Навигација

проф. др Душан Живковић

Редовни професор
Катедра за технологију анималних производа
441-3273
Научна областНаука о месу
Датум избора 12. април 2017.

Предмети

О-МХ-20-ПОМС - Познавање и обрада меса
О-ТА-20-ПМЕС - Познавање меса
О-ТА-20-ТПРО - Технолошко пројектовање
О-ТА-20-ТРИБ - Технологија рибе
М-ПИ-20-НМЕС - Наука о месу
М-ПИ-20-ТТМС - Технологија меса
Д-ТХ-20-ОСА - Одабрана поглавља из обраде сировина анималног порекла
Д-ТХ-20-ТКАП - Одабрана поглавља из технологије и квалитета производа анималног порекла
Д-ТХ-20-ТСАП - Технолошка својства сировина анималног порекла
О-КВ-14-ПРО - Пројектовање у прехрамбеној индустрији
О-МХ-14-ПОМС - Познавање и обрада меса
О-ТА-14-МУТА - Машине и уређаји у технологији анималних производа
О-ТА-14-ПМЕС-13 - Познавање меса
О-ТА-14-ТПРО-13 - Технолошко пројектовање
О-ТА-14-ТРИБ - Технологија рибе
О-ТР-14-ПРО - Пројектовање у прехрамбеној индустрији
О-УБ-14-ПОМС - Познавање и обрада меса
М-МХ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
М-ПИ-14-НМЕС - Наука о месу
М-ПИ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
М-УБ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
М-ХХ-14-НМЕС - Наука о месу
М-ХХ-14-ТТМС - Трендови у технологији меса
Д-ЗО-14-ПРР-13 - Прерада риба
Д-ТХ-14-ПОМ - Одабрана поглавља из науке о месу
Д-ТХ-14-ТМЕ-13 - одабрана поглавља из технологије меса

Библиографија

Радови у часописима са SCI листе

Profile of volatile compounds in frankfurters from culled goat meat during cold storage

B. Pisinov, S. Ivanović, D. Živković, D. Vranić, S. Stajić, Profile of volatile compounds in frankfurters from culled goat meat during cold storage, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 45, No. 5, pp. e15410 - e15410, 2021

АуториБорис Писинов, Снежана Ивановић, Душан Живковић, Данијела Вранић и Славиша Стајић
Година2021
DOIhttps://doi.org/10.1111/jfpp.15410
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен45
Број5
Страна одe15410
Страна доe15410

Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties

S. Stajić, B. Pisinov, I. Tomašević, I. Đekić, D. Čolović, S. Ivanović, D. Živković, Use of culled goat meat in frankfurter production – Effect on sensory quality and technological properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 55, pp. 1032 - 1045, 2020

АуториСлавиша Стајић, Борис Писинов, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Душица Чоловић, Снежана Ивановић и Душан Живковић
Година2020
DOI10.1111/ijfs.14346
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен55
Страна од1032
Страна до1045

Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters

S. Stajić, N. Stanišić, I. Tomašević, I. Đekić, N. Ivanović, D. Živković, Use of linseed oil in improving the quality of chicken frankfurters, JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION, Vol. 42, No. 0, pp. e13529 - e13529, 2018

АуториСлавиша Стајић, Nikola Stanišić, Игор Томашевић, Илија Ђекић, Nikola Ivanović и Душан Живковић
Година2018
DOIhttps://doi:10.1111/jfpp.13529
ЧасописJOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Волумен42
Број0
Страна одe13529
Страна доe13529

The utilisation of grapeseed oil in improving the quality of dry fermented sausages

S. Stajić, Д. Живковић, V. Tomović, В. Недовић, M. Perunović, С. Левић, N. Kovjanić, N. Stanišić, The utilisation of grapeseed oil in improving the quality of dry fermented sausages, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 49, No. 11, pp. 2356 - 2363, 2014

АуториСлавиша Стајић, Душан Живковић, Vladimir Tomović, Виктор Недовић, Marija Perunović, Стева Левић, Nataša Kovjanić и Nikola Stanišić
Година2014
DOIhttps://doi:10.1111/ijfs.12555
ЧасописINTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Волумен49
Број11
Страна од2356
Страна до2363

Радови у часописима ван SCI листе

Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder

S. Stajić, A. Kalušević, I. Tomašević, B. Rabrenović, A. Božić, P. Radović, V. Nedović, D. Živković, Technological properties of model system beef emulsions with encapsulated pumpkinseed oil and shell powder, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 70, No. 2, pp. 159 - 168, 2020

АуториСлавиша Стајић, Ана Калушевић, Игор Томашевић, Биљана Рабреновић, Анђелија Божић, Петар Радовић, Виктор Недовић и Душан Живковић
Година2020
DOIhttps://doi.org/10.31883/pjfns/118008
ЧасописPolish Journal of Food and Nutrition Sciences
Волумен70
Број2
Страна од159
Страна до168

Physico-Chemical Characteristics and Sensory Quality of Dry Fermented Sausages with Flaxseed Oil Preparations

S. Stajić, N. Stanišić, С. Левић, V. Tomović, S. Lilić, D. Vranić, M. Jokanović, Д. Живковић, Physico-Chemical Characteristics and Sensory Quality of Dry Fermented Sausages with Flaxseed Oil Preparations, Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol. 68, No. 4, pp. 367 - 375, 2018

АуториСлавиша Стајић, Nikola Stanišić, Стева Левић, Vladimir Tomović, Slobodan Lilić, Danijela Vranić, Marija Jokanović и Душан Живковић
Година2018
DOIhttps://doi:10.1080/1828051X.2018.1443287
ЧасописPolish Journal of Food and Nutrition Sciences
Волумен68
Број4
Страна од367
Страна до375