Studijski program: PREHRAMBENA TEHNOLOGIJA
Modul: HEMIJA I BIOHEMIJA HRANE
| I semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| M-HH-20-SPI | Sirovine u prehrambenoj industriji | 2 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| M-HH-20-TPH | Tehnološki postupci proizvodnje hrane | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| M-HH-20-ONIR | Osnove naučno istraživačkog rada | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 | 6 |
| Izborni blok 1 | |||||||
| M-HH-20-BZŽS | Biotehnologija u zaštiti životne sredine | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 6 |
| M-HH-20-MSAH | Metode senzorne analize hrane | ||||||
| M-HH-20-FMAH | Fizičke metode analize hrane | ||||||
| M-HH-20-BHI | Biohemija hrane i ishrane | ||||||
| M-HH-20-SP | Stručna praksa | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | 6 |
| UKUPNO: | 11 | 6 | 0 | 3 | 6 | 30 | |
| II semestar | |||||||
| Šifra | Naziv predmeta | Fond časova | ESPB | ||||
| P | V | DON | IR | OSTALO | |||
| M-HH-20-HAH | Hemija i analitika hrane | 2 | 0 | 0 | 1 | 0 | 4 |
| Izborni blok 2 | |||||||
| M-HH-20-KHEM | Koloidna hemija | 3 | 2 | 0 | 0 | 0 | 5 |
| M-HH-20-BIOH | Bioorganska hemija | ||||||
| M-HH-20-INK | Primena inkapsulacionih sistema u prehrambenoj tehnologiji | ||||||
| M-HH-20-HVOD | Hemijski i mikrobiološki tretman voda iz prehrambene industrije | ||||||
| M-HH-20-HZŽS | Hemija i zaštita životne sredine | ||||||
| M-HH-20-ENZH | Enzimologija hrane | ||||||
| M-HH-20-BTP | Biohemijske transformacije proteina tokom proizvodnje | ||||||
| M-HH-20-HBBA | Hemijske i biohemijske transformacije proizvoda biljnog i animalnog porekla | ||||||
| M-HH-20-TFS | Tehnološka funkcionalna svojstva proteina, ugljenih hidrata i lipida | ||||||
| M-HH-20-BIOI | Bioprocesno inženjerstvo | ||||||
| Izborni blok 3 | |||||||
| M-HH-20-KALO | Kalorimetrija u proizvodnji hrane | 2 | 0 | 0 | 2 | 0 | 5 |
| M-HH-20-SPEK | Spektroskopske metode u analitici hrane | ||||||
| M-HH-20-HROM | Hromatografske metode u analitici hrane | ||||||
| M-HH-20-BFKP | Biohemijske i fiziološke osnove kvaliteta plodova | ||||||
| M-HH-20-PRAH | Provera autentičnosti hrane | ||||||
| Master rad – istraživanje | 0 | 0 | 0 | 8 | 0 | 8 | |
| Master rad – izrada i odbrana | 0 | 0 | 0 | 0 | 8 | 8 | |
| UKUPNO: | 7 | 2 | 0 | 11 | 8 | 30 | |
Napomena: Student bira i polaže po 1 predmet iz svakog izbornog bloka.
P Predavanja
V Vežbe
DON Drugi oblici nastave
IR Istraživački rad
