Студијски програм: ПРЕХРАМБЕНА ТЕХНОЛОГИЈА
Модул: ХЕМИЈА И БИОХЕМИЈА ХРАНЕ
I семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
М-ХХ-20-СПИ | Сировине у прехрамбеној индустрији | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
М-ХХ-20-ТПХ | Технолошки поступци производње хране | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
М-ХХ-20-ОНИР | Основе научно истраживачког рада | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 6 |
Изборни блок 1 | |||||||
М-ХХ-20-БЗЖС | Биотехнологија у заштити животне средине | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
М-ХХ-20-МСАХ | Методе сензорне анализе хране | ||||||
М-ХХ-20-ФМАХ | Физичке методе анализе хране | ||||||
М-ХХ-20-БХИ | Биохемија хране и исхране | ||||||
М-ХХ-20-СП | Стручна пракса | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 6 |
УКУПНО: | 11 | 6 | 0 | 3 | 6 | 30 | |
II семестар | |||||||
Шифра | Назив предмета | Фонд часова | ЕСПБ | ||||
П | В | ДОН | ИР | ОСТАЛО | |||
М-ХХ-20-ХАХ | Хемија и аналитика хране | 2 | 0 | 0 | 1 | 0 | 4 |
Изборни блок 2 | |||||||
М-ХХ-20-КХЕМ | Колоидна хемија | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 |
М-ХХ-20-БИОХ | Биоорганска хемија | ||||||
М-ХХ-20-ИНК | Примена инкапсулационих система у прехрамбеној технологији | ||||||
М-ХХ-20-ХВОД | Хемијски и микробиолошки третман вода из прехрамбене индустрије | ||||||
М-ХХ-20-ХЗЖС | Хемија и заштита животне средине | ||||||
М-ХХ-20-ЕНЗХ | Ензимологија хране | ||||||
М-ХХ-20-БТП | Биохемијске трансформације протеина током производње | ||||||
М-ХХ-20-ХББА | Хемијске и биохемијске трансформације производа биљног и анималног порекла | ||||||
М-ХХ-20-ТФС | Технолошка функционална својства протеина, угљених хидрата и липида | ||||||
М-ХХ-20-БИОИ | Биопроцесно инжењерство | ||||||
Изборни блок 3 | |||||||
М-ХХ-20-КАЛО | Калориметрија у производњи хране | 2 | 0 | 0 | 2 | 0 | 5 |
М-ХХ-20-СПЕК | Спектроскопске методе у аналитици хране | ||||||
М-ХХ-20-ХРОМ | Хроматографске методе у аналитици хране | ||||||
М-ХХ-20-БФКП | Биохемијске и физиолошке основе квалитета плодова | ||||||
М-ХХ-20-ПРАХ | Провера аутентичности хране | ||||||
Мастер рад – истраживање | 0 | 0 | 0 | 8 | 0 | 8 | |
Мастер рад – израда и одбрана | 0 | 0 | 0 | 0 | 8 | 8 | |
УКУПНО: | 7 | 2 | 0 | 11 | 8 | 30 |
Напомена: Студент бира и полаже по 1 предмет из сваког изборног блока.
П Предавања
В Вежбе
ДОН Други облици наставе
ИР Истраживачки рад