| Naziv |
Voćarstvo |
| Akronim |
O-RA-20-VOĆ |
| Studijski program |
Biljna proizvodnja |
| Modul |
Ratarstvo i povrtarstvo |
| Tip studija |
osnovne akademske studije |
| Nastavnik (predavač) |
|
| Nastavnik/saradnik (vežbe) |
|
| Nastavnik/saradnik (DON) |
|
| Broj ESPB |
6.0 |
Status predmeta |
izborni |
| Uslovljnost drugim predmetima |
|
Oblik uslovljenosti |
|
| Ciljevi izučavanja predmeta |
Upoznavanje studenata sa: istorijatom gajenja voćaka; sa osnovnim biološkim svojstvima voćaka; sa klimatskim i zemljišnim zahtevima za uspešno gajenje voćaka; sa osnovama razmnožavanja i proizvodnje voćnog i loznog sadnog materijala; sa osnovnim tehnologijama gajenja voćaka; |
| Ishodi učenja (stečena znanja) |
Student treba da pokaže poznavanje: morfologije voćaka ; zahteve voćaka prema klimatskim i zemljišnim uslovima; najvažnijih načina razmnožavanja voćaka; poznavanje osnovnih sistema gajenja. Student treba da razvije kritičko mišljenje o: materiji modula, da prezentuje stečena znanja u okviru modula, za evaluaciju ishoda učenja i nastavnog procesa |