Навигација

European Excellence in Dairy Learning

Информација о Erasmus+ пројекту „European Excellence in Dairy Learning“ – AEDIL dairy CoVE

Пољопривредни факултет Универзитета у Београду је водећа институција у ERASMUS+ пројекту “European Excellence in Dairy Learning” (AEDIL DAIRY CoVE), који, заједно са осталим партнерима има за циљ успостављање Центра изврсности у млекарству.

AEDIL DAIRY CoVE пројекат се реализује у сарадњи 48 партнерских институција из 9 држава (Ирска, Данска, Немачка, Француска, Холандија, Пољска, Румунија, Турска, Србија). Оснивање 9 регионалних центара, као и међународног транснационалног центра изврсности у млекарству, којим ће координирати University College Cork (Ирска) и који има за циљ обезбеђење стручног образовања и стварање одрживог и технолошког развоја сектора у будућности. 

Оснивачи српског центра изврсности у млекарству (Serbian Dairy Center of vocational excellence) су партнери AEDIL Dairy CoVE projekta: Универзитет у Београду - Пољопривредни факултет; Млекарска школа са домом ученика “Др Обрен Пејић”, Пирот; млекара Milkhouse, Ниш; Привредна комора Србије и Институт за примену науке у пољопривреди.

Центар изврсности у млекарству има за циљ повезивање образовних институција, индустрије и владиних организација од значаја за сектор. Усавршавање запослених, потенцијалних будућих радника у сектору и јачање сарадње између свих заинтересованих страна у сектору је неопходно у циљу превазилажења изазова и креирања одрживог сектора млекарства, како на националном тако и међународном нивоу.

Проф. др Јелена Миочиновић (руководилац пројекта) и др Зорана Милорадовић (администратор пројекта) су присуствовале иницијалном састанку ERASMUS+ пројекта „European Excellence in Dairy Learning“ који се одржавао 15. и 16. септембра у Хановеру у Немачкој. Учесници састанка су имали прилику да посете и Hochschule Hannover.

Више о пројекту се може наћи на: www.dairysectorskills.com .

Слике

  • /uploads/attachment/strana/2902/1.jpg
  • /uploads/attachment/strana/2902/2.jpg
  • /uploads/attachment/strana/2902/5.jpg