Навигација

О-АЕ-20-ВОВИ - Воћарство и виноградарство

Спецификација предмета
НазивВоћарство и виноградарство
АкронимО-АЕ-20-ВОВИ
Студијски програмАгроекономија
Модул
Тип студијаосновне академске студије
Наставник (предавач)
Наставник/сарадник (вежбе)
Наставник/сарадник (ДОН)
    Број ЕСПБ6.0Статус предметаобавезан
    Условљност другим предметимаОблик условљености
    Циљеви изучавања предметаПредмет треба да омогући упознавање студента са биолошким и производним особинама воћака и винове лозе; са интензивним системима гајења воћака и винове лозе (сорте, подлоге, узгојни облици); са заснивањем вишегодишњих засада и са технологијом производње воћа и грожђа.
    Исходи учења (стечена знања)Студент треба да покаже познавање: морфологије воћака и винове лозе; познавање интензивних система гајења и фитотехничке специфичности технологије подизања и одржавања вишегодишњих засада ових култура. Студент треба да развије критичко мишљење о материји предмета, за презентацију стечених знања, евалуацију исхода учења и наставног процеса.
    Садржај предмета
    Садржај теоријске наставеУвод у Воћарство и виноградарство – основни појмови; Mорфологија воћака и винове лозе; Eкологија воћака и винове лозе; Периодизам у годишњем циклусу раста и развића воћака и винове лозе; Технологија гајења воћака и винове лозе у периоду експлоатације.
    Садржај практичне наставеМорфологија воћака и винове лозе Сорте воћака и винове лозе Подлоге воћака и винове лозе Узгојни облици воћака и винове лозе
    Број часова активне наставе недељно током семестра/триместра/године
    ПредавањаВежбеДОНСтудијски и истраживачки радОстали часови
    22
    Методе извођења наставеТеоријска и практична настава у комбинацији са интерактивном наставом у свим областима.
    Оцена знања (максимални број поена 100)
    Предиспитне обавезеПоенаЗавршни испитПоена
    Активности у току предавања5Писмени испит25
    Практична настава5Усмени испит25
    Пројекти
    Колоквијуми20
    Семинари20