Студијски програм: Биљна производња
Модул: Хортикултура
| I ГОДИНА | |||||||
| I семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ХК-20-БОТ | Пољопривредна ботаника | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 7 |
| О-ХК-20-ХЕМ | Хемија | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| Математика 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-ХК-20-МЕКЛ | Метеорологија и климатологија | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 5 |
| Изборни блок 1 | |||||||
| О-ХК-20-ОСЕК | Основи економије | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-ХК-20-ИНФ | Информатика | ||||||
| О-ХК-20-СОЦ | Социологија | ||||||
| УКУПНО: | 10 | 8 | 3 | 0 | 3 | 30 | |
| II семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ХК-20-ОБИО | Oснови биохемије | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ХК-20-ГЕОЛ | Основи геологије | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-ХК-20-МИКЗ | Mикробиологијa земљишта | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| О-ХК-20-СТАТ | Статистика | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Изборни блок 2 | |||||||
| О-ХК-20-Е | Енглески језик | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Руски језик | |||||||
| Француски језик | |||||||
| Немачки језик | |||||||
| УКУПНО: | 10 | 9 | 1 | 0 | 1 | 30 | |
| II ГОДИНА | |||||||
| III семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ХК-20-ФИЗБ | Физиологија биљака | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| О-ХК-20-ОАА | Основи агроекологије и агротехнике | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ХК-20-МХОР | Механизација у хортикултури | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ХК-20-АГРХ | Агрохемија | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Изборни блок 3 | |||||||
| О-ХК-20-ЗЖС | Заштита животне средине | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-ХК-20-ОХЕРБ | Основи хербологије | ||||||
| О-ХК-20-ПЧЕ | Пчеларство | ||||||
| УКУПНО: | 13 | 9 | 1 | 0 | 2 | 30 | |
| IV семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ХК-20-ПЕД | Педологија | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-ХК-20-ГЕН | Генетика | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ХК-20-УДШ | Украсно дрвеће и шибље | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-ХК-20-МЕЛ | Мелиорације земљишта | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Изборни блок 4 | |||||||
| Познавање самониклог воћа | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-ХК-20-АКВА | Аквакултура | ||||||
| О-ХК-20-ПМП | Примењена метеорологија у пољопривреди | ||||||
| УКУПНО: | 14 | 10 | 0 | 0 | 1 | 30 | |
| III ГОДИНА | |||||||
| V семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ХК-20-БШХБ | Болести и штеточине хортикултурних биљака | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ХК-20-ОВОЋ | Опште воћарство | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ХК-20-ОВИГ | Опште виноградарство | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| Изборни блок 5 | |||||||
| Менаџмент хортикултурне производње | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-ХК-20-ОРА | Основи рачуноводства | ||||||
| Трошкови и калкулације | |||||||
| Изборни блок 6 | |||||||
| Органска биљна производња | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-ХК-20-ФФ | Фитофармација | ||||||
| УКУПНО: | 11 | 10 | 0 | 0 | 3 | 30 | |
| VI семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Цвећарство 1 | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
| О-ХК-20-ПОВР | Повртарство | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 |
| Травњаци посебних намена | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-ХК-20-ПВИН | Посебно виноградарство | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-ХК-20-СПР1 | Стручна пракса 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 4 |
| Радна пракса | |||||||
| УКУПНО: | 12 | 8 | 0 | 0 | 6 | 30 | |
| IV ГОДИНА | |||||||
| VII семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Цвећарство 2 | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
| О-ХК-20-СЕМЕ | Семенарство | 3 | 3 | 0 | 0 | 0 | 7 |
| Изборни блок 7 | |||||||
| Прерада поврћа | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Основи органске производње у вишегодишњим засадима | |||||||
| Изборни блок 8 | |||||||
| Специјално ратарство | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Хидропонско гајење поврћа | |||||||
| Стручна пракса 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 4 | |
| Производна пракса | |||||||
| УКУПНО: | 11 | 9 | 0 | 0 | 6 | 30 | |
| VIII семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Посебно воћарство | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
| О-ХК-20-ОХБ | Оплемењивање хортикултурних биљака | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 |
| Лековито, ароматично и зачинско биље | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Стручна пракса 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 4 | |
| Технолошко– организациона пракса | |||||||
| Дипломски рад 1 | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 3 | |
| Истраживачки рад | |||||||
| Дипломски рад 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
| Писање и одбрана | |||||||
| УКУПНО: | 11 | 6 | 0 | 3 | 9 | 30 | |
Напомена: Студент бира и полаже један од предмета из сваког изборног блока.
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад
