Студијски програм: Биљна производња
Модул: Воћарство и виноградарство
| I ГОДИНА | |||||||
| I семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ВВ-20-БОТ | Пољопривредна ботаника | 2 | 1 | 2 | 0 | 1 | 7 |
| О-ВВ-20-ХЕМ | Хемија | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| Математика 1 | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-ВВ-20-МЕКЛ | Метеорологија и климатологија | 2 | 1 | 1 | 0 | 1 | 5 |
| Изборни блок 1 | |||||||
| О-ВВ-20-ОСЕК | Основи економије | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-ВВ-20-ИНФ | Информатика | ||||||
| О-ВВ-20-СОЦ | Социологија | ||||||
| УКУПНО: | 10 | 8 | 3 | 0 | 3 | 30 | |
| II семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ВВ-20-ОБИО | Oснови биохемије | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ВВ-20-ГЕОЛ | Основи геологије | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-ВВ-20-МИКЗ | Mикробиологијa земљишта | 2 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| О-ВВ-20-СТАТ | Статистика | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Изборни блок 2 | |||||||
| О-ВВ-20-Е | Енглески језик | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Руски језик | |||||||
| Француски језик | |||||||
| Немачки језик | |||||||
| УКУПНО: | 10 | 9 | 1 | 0 | 1 | 30 | |
| II ГОДИНА | |||||||
| III семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ВВ-20-МВВП | Механизација воћарско-виноградарске производње | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ВВ-20-ФИЗБ | Физиологија биљака | 3 | 1 | 1 | 0 | 0 | 6 |
| О-ВВ-20-ОГЕН | Основи генетике | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ВВ-20-ОВОВИ | Основи воћарства и виноградарства | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Изборни блок 3 | |||||||
| О-ВВ-20-ЕП | Економика пољопривреде | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| О-ВВ-20-ОХЕРБ | Основи хербологије | ||||||
| О-ВВ-20-ЗЖС | Заштита животне средине | ||||||
| Традиција и симболика у воћарству и виноградарству | |||||||
| УКУПНО: | 11 | 9 | 1 | 0 | 2 | 30 | |
| IV семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ВВ-20-ПЕД | Педологија | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Ентомологија | 2 | 2 | 1 | 0 | 0 | 7 | |
| О-ВВ-20-МЕЛ | Мелиорације земљишта | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Стручна пракса 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 4 | |
| Радна пракса | |||||||
| Изборни блок 4 | |||||||
| О-ВВ-20-РАТ | Ратарство | 2 | 2 | 0 | 0 | 1 | 7 |
| Повртарство | |||||||
| Познавање самониклог воћа | |||||||
| УКУПНО: | 11 | 8 | 1 | 0 | 7 | 30 | |
| III ГОДИНА | |||||||
| V семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| О-ВВ-20-БЕВО | Биологија и екологија воћака | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 7 |
| О-ВВ-20-БЕЛО | Биологија и екологија винове лозе | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 6 |
| О-ВВ-20-БОЛВ | Болести воћака и винове лозе | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 |
| О-ВВ-20-АГРХ | Агрохемија | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Изборни блок 5 | |||||||
| О-ВВ-20-ЛЕКБ | Лековито биље | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Трошкови и калкулације | |||||||
| О-ВВ-20-ОРГП | Основи органске производње у вишегодишњим засадима | ||||||
| УКУПНО: | 13 | 10 | 0 | 0 | 2 | 30 | |
| VI семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Технологија гајења воћака | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
| Технологија гајења винове лозе | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
| О-ВВ-20-ПЧЕ | Пчеларство | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| Изборни блок 6 | |||||||
| Примењена метеорологија у пољопривреди | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| О-ВВ-20-ОРА | Основи рачуноводства | ||||||
| О-ВВ-20-НТВ | Нетрадиционалне воћке | ||||||
| О-ВВ-20-СПР2 | Стручна пракса 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 4 |
| Производна пракса | |||||||
| УКУПНО: | 12 | 8 | 0 | 0 | 6 | 30 | |
| IV ГОДИНА | |||||||
| VII семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Посебно воћарство 1 | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 7 | |
| Посебно воћарство 2 | 3 | 2 | 0 | 0 | 1 | 7 | |
| Посебно виноградарство | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
| О-ВВ-20-СПР3 | Стручна пракса 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 4 |
| Технолошко – организациона пракса | |||||||
| Изборни блок 7 | |||||||
| Заштита воћака и винове лозе | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 | |
| Производња стоног грожђа | |||||||
| Технологија хлађења | |||||||
| Тржиште и маркетинг пољопривредних производа | |||||||
| УКУПНО: | 12 | 8 | 0 | 0 | 8 | 30 | |
| VIII семестар | |||||||
| Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
| П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
| Посебно воћарство 3 | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
| Оплемењивање воћака и винове лозе | 4 | 2 | 0 | 0 | 0 | 7 | |
| Практична обука | 0 | 4 | 0 | 0 | 0 | 4 | |
| Изборни блок 8 | |||||||
| Прерада воћа | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
| Прерада грожђа | |||||||
| О-ВВ-20-ДПП | Добијање и прерада пчелињих производа | ||||||
| Организација и економика производње воћа и грожђа | |||||||
| Дипломски рад 1 | 0 | 0 | 0 | 3 | 0 | 3 | |
| Истраживачки рад | |||||||
| Дипломски рад 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 | 3 | |
| Писање и одбрана | |||||||
| УКУПНО: | 10 | 10 | 0 | 3 | 3 | 30 | |
Напомена: Студент бира и полаже један од предмета из сваког изборног блока.
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад
