafe i srodnih proizvoda | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Tretman otpadnih voda | |||||||
Izborni blok 7 | |||||||
Tehnologija otpada u preradi ratarskih sirovina | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Funkcionalna svojstva hrane | |||||||
UKUPNO: | 10 | 5 | 6 | 0 | 5 | 30 | |
VIII semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
Tehnologija šećera i skroba | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 | |
Modifikacija ulja i masti | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
Tehnologija proizvoda od duvana | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 | |
Izborni blok 8 | |||||||
O-TR-20-SA | Senzorna analiza | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
Hladno ceđena ulja | |||||||
Tehnologija prerade soje | |||||||
Diplomski rad – | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 | |
Istraživački rad | |||||||
Diplomski rad – | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
Izrada i odbrana | |||||||
UKUPNO: | 10 | 4 | 6 | 3 | 7 | 30 |
Napomena: Student bira i polaže jedan od predmeta iz svakog izbornog bloka.
P Predavanja
V Vežbe
DON Drugi oblici nastave
IR Istraživački rad