Студијски програм: Биљна производња
Модул: Воћарство и виноградарство
I ГОДИНА | |||||||
I семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-ВВ-20-БОТ | Пољопривредна ботаника | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 7 |
О-ВВ-20-ХЕМ | Хемија | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
Математика 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
О-ВВ-20-МЕКЛ | Метеорологија и климатологија | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 5 |
Изборни блок 1 | |||||||
О-ВВ-20-ОСЕК | Основи економије | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
О-ВВ-20-ИНФ | Информатика | ||||||
О-ВВ-20-СОЦ | Социологија | ||||||
УКУПНО: | 10 | 8 | 3 | 0 | 3 | 30 | |
II семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-ВВ-20-ОБИО | Oснови биохемије | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
О-ВВ-20-ГЕОЛ | Основи геологије | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
О-ВВ-20-МИКЗ | Mикробиологијa земљишта | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
О-ВВ-20-СТАТ | Статистика | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Изборни блок 2 | |||||||
О-ВВ-20-Е | Енглески језик | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Руски језик | |||||||
Француски језик | |||||||
Немачки језик | |||||||
УКУПНО: | 10 | 9 | 1 | 0 | 1 | 30 | |
II ГОДИНА | |||||||
III семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-ВВ-20-МВВП | Механизација воћарско-виноградарске производње | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
О-ВВ-20-ФИЗБ | Физиологија биљака | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
О-ВВ-20-ОГЕН | Основи генетике | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
О-ВВ-20-ОВОВИ | Основи воћарства и виноградарства | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Изборни блок 3 | |||||||
О-ВВ-20-ЕП | Економика пољопривреде | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
О-ВВ-20-ОХЕРБ | Основи хербологије | ||||||
О-ВВ-20-ЗЖС | Заштита животне средине | ||||||
Традиција и симболика у воћарству и виноградарству | |||||||
УКУПНО: | 11 | 9 | 1 | 0 | 2 | 30 | |
IV семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-ВВ-20-ПЕД | Педологија | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Ентомологија | 2 | 2 | 1 | 0 | 0 | 7 | |
О-ВВ-20-МЕЛ | Мелиорације земљишта | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Стручна пракса 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 4 | |
Радна пракса | |||||||
Изборни блок 4 | |||||||
О-ВВ-20-РАТ | Ратарство | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 7 |
Повртарство | |||||||
Познавање самониклог воћа | |||||||
УКУПНО: | 11 | 8 | 1 | 0 | 7 | 30 | |
III ГОДИНА | |||||||
V семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
О-ВВ-20-БЕВО | Биологија и екологија воћака | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 7 |
О-ВВ-20-БЕЛО | Биологија и екологија винове лозе | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
О-ВВ-20-БОЛВ | Болести воћака и винове лозе | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 |
О-ВВ-20-АГРХ | Агрохемија | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Изборни блок 5 | |||||||
О-ВВ-20-ЛЕКБ | Лековито биље | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Трошкови и калкулације | |||||||
О-ВВ-20-ОРГП | Основи органске производње у вишегодишњим засадима | ||||||
УКУПНО: | 13 | 10 | 0 | 0 | 2 | 30 | |
VI семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Технологија гајења воћака | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
Технологија гајења винове лозе | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
О-ВВ-20-ПЧЕ | Пчеларство | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
Изборни блок 6 | |||||||
Примењена метеорологија у пољопривреди | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
О-ВВ-20-ОРА | Основи рачуноводства | ||||||
О-ВВ-20-НТВ | Нетрадиционалне воћке | ||||||
О-ВВ-20-СПР2 | Стручна пракса 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 4 |
Производна пракса | |||||||
УКУПНО: | 12 | 8 | 0 | 0 | 6 | 30 | |
IV ГОДИНА | |||||||
VII семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Посебно воћарство 1 | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 7 | |
Посебно воћарство 2 | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 7 | |
Посебно виноградарство | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
О-ВВ-20-СПР3 | Стручна пракса 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 4 |
Технолошко – организациона пракса | |||||||
Изборни блок 7 | |||||||
Заштита воћака и винове лозе | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 | |
Производња стоног грожђа | |||||||
Технологија хлађења | |||||||
Тржиште и маркетинг пољопривредних производа | |||||||
УКУПНО: | 12 | 8 | 0 | 0 | 8 | 30 | |
VIII семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
Посебно воћарство 3 | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
Оплемењивање воћака и винове лозе | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
Практична обука | 0 | 4 | 0 | 0 | 0 | 4 | |
Изборни блок 8 | |||||||
Прерада воћа | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
Прерада грожђа | |||||||
О-ВВ-20-ДПП | Добијање и прерада пчелињих производа | ||||||
Организација и економика производње воћа и грожђа | |||||||
Дипломски рад 1 | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 3 | |
Истраживачки рад | |||||||
Дипломски рад 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
Писање и одбрана | |||||||
УКУПНО: | 10 | 10 | 0 | 3 | 3 | 30 |
Напомена: Студент бира и полаже један од предмета из сваког изборног блока.
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад