Навигација

О-РА-20-ВОЋ - Воћарство

Спецификација предмета
НазивВоћарство
АкронимО-РА-20-ВОЋ
Студијски програмБиљна производња
МодулРатарство и повртарство
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ6.0Статус предметаизборни
    Условљност другим предметимаОблик условљености
    Циљеви изучавања предметаУпознавање студената са: историјатом гајења воћака; са основним биолошким својствима воћака; са климатским и земљишним захтевима за успешно гајење воћака; са основама размножавања и производње воћног и лозног садног материјала; са основним технологијама гајења воћака;
    Исходи учења (стечена знања)Студент треба да покаже познавање: морфологије воћака ; захтеве воћака према климатским и земљишним условима; најважнијих начина размножавања воћака; познавање основних система гајења. Студент треба да развије критичко мишљење о: материји модула, да презентује стечена знања у оквиру модула, за евалуацију исхода учења и наставног процеса
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставеУвод у Воћарство ; Екологија воћака, Периодизам у годишњем циклусу раста и развића воћака и (фенологија); Основна начела размножавања воћака; Основи гајења воћака
    Садржај практичне наставеМорфологија воћака Сорте воћака Узгојни облици воћака
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    22
    Методе извођења наставеОд метода извођења наставе користе се класична предавања, теренске вежбе и методе интерактивне наставе. Од метода интерактивне наставе у настави користе се индивидуалне, групне односно тимске колаборативне и кооперативне методе активног учења.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавања10Писмени испит25
    Практична наставаУсмени испит25
    Пројекти20
    Колоквијуми20
    Семинари