| Назив | Основи хербологије |
|---|
| Акроним | О-ВВ-20-ОХЕРБ |
|---|
| Студијски програм | Биљна производња |
|---|
| Модул | Воћарство и виноградарство |
|---|
| Тип студија | основне академске студије |
|---|
| Наставник (предавач) | |
|---|
| Наставник/сарадник (вежбе) | |
|---|
| Наставник/сарадник (ДОН) | |
|---|
| Број ЕСПБ | 6.0 | Статус предмета | изборни |
|---|
| Условљност другим предметима | - | Облик условљености | |
|---|
| Циљеви изучавања предмета | Предмет треба да омогући студенту стицање: знања/разумевања биолошко-еколошких каратеристика економски значајних корова са предлогом мера за њихово сузбијање. Такође, студент треба да стекне вештине за препознавање семена, поника и одраслих економски значајних коровских врста; процену прагова штетности и предлагање оптималних мера у сузбијању корова. |
|---|
| Исходи учења (стечена знања) | Познавање основних биолошко-еколошких карактеристика економски значајних корова, као и директних и индиректних мера за њихово сузбијање. Студент треба да буде оспособљен за примену метода тимског рада, развијање критичког и креативног мишљења, презентацију стечених знања, усмену и писмену процену исхода учења предмета и процену одвијања наставног процеса у току реализације предмета. |
|---|