Navigacija

Modul: Upravljanje bezbednošću i kvalitetom u proizvodnji hrane

I GODINA
I semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-UB-20-OHEM Opšta hemija 3 1 1 0 1 6
  Matematika 1 2 2 0 0 0 6
O-UB-20-FIZ Fizika 3 2 0 0 1 6
Izborni blok 1
O-UB-20-INF Informatika 2 1 1 0 0 6
O-UB-20-SOC Sociologija
O-UB-20-BIOL Biologija
Izborni blok 2
O-UB-20-E Engleski jezik 2 0 0 0 0 6
  Ruski jezik
  Francuski jezik
  Nemački jezik
UKUPNO: 12 7 2 0 2 30
II  semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-UB-20-ANHE Analitička hemija 2 1 3 0 0 6
O-UB-20-ORHE Organska hemija 2 1 2 0 1 6
  Matematika II 2 2 0 0 0 6
Izborni blok 3
O-UB-20-EOP Ekonomika i organizacija preduzeća 2 2 0 0 0 6
O-UB-20-IGR Inženjerska grafika
Izborni blok 4
O-UB-20-FTM Fizičko-tehnička merenja 2 2 0 0 0 6
O-UB-20-NIM Napredne informatičke metode
UKUPNO: 10 8 5 0 1 30
 
II GODINA
III semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Hemija prirodnih proizvoda 2 1 2 0 1 6
O-UB-20-BIO Biohemija 2 1 1 0 1 6
O-UB-20-FIHE Fizička hemija 2 1 2 0 1 6
O-UB-20-TERM Termodinamika 2 2 0 0 1 6
O-UB-20-MOPE Mehaničke operacije 2 2 0 0 1 6
UKUPNO: 10 7 5 0 5 30
IV semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-UB-20-BIOH Biohemija hrane 2 1 1 0 0 6
O-UB-20-OMIK Opšta mikrobiologija 2 1 1 0 1 6
O-UB-20-KONZ Principi konzervisanja hrane 2 1 1 0 1 6
O-UB-20-TDO Toplotne i difuzione operacije 2 2 0 0 0 6
O-UB-20-AMBA Ambalaža i pakovanje hrane 2 1 1 0 1 6
UKUPNO: 10 6 4 0 3 30
 
III GODINA
V semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Uvod u bezbednost hrane 2 2 0 0 0 6
O-UB-20-MIKH Mikrobiologija hrane 3 1 1 0 0 6
O-UB-20-NRHR Normativno regulisanje bezbednosti i kvaliteta hrane 3 2 0 0 0 6
O-UB-20-STAT Statistika 2 2 0 0 0 6
Izborni blok 5
  Poznavanje i obrada mesa 2 1 1 0 0 6
O-UB-20-POML Poznavanje i obrada mleka
  Tehnološke osnove hlađenja
UKUPNO: 12 8 2 0 0 30
VI semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-UB-20-UKVA Upravljanje kvalitetom u proizvodnji hrane 3 3 0 0 0 6
O-UB-20-SP Sanitacija pogona 2 1 1 0 0 6
  Nepoželjne bioaktivne supstance hrane 3 1 2 0 0 6
Izborni blok 6
  Osnove tehnologije mesa 2 1 1 0 0 6
O-UB-20-OTML Osnove tehnologije mleka
  Tržište i marketing agroindustrijskih proizvoda
O-UB-20-MAH Mikrobiološke metode analize hrane
  Stručna praksa 0 0 0 0 6 6
UKUPNO: 10 6 4 0 6 30
 
IV GODINA
VII semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
  Kontrola kvaliteta laboratorije 2 2 0 0 0 6
  Upravljanje životnom sredinom u proizvodnji hrane 2 2 0 0 0 6
  Statistička kontrola kvaliteta 2 2 0 0 0 6
Izborni blok 7
  Tehnologija ulja i masti 2 1 1 0 1 6
  Tehnologija voća i povrća
  Tehnologija jakih alkoholnih pića 1
Izborni blok 8
  Tehnologija gotove hrane 2 1 1 0 1 6
  Osnove tehnologije vina
  Tretman otpadnih voda
  Tehnologija slada i piva
UKUPNO: 10 8 2 0 2 30
VIII semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
O-UB-20-TPK Tehnike poboljšanja kvaliteta 3 3 0 0 0 6
  Upravljanje bezbednošću u proizvodnji hrane 3 2 0 0 0 6
O-UB-20-SA Senzorna analiza 2 1 1 0 0 6
Izborni blok 9
  Higijenski inženjering i dizajn 2 1 1 0 1 6
  Tehnologija brašna
  Tehnologija voćnih sokova i osvežavajućih bezalkoholnih pića
  Bioprocesno inženjerstvo
  Tehnologija konditorskih proizvoda
  Diplomski rad – 0 0 0 3 3 3
Istraživački  rad
  Diplomski rad – 0 0 0 0 3 3
Izrada i odbrana
UKUPNO: 10 7 2 3 7 30

 

Ispitna pitanja i literatura

Napomena: Student bira i polaže jedan od predmeta iz svakog izbornog bloka.

P         Predavanja

V         Vežbe

DON   Drugi oblici nastave

IR      Istraživački rad

SPECIFIKACIJA PREDMETA