Studijski program: Prehrambena tehnologija
Modul: Tehnologija konzervisanja i vrenja
I GODINA | |||||||
I semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-KV-20-OHEM | Opšta hemija | 3 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
Matematika 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
O-KV-14-FIZ | Fizika | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
Izborni blok 1 | |||||||
O-KV-20-INF | Informatika | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-SOC | Sociologija | ||||||
O-KV-20-BIOL | Biologija | ||||||
Izborni blok 2 | |||||||
O-KV-20-E | Engleski jezik | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Ruski jezik | |||||||
Francuski jezik | |||||||
Nemački jezik | |||||||
UKUPNO: | 12 | 7 | 2 | 0 | 2 | 30 | |
II semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-KV-20-ANHE | Analitička hemija | 2 | 1 | 3 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-ORHE | Organska hemija | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
Matematika II | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
Izborni blok 3 | |||||||
O-KV-20-EOP | Ekonomika i organizacija preduzeća | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-IGR | Inženjerska grafika | ||||||
Izborni blok 4 | |||||||
O-KV-20-FTM | Fizičko-tehnička merenja | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-NIM | Napredne informatičke metode | ||||||
UKUPNO: | 10 | 8 | 5 | 0 | 1 | 30 | |
II GODINA | |||||||
III semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-KV-20-HPPR | Hemija prirodnih proizvoda | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-BIO | Biohemija | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-FIHE | Fizička hemija | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-TERM | Termodinamika | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-MOPE | Mehaničke operacije | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
UKUPNO: | 10 | 7 | 5 | 0 | 5 | 30 | |
IV semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-KV-20-BIOH | Biohemija hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-OMIK | Opšta mikrobiologija | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-KONZ | Principi konzervisanja hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-TDO | Toplotne i difuzione operacije | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-AMBA | Ambalaža i pakovanje hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
UKUPNO: | 10 | 6 | 4 | 0 | 3 | 30 | |
III GODINA | |||||||
V semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-KV-20-THLA | Tehnološke osnove hlađenja | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-MIKB | Mikrobiologija biljnih proizvoda | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-TVP | Tehnologija voća i povrća | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
Izborni blok 5 | |||||||
O-KV-20-TOV | Tretman otpadnih voda | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
Tehnologija žita | |||||||
Tehnologija ulja i masti | |||||||
Izborni blok 6 | |||||||
O-KV-20-PMV | Tehnologija prirodnih i mineralnih voda | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Upravljanje životnom sredinom u proizvodnji hrane | |||||||
Poznavanje voća | |||||||
O-KV-20-PG | Poznavanje grožđa | ||||||
O-KV-20-STAT | Statistika | ||||||
UKUPNO: | 10 | 7 | 3 | 0 | 3 | 30 | |
VI semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-KV-20-BIOI | Bioprocesno inženjerstvo | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-TOBP | Tehnologija voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholnih pića | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-HSPP | Hlađenje i smrzavanje prehrambenih proizvoda | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Izborni blok 7 | |||||||
O-KV-20-UKVA | Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-UBEZ | Upravljanje bezbednošću u proizvodnji hrane | ||||||
O-KV-20-SPR | Stručna praksa | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 6 |
UKUPNO: | 12 | 7 | 1 | 0 | 6 | 30 | |
IV GODINA | |||||||
VII semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-KV-20-TSLA | Tehnologija slada | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-VIN1 | Tehnologija vina 1 | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-TJP1 | Tehnologija jakih alkoholnih pića 1 | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-GOTH | Tehnologija gotove hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
O-KV-20-FUHR | Funkcionalna svojstva hrane | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 6 |
UKUPNO: | 10 | 5 | 5 | 0 | 5 | 30 | |
VIII semestar | |||||||
Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
P | V | DON | IR | OSTALO | |||
O-KV-20-PIVO | Tehnologija piva | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-VIN2 | Tehnologija vina 2 | 3 | 1 | 2 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-TJP2 | Tehnologija jakih alkoholnih pića 2 | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 6 |
Izborni blok 8 | |||||||
O-KV-20-SA | Senzorna analiza | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
O-KV-20-SP | Sanitacija pogona | ||||||
O-KV-20-MAH | Mikrobiološke metode analize hrane | ||||||
Vinska kultura | |||||||
Diplomski rad – | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 | |
Istraživački rad | |||||||
Diplomski rad – | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
Izrada i odbrana | |||||||
UKUPNO: | 10 | 4 | 6 | 3 | 7 | 30 |
Napomena: Student bira i polaže jedan od predmeta iz svakog izbornog bloka.
P Predavanja
V Vežbe
DON Drugi oblici nastave
IR Istraživački rad