Navigacija

Modul: HEMIJA I BIOHEMIJA HRANE

I semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
M-HH-20-SPI Sirovine u prehrambenoj industriji 2 2 0 0 0 6
M-HH-20-TPH Tehnološki postupci proizvodnje hrane 3 2 0 0 0 6
M-HH-20-ONIR Osnove naučno istraživačkog rada 3 0 0 3 0 6
Izborni blok 1
M-HH-20-BZŽS Biotehnologija u zaštiti životne sredine 3 2 0 0 0 6
M-HH-20-MSAH Metode senzorne analize hrane
M-HH-20-FMAH Fizičke metode analize hrane
M-HH-20-BHI Biohemija hrane i ishrane
M-HH-20-SP Stručna praksa 0 0 0 0 6 6
UKUPNO: 11 6 0 3 6 30
II semestar
Šifra Naziv predmeta Fond časova ESPB
P V DON IR OSTALO
M-HH-20-HAH Hemija i analitika hrane 2 0 0 1 0 4
Izborni blok 2
M-HH-20-KHEM Koloidna hemija 3 2 0 0 0 5
M-HH-20-BIOH Bioorganska hemija
M-HH-20-INK Primena inkapsulacionih sistema u prehrambenoj tehnologiji
M-HH-20-HVOD Hemijski i mikrobiološki tretman voda iz prehrambene industrije
M-HH-20-HZŽS Hemija i zaštita životne sredine
M-HH-20-ENZH Enzimologija hrane
M-HH-20-BTP Biohemijske transformacije proteina tokom proizvodnje
M-HH-20-HBBA Hemijske i biohemijske transformacije proizvoda biljnog i animalnog porekla
M-HH-20-TFS Tehnološka funkcionalna svojstva proteina, ugljenih hidrata i lipida
M-HH-20-BIOI Bioprocesno inženjerstvo
Izborni blok 3
M-HH-20-KALO Kalorimetrija u proizvodnji hrane 2 0 0 2 0 5
M-HH-20-SPEK Spektroskopske metode u analitici hrane
M-HH-20-HROM Hromatografske metode u analitici hrane
M-HH-20-BFKP Biohemijske i fiziološke osnove kvaliteta plodova
M-HH-20-PRAH Provera autentičnosti hrane
  Master rad – istraživanje 0 0 0 8 0 8
  Master rad – izrada i odbrana 0 0 0 0 8 8
UKUPNO: 7 2 0 11 8 30

 

Napomena: Student bira i polaže po 1 predmet iz svakog izbornog bloka.

P         Predavanja

V         Vežbe

DON   Drugi oblici nastave

IR      Istraživački rad

SPECIFIKACIJA PREDMETA