Navigacija

Modul: Mikrobiologija hrane

I GODINA
I semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-MH-20-OHEM Opšta hemija 3 1 1 0 1 6
  Matematika 1 2 2 0 0 0 6
O-MH-20-FIZ Fizika 3 2 0 0 1 6
Izborni blok 1
O-MH-20-INF Informatika 2 1 1 0 0 6
O-MH-20-SOC Sociologija
O-MH-20-BIOL Biologija
Izborni blok 2
O-MH-20-E Engleski jezik 2 0 0 0 0 6
  Ruski jezik
  Francuski jezik
  Nemački jezik
UKUPNO: 12 7 2 0 2 30
II  semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-MH-20-ANHE Analitička hemija 2 1 3 0 0 6
O-MH-20-ORHE Organska hemija 2 1 2 0 1 6
  Matematika II 2 2 0 0 0 6
Izborni blok 3
O-MH-20-EOP Ekonomika i organizacija preduzeća 2 2 0 0 0 6
  Inženjerska grafika
Izborni blok 4
O-MH-20-FTM Fizičko-tehnička merenja 2 2 0 0 0 6
O-MH-20-NIM Napredne informatičke metode
UKUPNO: 10 8 5 0 1 30
 
II GODINA
III semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-MH-20-HPPR Hemija prirodnih proizvoda 2 1 2 0 1 6
O-MH-20-BIO Biohemija 2 1 1 0 1 6
O-MH-20-FIHE Fizička hemija 2 1 2 0 1 6
  Termodinamika 2 2 0 0 1 6
O-MH-20-MOPE Mehaničke operacije 2 2 0 0 1 6
UKUPNO: 10 7 5 0 5 30
IV semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-MH-20-BIOH Biohemija hrane 2 1 1 0 0 6
O-MH-20-OMIK Opšta mikrobiologija 2 1 1 0 1 6
O-MH-20-KONZ Principi konzervisanja hrane 2 1 1 0 1 6
O-MH-20-TDO Toplotne i difuzione operacije 2 2 0 0 0 6
O-MH-20-AMBA Ambalaža i pakovanje hrane 2 1 1 0 1 6
UKUPNO: 10 6 4 0 3 30
 
III GODINA
V semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-MH-20-OMH Osnove mikrobiologije hrane 2 1 1 0 1 6
O-MH-20-IMA Industrijski mikroorganizmi  u hrani animalnog porekla 2 1 1 0 1 6
O-MH-20-GIM Genetika industrijskih mikroorganizama 2 1 1 0 0 6
Izborni blok 5
O-MH-20-POMS Poznavanje i obrada mesa 2 1 1 0 0 6
  Poznavanje i obrada mleka
O-MH-20-STAT Statistika
Izborni blok 6
O-MH-20-FUHR Funkcionalna svojstva hrane 2 1 1 0 1 6
  Tehnologija gotove hrane
O-MH-20-OVIN Osnove tehnologije vina
  Tehnologija jakih alkoholnih pića 1
UKUPNO: 10 5 5 0 3 30
VI semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Industrijski mikroorganizmi u hrani biljnog porekla 2 1 2 0 1 6
  Mikrobiološko kvarenje hrane 2 1 1 0 1 6
  Sanitacija pogona 2 1 1 0 0 6
Izborni blok 7
  Osnove tehnologije mleka 2 1 1 0 0 6
O-MH-20-OTMS Osnove tehnologije mesa
O-MH-20-SA Senzorna analiza
Izborni blok 8
  Tehnologija voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholnih pića 3 1 1 0 1 6
  Tehnologija brašna
  Tehnologija konditorskih proizvoda
  Tehnologija piva
UKUPNO: 11 5 6 0 3 30
 
IV GODINA
VII semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Probiotici i prebiotici 2 1 2 0 0 6
  Bioaktivne materije mikrobiološkog porekla 2 1 2 0 0 6
  Tretman otpadnih voda 3 1 1 0 0 6
  Bioreaktorsko inžinjerstvo 3 2 0 0 0 6
  Stručna praksa 0 0 0 0 6 6
UKUPNO: 10 5 5 0 6 30
VIII semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Toksiinfekcije i intoksikacije hrane 3 1 1 0 0 6
  Mikrobiološke metode analize hrane 2 1 1 0 0 6
  Ekološka mikrobiologija 3 1 1 0 0 6
Izborni blok 9
  Upravljanje bezbednošću u proizvodnji hrane 2 1 1 0 1 6
  Biotehnologija agroindustrijskog otpada
  Mikrobiologija voda
  Higijenski inženjering i dizajn
  Diplomski rad – 0 0 0 3 3 3
Istraživački  rad
  Diplomski rad – 0 0 0 0 3 3
Izrada i odbrana
UKUPNO: 10 4 4 3 7 30

 

Ispitna pitanja i literatura

Napomena: Student bira i polaže jedan od predmeta iz svakog izbornog bloka.

P         Predavanja

V         Vežbe

DON   Drugi oblici nastave

IR      Istraživački rad

SPECIFIKACIJA PREDMETA